Connect with us

Business

De ce o companie trebuie sa apeleze la cursuri de coaching?

Published

on

Marile companii care activeaza in Romania, fie ca sunt autohtone sau cu capital strain, incearca permanent sa isi fidelizeze angajatii si sa le ofere acestora cursuri pentru perfectionare profesionala, acestea fiind menite sa ofere un plus de cunostinte in domenii putin stapanite de angajatii tinta. Astfel, firmele care ofera cursuri coaching si care sunt specializate strict pe aceasta nisa sunt printre cele mai cautate, serviciile lor fiind preferatele multor mulitinationale si nu numai.

Exista multe companii care vor sa isi perfectioneze angajatii si sa ii duca la un nivel superiror de cunostinte, apeland pe aceasta cale la o firma de coaching care ofera diverse cursuri in acest sens. Misiunea unei asemenea companii de coaching, aici amintitnd Urbantrading, este aceea de a contribui activ la dezvoltarea oamenilor, a echipelor si a organizatiilor. Tinta acestora sunt atat angajatii, luati personal, cat si echipele din cadrul organizatiei, in aceste cazuri aplicandu-se tehnici specifice intaririi coeziunii grupurilor.

Observam, deci, ca nu numai oameni au de castigat din aceste curusri de coaching, ci si companiile in ansamblul lor. O firma de acest tip reuseste sa creeze adevarate echipe in cadrul companiilor, prin sudarea relatiilor de grup, in acest caz aplicandu-se o serie de tehnici specifice coeziunii de grup. Cine nu a auzit despre celebrele iesiri de tip team-building, in cadrul carora angajatii companiilor desfasoara diverse activitati impreuna, astfel angajatii departamentelor companiei respective incercand sa se apropie unii de altii si sa creeze relatii stabile care sa conduca la o unitate a grupului.

Metodele de training pot fi multiple iar toate aceste cursuri se pot organiza fie la sediul fiemei de coaching, fie la sediul companiei care solicita serviciile. De asemenea, aceste tipuri de training se pot organiza pentru un cerc restrans de persoane , pentru departamente intregi sau pot fi individualizate. O firma de vanzari va apela cu siguranta la cursuri care sa ii invete pe angajati ce presupune arta de a vinde si cum sa faca fata acestia provocarilor de zi cu zi. Activitatea de training nu este una facila, presupunand multa munca, insa, cu rabdare si devotament, fiecare isi poate insusi cunostintele necesare supravietuirii in campul muncii. Pana la urma, despre asta este vorba atunci cand alegem sa urmam cursuri de perfectionare: nevoia de a tine pasul cu schimbarile tehnologice si cu cele de dinamica a fortei de munca.

Agentii de vanzari, despre a caror activitate vorbeam mai sus, pot dobandi astfel cunostintele necesare pentru a face din fiecare actiune de vanzare o reusita, in adevaratul sens al cuvantului. In acest fel, increderea in fortele proprii cu siguranta se va intari, aceasta contand enorm in capacitatea de a face performanta in viitor.  Pentru cei care se afla in managementului firmei, fie ca vorbim despre cel de mijloc sau de cel superior, exista cursuri de leadership care te invata cum sa conduci, sa inspiri si sa motivezi alte persoane. Cel mai important pentru un lider este sa invete sa influenteze pe cei pe care ii are in subordine fara autoritate. In straturile superioare ale managementului unei firme, liderii trebuie sa schimbe perspectiva autoritatii, regulile care se aplicau candva in astfel de situatii nemaifiind deloc actuale, in aceasta lume globazilizata si in continua schimbare.

Relatiile interumane s-au schimbat in decursul anilor, iar asteptarile din partea liderilor sunt total diferite in ceea ce priveste comunicarea interpersonala. In ceea ce priveste managementul, poti invata cum sa integrezi starea obiectivelor, crearea valorii, integrarea globala, diversificarea in contextul unei noi realitati de business. Cursurile de coaching se adreseaza si antreprenorilor, acestia putandu-si insusi idei in ceea ce priveste identificarea de oportunitati, cum sa duca un concept pana la lansare si cum sa il creasca pentru a il face profitabil.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending