Connect with us

BAZAR

De Craciun, ai Vacanta cu de toate la cinema

Avatar

Published

on

Am fost la avanpremiera de presa a filmului francez Vacanta cu de toate. O comedie light ce spune istoria unui grup de prieteni francezi plecati in vacanta in Brazilia plina de comic de situatie, limbaj si caracter care va va descresta fruntile si va va cadea numai bine in perioada sarbatorilor. O comedie in spiritul celebrei serii franceze Taxi va face numai bine in perioada ce va sa vie.

Franck, Sonia, Sam, Ernest, Alex și Estelle se duc în Brazilia pentru a-și petrece vacanța în hotelul lui Jean-Pierre, tatăl Soniei. Franck vrea să profite de această călătorie pentru a o cere pe Sonia de soție. La hotel, gașca e întâmpinată de Jean-Pierre și Yolanda, bunica arțăgoasă a Soniei.

Gașca organizează o excursie în junglă, dar seara, băieții, bunica și ghidul lor nu s-au întors încă la hotel. Mai mult, a doua zi dimineață, Jean-Pierre găsește o cameră GoPro care îi pune pe toți pe jar…

După ce văd pe camera de filmat prin ce peripeții au trecut aceștia, tot hotelul se mobilizează să-i salveze pe Fifi și pe mama-mare…

Lansarea in Romania va fi pe 25 decembrie si v-o recomand pentru o seara relaxata care sa tihneasca dupa sarbatori.

Vacanta cu de toate este distribuit de RO IMAGE 2000 ȘI PROROM DISTRIBUTION.

Recenzie realizata de Lucian Balasz.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente

CONAF si Ministerul Educatiei si Cercetarii au agreat pactul pentru educatie antreprenoriala

Avatar

Published

on

 

  • Memorandumul de colaborare dintre CONAF și MEC presupune introducerea orelor de educație antreprenorială în școli
  • CONAF se alătură MEC pentru elaborarea strategiei naționale pentru educație antreprenorială
  • PACTUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ este parte a PACTULUI PENTRU MUNCĂ

 

Memorandumul de colaborare dintre CONAF si MEC a fost discutat în cadrul lansării volumului ,,Educație antreprenorială. Școala de business” și presupune introducerea orelor de educație antreprenorială în școli.

CONAF se alătură MEC pentru elaborarea strategiei naționale pentru educație antreprenorială. PACTUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ, va fi parte a PACTULUI PENTRU MUNCĂ și va fi semnat la invitația ministrul Educației, Monica Anisie,  într-un cadru oficial, la Ministerul Educației.

Memorandumul de Colaborare presupune introducerea orelor de educație antreprenorială în  învățământul secundar, vocațional, liceal, dual și universitar.

 

Monica Anisie: ,,Mă alătur acestei inițiative și voi semna pactul întrucât cred cu tărie în necesitatea dezvoltării unei culturi antreprenoriale în România și a unei educații care să susțină dezvoltarea tinerilor”

 

Cristina Chiriac: ,,În ultimii 10 ani au fost implementate iniţiative pentru promovarea educaţiei antreprenoriale, însă acţiunile în această direcţie sunt disparate, neexistând o coordonare și coerenţă între ele. Sprijinirea antreprenoriatului nu a fost niciodată mai importantă ca acum. Consolidarea educației antreprenoriale în școli, instituții de învățământ profesional și universități va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei noastre.” .

 

CONAF trage un semnal de alarmă: peste 83.000 de firme și PFA-uri au fost radiate de la Registrul Comerțului în perioada ianuarie-septembrie din acest an, cu 42% mai multe față de anul trecut. Este un record negativ pentru economia românească. Soluția este încurajarea educației antreprenoriale și a mediului de business.

 

Lansarea cărții ,,Educație antreprenorială. Școala de business”, scrisă de Cristina Chiriac, Adriana Ungureanu și Silvia Daniela Pohrib a avut loc la Biblioteca Natională în prezența: ministrului Educației – Monica Anisie, fostului ministrul al Finanțelor – Gheorghe Ialomițianu și a președintelui Asociației Brokerilor din România – Dan Paul. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai mediului antreprenorial din România, ai mediului academic și mass-media.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Muzica

Mara Georgescu a lansat videoclipul piesei “Gin, gin”!

Robert Mutes

Published

on

La doar 15 ani, Mara Georgescu este una dintre reprezentantele generației care se impune prin personalitate, talent și perseverență, acești tineri care țintesc exclusiv realizarea propriilor vise, își urmează pasiunile fără compromis și fără să se abată de la propriile idealuri. Amprenta vocală a solistei este specială, chiar de la prima ascultare a pieselor interpretate de aceasta, vei spune că “sună ca afară” și ar putea convinge și Shazamul că este 100% Jorja Smith. Muzica pe care adolescenta alege să o interpreteze e comercială, dar în același timp, partituri care îi pun în evidență calitățile vocale de excepție.

Piesa “Gin,gin”, o producție Lanoy Records, se potrivește foarte bine cu atitudinea directă, nonconformistă și asumată a Marei și este cu siguranță pe placul vostru. Ritm, pasiune, balans și distracție la maxim, este ceea ce îți inspiră această melodie încă de la prima ascultare. Cu siguranță veți accesa butonul de “play” în modul “repeat” și vă veți declara “addected”.

Citește și „Cele mai spectaculoase coafuri de Crăciun pentru care să optezi”.

Foto: PR

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Găina bătrână face ciorba bună? Ba Vegeta și borșul!

Robert Mutes

Published

on

Se spune – deși nu băgăm mâna în foc că este și adevărat – că aproape fiecare popor, în istoria lui, a inventat la un moment dat o mâncare ieftină atunci când a traversat o perioadă grea, marcată de lipsuri și sărăcie. Așa cică ar fi inventat italienii polenta. Iar noi, românii, ciorba, un fel de mâncare ieftin care să umple burta celui înfometat. Poate că există logică pentru acest lucru, dar până și ciorba s-a rafinat și diversificat de-a lungul vremurilor. Mai mult, la noi în țară există chiar și stiluri diferite de preparare, în funcție de zonele geografice.

Dacă ardelenii o preferă dulce și dreasă cu smântână din belșug, moldovenii contează pe gustul acru de borș. Cel mai probabil că aceștia din urmă au gândit cel mai bine lucrurile, pentru că gustul acru, de la începutul mesei, are șanse mult mai mari să deschidă apetitul pentru felurile care urmează. Însă, până la urmă, e o chestiune de gust personal. Oricum, românii sunt mari amatori de ciorbe, în general, de multe ori reclamând lipsa lor atunci când merg în vacanțe în țări în care nici nu s-a auzit de acest preparat… Nu ți s-a întâmplat ca, întors acasă de prin Grecia, Turcia sau Egipt să spui ”Abia aștept să mănânc o ciorbă!”? Ba bine că nu.

În privința felurilor de ciorbă existente, suntem neîntrecuți. De la ciorba rădăuțeană la cea de burtă, de la ciorba cu perișoare la cea de fasole, de la ciorba de legume la cea de pui, găină, cocoș, curcan, porc, văcuță, miel, pește… Stăpână absolută peste ciorbe rămâne totuși găina, cu inconfundabila ei savoare. În special dacă este găină de țară, crescută în bătătură și hrănită cu porumb. Ei, dar pofta asta și-o satisfac cei care locuiesc la țară. La oraș…. mai greu cu găinile, puiul e la putere. Și totuși poți face cumva așa încât să îmbogățești gustul unei ciorbe de pui. Și încă simplu: adăugând Vegeta Natur Gust de Găină. Vrei o rețetă de ciorbă, acrișoară și gustoasă, cu borș și tăieței de  casă, pe care o vei face încă o dată, și încă o dată, și încă o dată? Ia uite aici:

  • Ingrediente: pui, ceapă, morcov, ardei gras, rădăcină de pătrunjel, păstârnac și țelină, ardei iute, borș Vegeta (în funcție de preferințe poți alege, tot de la Vegeta, borș cu smântână, legume sau cu verdețuri), roșii în bulion, leuștean proaspăt; pentru tăieței ai nevoie de un ou și făină.

Mod de preparare 

Începe prin a prepara tăiețeii din ou, făină și o lingură de apă, pentru că aceștia vor trebui să stea cel puțin 20 de minute, să se usuce. Apoi te poți apuca de ciorbă.

Fierbe puiul în apă cu puțină sare și aruncă prima apă, după ce dă în clocot. Spală bucățile de carne și pune-le din nou la fiert, la foc mic, sub capac. Când carnea este pe jumătate fiartă, adaugă toate legumele tăiate în cuburi mici și lasă-le să fiarbă împreună cu puiul. În funcție de cât de picant suporți și de cât de iute este ardeiul, toacă-l și adaugă-l și pe el în zeamă. După 20-30 de minute pune și roșiile în bulion. Urmează să adaugi apoi și tăiețeii și să-i lași la fiert cam 7-8 minute, după care poți adăuga borșul Vegeta. În principiu o linguriță la un litru de lichid, dar dacă îți place mai acru… Lași ciorba pe foc încă circa cinci minute, potrivești gustul de sare (dacă mai este cazul) și oprești focul, adăugând la final leușteanul tocat.

Ei, spune tu, nu ți-e poftă?!

Citește și „Concertele Lara Fabian din Craiova şi Bucureşti amânate din cauza unei boli cu care artista a fost diagnosticată recent”.

Foto: PR

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: