Connect with us

Timp Liber

De ce sa alegi o centrala cu combustibil solid

Published

on

Cand locuiesti la casa, la periferia orasului sau intr-o zona rurala in care reteaua de gaze lipseste, centrala pe combustibil solid reprezinta una dintre putinele variante cu adevarat avantajoase pe care le ai la dispozitie pentru incalzirea locuintei.

Numarul optiunilor pentru incalzire este foarte mare. De la an la an apar noi si noi moduri prin care iti poti asigura confortul termic, drept urmare alegerea se poate dovedi a fi foarte dificila.

Noi credem insa ca o centrala pe lemne poate fi cea mai buna optiune atunci cand iti doresti sa iti incalzesti casa intregul sezon cu bani putini si cu un randament cat mai bun, iar de aceea am decis sa redactam un articol in care sa vorbim despre motivele pentru care merita sa folosesti o centrala pe lemne.

Astfel, daca esti in cautarea unui sistem de incalzire cu combustibil solid, iar centralele termice pe lemne sunt pe lista ta, ti-am pregatit un articol cu cateva motive importante pentru care ar trebui sa alegi incalzirea cu combustibil solid.

Consumul de combustibil e foarte bun

Arderea lemnului pentru incalzire a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri, insa centralele pe lemne au reusit sa modernizeze acest mod de incalzire. Prin urmare, s-a obtinut un consum foarte redus de combustibil si performante superioare, remarcandu-se cu o eficienta foarte buna.

Mai mult decat atat, lemnul, ca si combustibil solid, prezinta o foarte buna capacitate termica. Prin urmare, daca este utilizat intr-o centrala termica de calitate, capacitatea termica va fi exploatata la maxim, pentru a se obtine astfel un consum cat mai bun.

Raportul de consum si caldura pe care o buna centrala pe lemne il ofera este excelent, iar acesta este un prim motiv pentru a-ti incalzi casa folosind o centrala termica pe lemne.

Nu necesita cunostinte avansate pentru utilizare

Utilizatorul trebuie doar sa aleaga temperatura dorita si sa introduca lemnele de foc in buncar, iar apoi centrala se va ocupa de restul.

Mai mult decat atat, pentru a nu fi nevoie de interventii dese pentru alimentare, buncarul este generos si autonomia este la randul sau extinsa, obtinandu-se astfel un plus de confort.

Investitie rentabila pe termen lung

Folosirea unei centrale termice pe lemne se poate dovedi a fi foarte costisitoare la inceput. Achizitia centralei, a celorlalte componente precum si celelalte investitii pe care o centrala pe lemne le necesita pot fi destul de costisitoare.

Advertisement

Cu timpul insa, datorita economiilor pe care le vei face cu incalzirea, aceasta investitie se va dovedi a fi foarte rentabila.

Te bucuri de independenta

O centrala pe lemne iti ofera independenta. Nu vei depinde de nici un furnizor si nu vei intampina neplaceri atunci cand te astepti mai putin. Trebuie doar sa iti asiguri depozitul de lemne pentru foc, iar apoi te poti bucura de iarna fara a sta cu teama ca vei ramane fara caldura din cauza anumitor lucrari la retea.

Nu exista facturi, defectiuni de retea sau alte probleme asemanatoare, ci doar autonomie completa si multa libertate.

Este un mod de incalzire sigur

Exista foarte multe incendii iarna cauzate de sistemele de incalzire de proasta calitate sau instalate in mod incorect. De aceea, siguranta reprezinta un detaliu de care toata lumea se intereseaza atunci cand isi aleg sistemul de incalzire.

In acest sens, centralele pe lemne se dovedesc a fi cel mai sigur mod de incalzire a locuintei, lucru demonstrat de catre specialistii in acest domeniu.

Acestea sunt asadar doar cateva dintre numeroasele motive pentru care ar trebui sa optezi si tu pentru o centrala cu combustibil solid. Insa daca vei alege sa folosesti un astfel de sistem de incalzire, vei descoperi cu siguranta mult mai multe.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending