De ce să folosești cupe menstruale Selenacup - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

De ce să folosești cupe menstruale Selenacup

Published

on

Un subiect încă tabu, pe care femeile îl discută destul de rar, este cel despre ciclul menstrual. Deși multe femei își păstrează un mic calendar care să le amintească de punctualitatea ciclului și în geantă au un tampon absorbant de urgență care le salvează în cazul în care ciclul menstrual le ia pe nepregătite, la birou sau restaurant se ridică încă cu o anumită jenă, ținând ferm geanta pentru a merge la baie să verifice „situația”. De asemenea, la supermarket ne înroșim dacă casierul este bărbat și avem două pachete de tampoane de noapte și de zi de trecut pe bandă.

 

Cu toate acestea, lucrurile s-au schimbat radical față de timpurile când femeile trebuiau să folosească cârpe de bumbac ce erau clătite manual de fiecare dată, un obicei apoi suplinit de producția masivă de absorbante din fibre sintetice care, pe de o parte, au dat o anumită libertate și liniște femeilor, pe de altă parte, le-au împovărat cu efectele secundare ale materialelor sintetice ce puteau provoca iritații și alte probleme. Ei bine, azi există alternative mai igienice și confortabile și, de ce nu, cu un impact redus asupra mediului. Această alternativă o reprezintă cupa menstruală.

 

Pentru cele ce nu sunt familiarizate cu ea, acest articol le va face să înțeleagă despre ce este vorba, cum funcționează și ce cupe menstruale sunt recomandate. Dacă vei avea discuții cu mai multe femei, vei descoperi că multe le folosesc, chiar de mulți ani, înainte că tu să fi auzit despre ele.

 

Ce este cupa menstruală?

 

Advertisement

Este o cupă medicală din silicon care înlocuiește utilizarea tampoanelor clasice interne și externe în timpul ciclului menstrual. Spre deosebire de tampoanele sanitare, nu este de unică folosință și doar una poate fi utilizată ani de zile, în funcție de model / marcă. Este bine pentru toate femeile și pentru toate tipurile de flux. Totuși, femeile care au probleme de sănătate specifice ar trebuie să-și consulte medicul.

 

De ce să treci la cupa menstruală și să abandonezi tampoanele sanitare?

 

-Deoarece este mai igienic (colectează și izolează fluxul – de trei ori mai mult decât un tampon intern – mențînându-l departe de piele).

-Eviți senzația umedă și inconfortabilă cauzată de tampoane.

-Eviți uscăciunea și disconfortul cauzat de tampoanele interne.

-Eviți mirosurile neplăcute.

Advertisement

-Materialul său o face confortabilă și imperceptibilă.

-Este fabricată din silicon medical hipoalergenic spre deosebire de absorbante, ce sunt realizate din fibre sintetice.

-Este ieftină ( și rezistă ani de zile).

-Este ecologică .

 

Multe femei care au folosit o astfel de cupă au avut impresia că ciclul pare să dureze mai puțin, probabil pentru că fluxul este colectat direct de cupă, fără a fi necesar să fie absorbit de tampoane ce sunt schimbate în mod repetat și, prin urmare, durează mai puțin timp pentru a curge afară.

 

Ce cupă să cumperi?

Advertisement

 

Îți recomandăm cupe menstruale Selenacup. Acestea sunt disponibile în diverse mărimi. Acestea nu au legătură cu fluxul ciclului și, prin urmare, cu capacitatea, ci doar cu uterul, vaginul și zona pelviană. Dacă ai un flux intens, singură diferență pentru tine este că poate fi necesar să golești cupa mai des decât femeile cu un flux regulat, dar nu este neapărat cazul. Dacă ai îndoieli, discută cu medicul tău și poți contacta chiar reprezentanții magazinului online selenacup.ro.

 

Când și cum speli cupa menstruală?

 

Cupa trebuie fiartă de două ori la fiecare ciclu: într-o oală specială (ce nu trebuie folosită pentru nimic altceva) cupa trebuie scufundată în apă și fiartă câteva minute, ca un biberon sau suzetă. Această procedură trebuie făcută în ziua în care ai menstruația, adică la prima utilizare, și în ziua în care se termină menstruația, înainte de a o depozita până în luna următoare. Tindem să folosim termenul „steriliza”, dar nu este o adevărată sterilizare.

 

În zilele ciclului, trebuie îndepărtată după ce te-ai spălat pe mâini, golită în toaletă și clătită sub robinet înainte de a o reintroduce. Chiar dacă cupa poate deveni galbenă sau maro, deoarece sângele oxidează și colorează produsul, acest lucru nu o deteriorează sau nu trebuie înlocuită.

Advertisement

 

Cupa trebuie golită la 8 ore, deci mai rar decât ai schimbă un tampon sanitar clasic.

 

Ce se întâmplă dacă ești într-o baie publică?

 

Dacă te afli într-o baie în care nu există chiuvetă internă, o poți introduce după golire, fără a o clăti. Nu este insalubru și nu este periculos. Acest lucru face ca cupa să fie perfectă chiar și pe drum.

 

Cum se așează?

Advertisement

 

Este ușor de inserat, prima dată este normal să intri în panică, așa că îți recomandăm să o încerci înainte de sosirea ciclului menstrual, astfel încât să o poți folosi cu calm în acea zi. O pliezi că o „lalea” și doar trebuie introdusă. Online vei găsi imagini care îți arată diverse metode Are avantajul de a putea fi folosită și în timpul sportului și noaptea.

 

Cum îndepărtezi cupa?

 

Spre deosebire de tampoanele sanitare externe, necesită o mai mare conștientizare a corpului. Folosind cupa, vei fi în contact cu zona intimă mai mult decât tampoanele sanitare tradiționale, trebuind să o introduci și să o scoți din interior. Acest lucru este asemănător cu scoaterea unui tampon intern, cu mici diferențe. Însă nu este imposibil.

 

Ce se întâmplă dacă cupa menstruală dă peste?

Advertisement

 

Nu este o caracteristică a cupei să dea peste, dar dacă se întâmplă acest lucru, s-ar putea să o fi pus greșit (la început se poate întâmpla, așa că îți sugerăm ca în primele zile să porți și un tampon pentru a fi mai liniștită) sau ar putea fi prea mare sau prea mică pentru tine. Dar nu îți faceți griji dacă se va întâmpla. Vei reuși să o porți așa cum trebuie.

 

Cupa menstruală este ideală pentru a salva (cel puțin parțial) mediul!

 

Potrivit unei estimări, o femeie folosește aproximativ 11.000-12.000 de tampoane în timpul vieții. Acestea sunt deșeuri ce nu pot fi recuperate și nu sunt reciclabile. Asta înseamnă multă poluare. Cu cupa menstruală precum Selenacup, vei elimina o mare parte din această problemă și tu te vei simți mai curată, uscată și protejată!

 

 

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending