De ce riscă un oraș cu 15 milioane de locuitori să rămână fără oameni - RADAR DE MEDIA
Connect with us

BREAKING NEWS

De ce riscă un oraș cu 15 milioane de locuitori să rămână fără oameni

Published

on

Temperaturile globale și nivelul mării cresc.

Orașele de coastă se confruntă deja cu inundații devastatoare. Autoritățile lucrează pentru a veni cu soluții creative pentru a combate creșterea mareelor. Printre aceste zone, care riscă să dispară, se numără și celebrul Lagos cu o populație de 15 milioane de locuitori.

Efectele încălzirii globale, un dezastru ecologic și uman

Unele orașe se scufundă din cauza creșterii nivelului mării care intră încet pe coastele lor. Altele se scufundă din cauza pompării excesive a apelor subterane care creează o schimbare a presiunii și a volumului care determină scufundarea terenului.

Mașini, case scufundate în apă, navetiștii care trec prin autobuze inundate până la genunchi și proprietarii de case care numără costurile proprietăților distruse. Peisajul nu este din vreun film apocaliptic, ci este o realitate în mai multe zone din Africa.

Locuitorii din Nigeria, cea mai populată națiune din Africa, sunt obișnuiți cu inundațiile anuale care înghit orașul de coastă în lunile martie-noiembrie.

Lagos în timpul sezonului ploios

La mijlocul lunii iulie, însă, principalul district de afaceri din insula Lagos a cunoscut una dintre cele mai grave inundații din ultimii ani.

Fotografiile și videoclipurile postate pe rețelele de socializare au arătat zeci de vehicule inundate de apă după ploi torențiale. Inundațiile paralizează activitatea economică, la un cost estimat la aproximativ 4 miliarde de dolari pe an.

sursa: Playtech.ro

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending