De ce sunt mult mai indicate navetele din plastic in logistica - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Business

De ce sunt mult mai indicate navetele din plastic in logistica

Published

on

Comercianții au nevoie de soluții eficiente de transport care sa le rezolve problemele de logistica. Fie că vorbim de navete plastic sau de containere tot din pastic, comercianții apelează la astfel de modele pentru a își transporta mărfurile în siguranță. Plasticul a devenit principalul material preferat de comercianti atunci cand vine vorba de depozitarea sau de transportul marfurilor.

Ne aducem aminte de celebrele lazi de odinioara construite din lemn in care era transportată berea pe vremuri , acum acestea fiind, pur si simplu, doar amintirea unor vremuri demult apuse. Pe vremuri erau atat de folosite pentru ca nu aveau alternativa sau, daca aveau, aceasta era prea costisitoare si nu si-o permitea oricine. In aceste conditii, lemnul era baza in confectionarea unor astfel de navete cu care se transportau sticle cu diverse bauturi sau alte recipiente.

Locul lor a fost luat de navetele din plastic, acestea fiind mult mai rezistente și mult mai ușor de manevrat, dupa cum au constatat cei care le-au folosit de-a lungul timpului. Fata de lemn, care este ușor degradabil sub acțiunea umezelii din atmosfera, plasticul nu are astfel se problem, astfel ca că durata de viață a acestuia reprezintă un argument solid pentru cei care aleg sa își transporte marfa in astfel de navete.

Dacă ne gândim și la modalitatea de stivuire a navetelor în mijloacele de transport marfa, putem spune că navetele de plastic formează adevărați paleți compacți care nu prezintă risc de a se răsturna in timpul mersului. Construite conform unor tipare bine determinate, navetele de plastic se încadrează perfect în orice mijloc de transport ales de comerciant pentru a deplasa marfa dintr-un punct in altul.

Pe langa avantajul logistic conferit de navetele de plastic celor care le utilizează, mai amintim și faptul că acestea elimina riscurile unor eventuale accidente provocate de deteriorarea lor. Plasticul din care sunt confecționate este unul solid, special gândit pentru acest segment de piata. Pe langa navetele din plastic, comercianții apelează și la paleții confecționați din acelasi material extrem de rezistent și mult mai ușor de manevrat.

Foarte multe firme din diverse domenii de activitate renunță treptat la paleții confecționați din lemn in favoarea celor construiți din plastic. Lemnul este un material de construcție ușor degradabil care nu este atât de rezistent precum plasticul. In afara de  asta, elementele paleților din lemn, sunt îmbinate cu ajutorul cuielor care, în timp, se pot desprinde și pot crea diverse neplăceri celor care le folosesc. Aceasta fragilitate data de riscul ieșirii cuielor din imbinari, poate conduce la diverse accidente în timpul manipuarii.

Paletii din plastic sunt intalniti oriunde, de la marile magazine de bricolaj pana la micii comercianti care au depozite unde tin marfa. Paletii din plastic sunt alesi, in primul rand, pentru ca sunt usor de manevrat si usor de intretinut. Daca un palet de lemn trebuie tratat cu tot felul de solutii pentru a nu fi afectat de umezeala, paletul din plastic nu are nevoie de o atentie speciala. Singura obligatie a celui care detine paleti de plastic este ca, atunci cand acestia se sparg, sa fie reciclati.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending