Connect with us
Avatar

Published

on

Sa fii fumator de trabucuri este una dintre cele mai frumoase pasiuni. Ai parte de o gama larga de produse dintre care sa alegi, coumunitatile de fumatori sunt variate si foarte active, informatiile pe aceasta zona sunt diverse si intotdeauna actualizate si, nu in cele din urma, sa fumezi trabucuri este o activitate foarte placuta si relaxanta in sine. Dar astazi nu vom discuta despre placerea de a fuma un trabuc, ci despre cat de bune sunt unele dintre cele mai prospete aditii pe piata: trabucurile din Nicaragua.

 

Pot compara o cutie de trabucuri din Nicaragua cu unele mai faimoase din Cuba ?

Chiar daca in Romania piate de trabucuri din Nicaragua inca este destul de redusa, realitatea internationala ne arata ca printre pasionatii ce se delecteaza cu trabucuri, cele din Nicaragua au intrat in topul preferintelor.

In urma dezbaterii generate de embargo-ul cubanez din anii ’60, multi fumatori au inceput sa isi faca griji daca vor mai gasi trabucuri care sa inlocuiasca placerea pe care le-o ofereau cele cubaneze. Si linistea s-a reinstaurat odata ce si-au dat seama ca trabucurile din Nicaragua se descurca de minune in ceea ce priveste calitatea si aroma.

 

Ce face ca trabucurile din Nicaragua sa vada aceasta crestere in popularitate ?

Probabil ca unul dintre motivele pentru care trabucurile din Nicaragua furnizeaza o aroma absolut senzationala si au un farmec aparte se datoreaza felului unic in care este situata tara, in cadrul regiunii de baza pentru cresterea tutunului.

 

Cand au aparut trabucurile din Nicaragua ?

Multe branduri de trabucuri provenind din aceasta zona au devenit emblematice. Numai cateva dintre brandurile de trabucuri din Nicaragua deja faimoase ar fi Montecristo (cu aceasta provenienta), Oliva, Padron, Rocky Patel sau Don Pepin.

Trebuie insa mentionat si faptul ca in vremea in care era instituit embargo-ul impus de SUA, multi dintre fermierii de tutun pentru trabucuri din Cuba, au parasit tara de origine in cautarea unor terenuri noi care puteau fi la fel de productive. Acela a fost momentul in care au descoperit aceasta tara si cel in care trabucurile din Nicaragua au inceput sa prinda forma.

Fermierii cubanezi au adus cu ei si semintele lor pretioase de pe campurile din Cuba. Altii si-au adus numai numele familiei si au inceput sa creasca si vanda produse sub numele renumitelor branduri de trabucuri cubaneze.

Fermierii s-au stabilit in regiunea Esteli a tarii, care este de altfel cea mai buna regiune din tare pentru cresterea tutunului.

Tara a trecut printr-o multime de vicisitudini, de la dictaturi pana la uragane, insa fermierii au reusit de fiecare data sa isi revina, orientandu-si atentia si spre regiunea Jalapa.

Aceasta regiune este situata in apropierea Hondurasului si este mai dificil de accesat, insa este si considerata si una dintre partile tarii cele mai bune pentru cresterea recoltelor de tutun. Tutunul din aceasta regiune este mult mai dulce.

Piata de trabucuri din aceste regiuni este in permanenta expansiune datorita tot mai multor fermieri care invata cum sa creasca tutun, ceea ce ar putea conduce la suprematia trabucurilor din Nicaragua in lumea intreaga.

Tutunul trabucurilor din Nicaragua se considera ca este mai puternic si cu un corp mai greoi, insa extrem de satisfactor. Tutunul este lasat sa imbatraneasca si sa se matureze pentru perioada de timp ideala, ceea ce creste mult calitatea acestuia prin comparatie chiar si cu branduri de renume cu origini diferite.

 

 

 

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook

IN Trending