Connect with us

Business

De ce sa angajam muncitori din Nepal?

Published

on

Este un lucru bine cunoscut faptul ca, in Romania, este o lipsa acuta de forta de munca. Avem peste 4 milioane de cetateni romani plecati peste hotare.

Mai mult, in Romania sunt mai multi pensionari decat angajati. Discrepanta este foarte mare. Din totalul populatiei din Romania avem doar 4,824 milioane de salariati care trebuie sa sustina practic toate celelalte categorii sociale. Este un lucru rau si pentru economie si pentru angajatori. Sunt meserii in care nimeni nu mai vrea sa lucreze sau nu avem oameni pregatiti.

Una din cauze este desfiintarea unui numar mare al liceelor si scolilor de profil. Si chiar daca unele dintre ele au ramas, este vorba despre mentalitatea din Romania in care toti vor sa lucreze la birou, sa devina doctori, avocati sau ingineri desi, dupa absolvirea studiilor, multi sunt someri. Este si vina parintilor care nu cosntientizeaza faptul ca o meserie le va oferi copiilor o sansa de a intra la munca imediat dupa absolvirea cursurilor si de a se putea intretine usor. Mai mult, meseriile sunt mai bine platite decat joburile de birou. Din pacate, a avea un lacatus, zugrav sau zidar in familie, pentru multi parinti din ziua de azi, este o adevarata rusine. Asta ii face pe multi angajatori sa nu mai gaseasca mana de lucru pentru anumite domenii considerate, din pacate si pe nedrept, munca de jos. De aceea, acestia au inceput sa caute muncitori din tari asiatice.

Una din tarile care a inceput sa exporte masiv forta de munca spre tarile europene este Nepalul. Nepalul este o tara in curs de dezvoltare in care majoritatea populatiei se ocupa de agricultura. Rata somajului insa este foarte mare precum si rata inflatiei. Industria este slab dezvoltata ca si trasporturile si telecomunicatiile. Toate aceste aspecte fac ca, cei mai multi cetateni nepalezi, sa aleaga joburi mai bine platite si mai sigure in Europa. In plus, un muncitor din Nepal este extrem de loial, harnic si mereu cu zambetul pe buze. Fiind dintr-o tara in care ospitalitatea si bunul simt sunt lucruri esentiale, nepalezii au reputatia de a fi mereu amabili si gata sa isi indeplineasca sarcinile de serviciu. Venind in Romania, au posibilitatea de a castiga si de 2 sau 3 ori mai multi bani decat in tara lor si acest lucru ii motiveaza enorm pentru a da randament maxim la locul de munca.

Cel mai sigur mod de a angaja muncitori din Nepal este printr-o agentie de recrutare specializata.

De exemplu, JR Recruitment, iti poate pune la dispozitie oameni capabili sa lucreze in foarte multe domenii cum ar fi: mecanica auto, sudura, agricultura, industrie alimentara, constructii, servicii hoteliere, restaurante, IT, logistica, constructii de drumuri si multe altele.

Este o echipa cu o vasta experienta in recrutare, ocupandu-se cu plasarea fortei de munca, inca din anii ‘90. Ofera seriozitate, stabilitate si profesionalism la cele mai inalte standarde. Daca doriti sa angajati un muncitor din Nepal, JR Recruitment va poate ajuta pe intreg parcursul procesului de recrutare.

Vor selecta pentru dumneavoastra oameni capabili sa lucreze in domeniul propus de angajator. Nu este un proces simplu si, de la selectare pana la aducerea in tara a muncitorilor, pot sa treaca doua sau chiar trei luni, deoarece sunt necesare multe formalitati. Insa, nu va faceti griji. Si aici agentia va poate ajuta, in special in obtinerea vizei de munca, a vizei de intrare si a permisului de sedere. Va va oferi consultanta si suport, atat dumneavoastra cat si viitorilor angajati. Pentru ca procesul de recrutare si intervievare este unul profesionist, va ofera garantia faptului ca oamenii pe care ii vor alege pentru dumneavoastra vor fi potriviti 100% pentru indeplinirea sarcinilor cerute de respectivul post.

De asemenea, JR Recruitment pune la dispozitia angajatorilor forta de munca si din alte tari cum ar fi: India, Sri Lanka, Filipine si Thailanda.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending