Connect with us

Business

De ce nu va muri niciodata moda ceasurilor clasice

Published

on

Inca de la apritia telefonului mobil, nu putini au fost cei care au prezis disparitia ceasurilor clasice de mana. Argumentul era unul solid: oamenii nu vor mai purta inutil la mana un obiect care masoara trecerea timpului din moment ce au in buzunar un dispozitiv mobil care face acelasi lucru. Ora nu se mai citea acum la incheietura mainii, ci la marginea buzunarului. Tendinta pietei parea a le da dreptate contestatarilor ceasului de mana, iar apartitia smartphone-ului nu ar fi facut decat sa intareassca aceasta evolutie.

 

Chiar daca multi se gândeau că, odată cu apariția telefoanelor inteligente, ceasurile de mana vor deveni amintire, realitatea ne arată că s-au înșelat. Deși avem mai tot timpul smartphone-ul in buzunar și putem contoriza trecerea timpului cu ajutorul ceasului inclus in acest dispozitiv mobil, utilitatea ceasului de mana capata pe zi ce trece o mai mare insemnatate.  Atunci cand ma gandesc sa cumpar ceasuri, imi aduc aminte cat de repede a trecut moda vremurilor nu tocmai indepartate.

Din postura de inovatie, telefonul mobil a constituit acel dispozitiv care ne trecea intr-o alta era si, ca in orice perioada de evolutie a societatii, prezentul ii face pe oameni sa dea jos haina veche de pe ei si sa se adapteze la modernitate. Pana la urma, flexibilitatea a invins cumva inovatia.

 

De ce spunem asta? Pentru că ceasul telefonului mobil ne poate fi util, insa este mult mai incomod pentru noi sa uzăm de el, deoarece nu este atât de vizibil ca ceasul de mana. Sunt situații în care, poate, ești în criza de timp și ai termene temporale in care sa te incadrezi, dar e mai greu sa contorizezi exact timpii. Asta pentru că operațiunea de scoatere a telefonului din buzunar este mai dificila decat a arunca o privire scurta pe cadranul ceasului de mana.

 

În același timp, poți avea surpriza sa constati că bateria telefonului este “moartă” și nu mai poți contoriza deplasările tale cu ajutorul dispozitivului mobil. Nu-i bai, ar zice unii, intrebi pe cineva pe strada cat e ceasul.  Dacă, cândva, a întreba un individ pe strada cat este ceasul era o operatiune banala, astăzi, în era în care oamenii au devenit tot mai individualisti, socializarea nu mai este pusă pe primul plan iar oamenii nu mai caută să își complice existența prin crearea unor obligații. Poate suna fortat, dar a intreba pe cineva pe strada cat e ora este vazut de multi ca un exercitiu prin care isi creaza o obligatie morala fata de respectivul.

 

După cum spuneam la inceput, deși părea că smartphone-ul va deveni  înlocuitorul ceasului de mana, observăm, in ultima vreme, că tendința este una inversa. Odată cu apariția smartwach-ului, putem spune că telefonul a migrat către încheietura mâinii utilizatorului, aceasta fiind preferata datorita proximității fata de unghiurile vizuale mai bune. Constatăm, deci, că, la fel ca si in moda, clasicul nu moare niciodată, revenind parcă cu și mai mare forță în atenție după ce s-au epuizat resursele inovatoare. Nu contestam că ceasurile de ultimă generație pun in evidenta trăsături precum eleganta și rafinamentul, insa trebuie sa nu uitam că înainte de toate ele oferă în continuare aceeași utilitate si flexibilitate ca la inceputuri.

Advertisement

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending