sâmbătă, martie 30, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
    AcasăLIFE STYLELife StyleDe ce sa mergi la un cabinet psihologic cand trupul iti transmite...

    De ce sa mergi la un cabinet psihologic cand trupul iti transmite semnale clare

    Mersul la psiholog ar trebui sa devina si pentru romani la fel de banal ca si mersul la dentist sau la orelist. Ar trebui sa depasim toate acele stereotipuri care, de ani de zile, ii face pe oameni sa se simta vinovati atunci cand simt ca starea lor emotionala este intr-un dezechilibru evident si nu stiu cui sa ceara ajutorul.

    Ca mergi la un cabinet psihologic bucuresti sau la orice alt cabinet de profil din tara, nu uita ca aici poti gasi solutia problemelor tale emotionale. Ai zile in care simti ca nu te mai poti ridica din pat din cauza oboselii cronicizate, zile in care ti-e teama sa iesi pe strada din cauza ca ti-e teama de imprevizibil, ai momente in care corpul iti transmite tot felul de semnale iar tu te intrebi daca nu cumva ai probleme cu inima sau cu ficatul?

    Mintea iti fuge catre tot felul de scenarii fatale in care tu esti eroul principal, suferind de boli incurabile si aflat aproape de moarte? Toate gandurile tale sunt sumbre si aproape ca nu mai poti zari luminita de la capatul tunelului?

    Simti, in aceste perioade, ca nu mai poti incepe o noua zi? Esti exasperat de faptul ca, desi toate analizele pe care le-ai facut au rezultate bune, tu inca nu ti-ai revenit si te simti la fel de obosit si epuizat? Nu-i nicio problema, rezolvarea o poti gasi in alta parte, nu la medicul de familie. In mod sigur, nu ai de-a face cu o boala fizica. Rezolvarea o poti gasi la medicul psihiatru care, cu siguranta, te va indruma catre cabinetul unui medic psiholog.

    In mod sigur, suferinta ta nu este una fizica, ci una de ordin psihic. Palpitatiile pe care le simti in inima, senzatia de sufocare, nodul in gat, durerile de stomac nu sunt efecte ale vreunei boli grave, ci sunt, pur si simplu, somatizari ale bolii emotionale. In mod frecvent, oamenii cauta sa se convinga in totalitate ca nu sufera de nicio boala fizica, pana a ajunge la psihiatru sau la psiholog. Parca isi doresc cu tot dinandinsul sa fie vorba despre ceva la inima sau la ficat, numai sa scape de probleme si sa se poate reintoarce la serviciu si in comunitate, unde sa nu fie aratati cu degetul pentru ca sunt “nebuni”

    Inainte de a apela la un tratament medicamentos, orice medic psihiatru te va indruma catre un medic psiholog care te va supune unor sedinte de psihoterapie. Asta in cazurile usoare, insa, acolo unde se impune instituirea unui tratament medicamentos, psihiatrul nu va ezita sa faca acest lucru.

    In momentul in care ajungi la psiholog, sa stii ca este important sa se stabileasca o buna relatie intre psihoterapeut si client. Terapeutul trebuie sa se puna in pielea celui suferind, si sa reuseasca sa transmita caldura si respect fata de client. Terapia este indivudializata, fiecare pacient fiind unic in felul sau. In cazul acestor traume, nicio sedinta pshioterapeutica nu seamana cu cealalta, fiecare pacient beneficiind de sedinte unice, individualizate in functie de problemele fiecaruia.

    Arina Voicu - Redactor

    Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

    Arina Voicu - Redactorhttps://www.radardemedia.ro
    Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!
    ARTICOLE SIMILARE

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    - Advertisment -spot_img

    Articole recente