Connect with us

Timp Liber

De ce nu mai poarta oamenii bujuterii ca altadata

Published

on

 

Mai mereu ne-am intrebat care ar fi cele mai eficiente metode de a ne face remarcati in societate, atunci cand nu detinem foarte multe atuuri imbatabile. Cum sa facem sa fim diferiti de ceilalti? Cunoastem multe situatii in care, oameni aparent banali au reusit sa compenseze lipsa calitatilor personale prin diverse mijloace.  Au stiut sa joace diverse roluri si sa isi creeze oportunitati de afirmare.

 

Bijuteriile, de pilda, pot constitui elemente care sa faciliteze anumitor persoane accesul mai rapid in anumite sfere ale societatii. Simbol al elegantei, dar si al bogatiei, bijuterile confectionate din metale pretioase au fost considerate un etalon in evaluarea oamenilor de catre altii. Din acest motiv, bijuteriile confectionate  din metale pretioase  au fost intotdeauna la mare cautare pe piata, clientii nelipsind niciodata pentru o astfel de marfa.

A purta bijuterii a reprezentat pentru multi un mod de a iesi din monotonie, din banalul cotidian in care anostul a pus stapanire pe fiecare dintre noi. Stralucirea unei bijuterii a fost considerata mai mereu un semn de distinctie pentru multi dintre noi. Nu-i mai putin adevarat ca si purtatul bijuteriilor confectionate  din metale pretioase a fost strict legat de anumite perioade de timp si evolutia acestora.

 

Bijuteriile au reprezentat nu numai o cale prin care oamenii isi etalau bogatia, ci si un mod prin care acestia aratau ca sunt in ton cu moda si cu timpurile pe care le traiesc.  Chiar noi, in Romania, am traversat perioade in care bijuteriile din aur, reprezentate de lantisoase, inele, bratari sau alte obiecte au fost preferatele multora dintre noi.

Am apucat sa traim si timpurile in care a avut loc o inversare a trendului,  asistand la prabusirea acestor modele vestimentare.  Daca anii ‘90 au fost dominati de o adevarata febra a cumpararii aurului de pe te miri unde, o perioada cand oamenii erau innebuniti sa isi puna cate un lantisor la gat sau un ghiul pe degetul mainii, constatam ca timpul a estompat acesta tendinta, ba chiar a lasat in intuneric aceasta moda.

 

Astazi, daca cineva mai este vazut cu un ghiul de aur la degetul mainii este considerat “cocalar”, un tip grobian, considerandu-se ca acea perioada postrevolutionara, dezinvolta si rebela, nu a facut decat sa scoata din oameni tot ce era mai kitchos. In vremea noastra, este considerat mai de bun gust ca oamenii sa poarte pietre semipretioase, alese cu gust si rafinament. In afara de faptul ca ele ofera o distinctie aparte celor care le poarta, se crede ca multe pietre semipretioase aduc beneficii multiple sanatatii oamenilor.

Totodata, ele aduc o nota de simplitate celor care le poarta, diferentiindu-i cumva de categoria oamenilor bogati care traiesc in lux si huzur si care poarta ostentativ tot felul de bijuterii.

 

Daaca esti barbat si esti in situatia de a nu avea nicio idee despre cadoul pe care trebuie sa il faci iubitei sau sotiei de ziua sa de nastere, nu ezita sa te gadesti la pietrele semipretioase. Cu ajutorul lor, poti crea orice fel de bijuterie: cercei, bratari, lanturi, inele. Cauta sa personalizeze cadoul oferit iubitei tale si uita-te dupa acea piatra care crezi ca ii poate adduce un compliment sau o poate face sa se distinga de audienta odata cu purtarea ei.

 

Lasa un comentariu aici!

BUSINESS

Fii expert în alegerea lenjeriei de pat

Published

on

 

lenjerii hotel

Oricine a petrecut o noapte într-un hotel luxos a rămas cu impresia bună despre confortul patului, mai ales. Un pat generos, cu o lenjerie moale înseamnă automat o noapte odihnitoare. Secretul pentru a te simți divin și în propriul pat este, printre altele, să știi să alegi lenjeria potrivită pentru acesta. Ironic, spunem că „nicăieri nu este mai bine ca acasă”, dar aici constatăm că mai avem multe de învățat până când patul va fi magic ca la un hotel.

Preluăm așadar lecția de confort și lux de la capitolul de lenjerii hoteliere. Motivul pentru care acestea sunt importante este mai mult decât practic. Îmbracă patul, are dimensiuni potrivite, nici prea mare, nici prea mică, este de obicei albă și imaculată, cu o textura moale – pare o descriere simplă, rațională și totuși în alegerile pe care le facem ne depărtăm destul de mult de astfel de repere.

Cum să îți alegi lenjeria de pat ca un expert

Pentru că primul impact pe care îl avem este al culorii, merită amintit că în această poveste albul câștigă detașat. Este așadar prima lecție care ne învață despre simplitate, mai bună ca oricând. Albul este asociat cu ideea de curat, imaculat, deci instant te face să te simți mai bine. Se potrivește oricărui decor și nu are risc de a încărca inutil; se știe foarte bine că tonurile de culoare pot avea o mare influență asupra stării psihice. Așadar rămâi la alb, este mai sigur ca oricând că va reda starea de calm de care ai nevoie când te pregătești de somn.

Bumbacul

Există celebra poveste despre bumbacul considerat unul dintre cele mai bune tipuri de materiale. Nimic greșit până acum. Acesta însă are nevoie de o grosime potrivită pentru a se dovedi nu doar confortabil, ci și rezistent, totodată și plăcut la atingere. De aceea, o mare diferență între lenjeriile regăsite în magazine și cele realizate la comandă spre exemplu, între lenjerii hotel pret va fi despre grosimea materialului.

În oferta unui celebru producător de lenjerii pentru hoteluri, Brodank, se regăsesc astfel de seturi cu o grosime minimă de 100 gr/mp și ajungând până la 190. Astfel de detalii sunt de obicei înscrise pe ambalajele produselor, dar în necunoștință de cauză mulți ignoră sau nu înțeleg care le este rostul. Spus pe scurt, cu cât este mai groasă o lenjerie, cu atât este mai bună. Ținem cont de asemenea că, pe măsură ce este mai subțire, are mai multe șanse de a se deteriora rapid, deci investiția se va repeta destul de des.

Aparte de bumbac, există și alte opțiuni de calitate pentru lenjerii confortabile. Poate fi vorba de cele satinate, cu textură fină sau cele din percale. Acestea din urmă au o textură mată, oferă  o senzație de răcoare când este utilizat și are o durabilitate superioară. Cele din bumbac satinat, spre exemplu, nu sunt atât de ușoare și fluide, dar rezistă mai bine la şifonări. Oricare din opțiuni este bună, în funcție de preferințele personale și obiceiurile pe care le are fiecare.

Nu prețul trebuie să fie factorul de decizie

Dacă ne-am gândi că ne petrecem în așternut o mare parte din viață, că nimic nu poate strica mai mult buna dispoziție decât o noapte în care nu am dormit bine, atunci am înțelege pe deplin că lenjeria joacă un rol important. Acesteia nu trebuie să îi atribuim partea de stil mai întâi de toate, ci trebuie să o raportăm la nimic mai mult decât confortul orelor de somn. Mai simplu de atât nu se poate – așadar cât ești dispus să plătești pentru asta?

Prețurile pot varia, dar depinde în general de tipul de material și grosimea lui, de dimensiune și alte preferințe. Ținând cont de rezistența unei astfel de lenjerii, merită pe deplin. Dacă există în amintirea ta un hotel luxos în care ai petrecut cel puțin o noapte odihnitoare, gândește-te că un astfel de răsfăț nu trebuie să îl ai din când în când, ci poate fi ceea ce te așteaptă și în propriul cămin.

Lenjeria de pat poate fi element cheie în a transforma camera în sanctuar al odihnei. Descoperă aici sursa de inspirație și chiar sursa de achiziție pentru lenjeria dorită.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Timp Liber

Smiley NU are datorii la stat!

Published

on

FOTO CREDIT: RADAR DE MEDIA
 

Pentru corecta informare a publicului in urma aparitiei in mass media a unui document intern din 08.01.2019, apartinand ANAF, din care reiese ca Dl. Andrei Tiberiu Maria, cunoscut publicului cu numele de ,,Smiley’’ ar datora statului roman suma de 168.000 de lei, dorim sa facem urmatoarele precizari :

Situatia la care se refera documentul intern al ANAF a avut loc in primavara anului 2015, cand in urma unei verificari facuta de ANAF, s-a constatat ca Andrei Tiberiu Maria ar fi trebuit sa colecteze TVA cu un an mai devreme decat a facut-o. Acest incident s-a datorat unor neclaritati in legislatia fiscala de la acea vreme si a opiniilor diferite pe acest subiect, dar in niciuncaz din dorinta de a se sustrage de la plata taxelor, situatia fiind solutionata tot in anul 2015.

La aceasta data, 10.01.2019, Dl. Andrei Tiberiu Maria NU datoreaza statului roman sume de bani, el avand achitate toate obligatiile fiscale catre bugetul de stat. Mentionam ca pana in prezent ANAF nu i-a comunicat niciun document Dlui. Andrei Tiberiu Maria, din care sa rezulte ca ar datora sume de bani bugetului de stat.

Pentru corecta informare a publicului Dumneavostra, apreciem ca s-ar impune publicarea acestui  punct de vedere, care ar clarifica faptul ca situatia prezentata in documentul citat nu este de actualitate, fiind un incident intamplat si solutionat in anul 2015.

 

Cu consideratie,

Avocat Liliana Stoian, reprezentant conventional al Dlui. Andrei Tiberiu Maria

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Timp Liber

Ce este fotografia de tip boudoir

Published

on

 

Pentru un ochi neantrenat, fotografia glamour si fotografia glamour boudoir  ar putea parea acelasi lucru si, cu siguranta, exista anumite zone in care cele doua tipologii se suprapun. Intr-un sens absolut, trebuie sa stim ca, la fel ca in cazul oricarei forme de arta interpretative, nu exista o definitie corecta pentru a distinge dupa anumite criterii cele doua tipuri. Acestea fiind spuse, exista totusi o diferenta contextuala intre cele doua.

 

In ultimul timp, termenul “boudoir” a fost adaptat si aplicat unui gen intreg de fotografii care, din punct de vedere tehnic, nu sunt boudoir. Exista si o subcategorie, fashion glamour boudoir. “Boudoir” este folosit gresit pentru a descrie tipuri diferite de fotografie, care pot include femei in lenjerie intima, multe dintre aceste poze nefiind “boudoir”. A devenit practic um eponim de proprietate, o situatie in care denumirea unui produs de succes a intrat in uzul general pentru a defini generic o clasa de produse, mai degraba decat facand referire la o marca anume.

 

Ce este boudoir?

Sa lasam putin deoparte aceste aspecte contextuale si sa vedem daca putem afla exact ce este fotografia de tip boudoir. Putem incepe, deci, cu cuvantul “boudoir” si sa vedem ce inseamna el. Boudoirul este definit ca dormitorul sau camera privata a unei femei, un cadru intim. Fotografia de tip boudoir este, deci, fotografia care surprinde femeia in boudoir. Dar de ce implicam aici boudoirul?

Ei bine, fotografia tip boudoir este despre o captura facuta unei femei in acest cadru intim. Cu siguranata, acest tip de fotografie are subtitilitati voyeuriste. Fotograful arunca o privire in camerele private ale unei femei, aceasta fiind prinsa in momente intime, dand senzatia ca nu vrea sa fie vazuta, creand un sentiment de surprindere. Ea rade sau se uita la camera? Probabil, dar de cele mai multe ori nu face asta.

 

Si acum trebuie sa ne intrebam cum capturam boudoirul? Deoarece boudoirul este simplu si pur, tot asa trebuie sa fie si modul in care facem captura. Este capturat simplu si infrumusetator. Este organic si curge. El spune o poveste si te face sa vrei sa stii si mai multe. Creeaza curiozitate. Pe de alta parte, pentru ca vorbim de arta, pot exista multe interpretari ale fotografiei de tip boudoir. Boudoirul poate fi descris ca un subset al fotografiei glamour. Fotograful surprinde un anumit stil, o anumita locatie, toate acestea creand o poveste. Obiectivul fotografiei de tip boudoir este de a crea frumusete.

Cum putem insa sa distingem o fotografie de tip boudoir de una tip glamour? Daca, de pilda, am vazut o fotografie a unei femei in lenjerie intima, stand pe capota unui automobil, ne dam seama ca nu este vorba de un dormitor, daca facem referire la locatie. Exista lumini de studio implicate in procesul de creatie? Femeia poate fi atractiva in aceste poze, dar sunt fotografii despre crearea frumusetii si nu despre exprimarea sexualitatii. Ei bine, in acest caz avem in fata o fotografie glamour.

 

Acum puteti vedea cum se fac confuzii intre mai multe tipuri de fotografii iar un fotograf profesionist trebuie sa stie, in primul rand, ce sa-i ofere clientului. Totodata, clientul, la randul sau, trebuie sa stie ce anume cere.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending