Connect with us

UTILE

De ce să alegi o clinică de recuperare medicală specializată

Published

on

Recuperarea medicală este un domeniu de activitate complex ce conține mai multe componente precum: profesională, educațională și socială. Prin tratamentele de recuperarea medicală este urmărit restabilirea capacităților funcționale ale persoanelor care le-au pierdut în urma unei traume, din cauza unei boli sau a unui accident. Recuperarea medicală este foarte importantă pentru persoane deoarece în funcție de reușita acesteia ele se pot bucura în continuare de viața normală pe care o aveau înainte.

Recuperarea medicală poate fi aplicată pentru o gamă variată de afecțiuni:

·       Afecțiuni ale aparatului locomotor;

·       Afecțiuni neurologice;

·       Afecțiuni cardiovasculare;

·       Afecțiuni reumatismale;

·       Afecțiuni oncologice;

·       Pentru copii și adolescenți;

·       Pentru sportivi;

Advertisement

·       Osteoporoză.

Chiar dacă suntem sau nu sportivi, este important să colaborăm cu o clinica recuperare medicala specializată în cazul în care ne dorim rezultate rapide și bune pentru sănătatea noastră.

Dacă pacienții aleg să colaboreze cu o clinică specializată ei pot beneficia de consultații de specialitate, unde specialiștii le pot sugera tratamente ca să îi ajute pentru a rezolva problemele pe care le au. Totodată, în unele clinici, pacientul are la dispoziție și alte departamente speciale ce țin de programe de slăbit, întreținerea greutății și multe altele.

În cadrul unei astfel de clinici, monitorizarea pacientului este făcută foarte atent de către specialiștii implicați în procesul de recuperare, aceștia observând fiecare evoluție a persoanelor care apelează la serviciile oferite de ei.

În ceea ce privește sportivii de performanță, ei apelează la clinici specializate, ce le pun la dispoziție medicina sportiva. Ea previne și tratează afecțiunile ce țin de domeniul sportului, exercițiile fizice, sprijinind și îmbunătățirea performanței atletice.

În cazul în care suferi de o afecțiune cauzată de practicarea unui sport, o clinică de recuperare medicală specializată îți poate pune la dispoziție această specialitatea medicală multidisciplinară. Avantajele unei astfel de clinici îl reprezintă faptul că lucrează cu medici specializați cu experiență. Totodată, ele pot oferi pacienților tratamente personalizate, ce dau maximum de șansă pentru o recuperare de scurtă durată. Ei sunt monitorizați și evaluați în permanență pentru ca procedurile să fie adaptate în așa fel încât să genereze cele mai bune rezultate.

Colaborarea cu o clinică de recuperare medicală specializată este o alegere bună deoarece ei pun la dispoziția pacienților aparatură de ultimă generație pentru tratarea afecțiunilor.

Tratamentele utilizate în cadrul recuperării medicale

O clinică specializată pune la dispoziție mai multe tratamente pacienților săi printre care avem:

·       Fizioterapia – potrivită pentru recuperarea, îmbunătățirea și menținerea mobilității pierdute și pentru integrarea pacientului în activitatea fizică normală;

·       Kinetoterapia – realizată prin intermediul mișcării, ea restabilește anumite funcții ale corpului. Obiectivele ei sunt redobândirea forței musculare, controlului și echilibrului muscular, îmbunătățirea legăturii dintre creier și mușchi și tratarea traumatismelor;

Advertisement

·       Electroterapia – se utilizează stimularea electrică pentru a ajuta organismul să se recupereze și să se vindece în urma traumatismelor;

·       Laserterapia – este indicată în tratamentul bolilor aparatului locomotor cum ar fi artroze, contuzii, calcifieri intratendinoase, retracții cicatriceale etc;

·       Terapia cu ultrasunete – se folosește în cazul patologiilor reumatismale degenerative, reumatism articular, fracturi, postfacturi, entorse, contuzii etc.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending