Connect with us

Eurovision

De la Anna la Caiafa – România la Eurovision

Published

on

 

De la prima participare la Eurovision, din 1994, Romania si-a mai facut simtita prezenta de 11 ori la nivelul competitiei. Din pacate in nici o situatie nu am reusit sa dobandim laurii primei pozitii.

Ne-am cramponat in reprezentatii scenice demne de limita joasa a penibilului, de vestimentatii agasante, de linii melodice care ori erau prea lente, demne de funeraliile unei virgine, ori prea vocale, galagioase chiar, fara a transmite un mesaj substantial. Exista insa si un aspect care in ultima vreme a capatat amploare: votul geopolitic, bazat pe valentele si conexiunile teritoriale, culturale, istorice intre tari.

Sa nu uitam ca acum 2 ani, Dima Bilan, reprezentantul Rusiei a castigat pentru ca in buna masura a primit punctaj maxim de la state foste sovietice. Aceste aspecte au generat de-a lungul timpului si scandaluri ceea ce a determinat o modificare la nivelul sistemului de vot facand posibil ca si statele neparticipante sa isi exercite dreptul de a alege. Astfel s-a mai diminuat efectul sau proportia votului pe raport de vecinatate.

Cea mai buna clasare a noastra a fost in 2005 cand Luminita Anghel si Sistem au ocupat pozitia a treia cu un total de 158 puncte prin melodia “Let me try”.

M-am gandit ca o rememorare a primelor 5 melodi iin ordinea clasarii ar fi de bun augur:

Luminita Anghel&Sistem

Mihai Traistariu

Monica Anghel&Marcel Pavel

Nicola

Todomondo

V-am atasat mai jos un tabel in care puteti regasi participarile Romaniei la Eurovision, punctajele obtinute in ordinea locului ocupat.

Lasa un comentariu aici!

1 Comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eurovision

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat participarea la Eurovision 2019

Published

on

Foto Credit: TVR
 

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat înscrierea României la cea de-a 64-a ediţie a Eurovision Song Contest (ESC), în limita bugetului aprobat pe anul 2019.

Potrivit calendarului stabilit de European Broadcasting Union (EBU), organizatorul competiţiei, lista finală a ţărilor înscrise urmează a fi anunţată la finalul anului. Anul viitor, competiţia muzicală va avea loc în Israel, în luna mai, după ce Netta a câştigat Eurovision 2018 de la Lisabona, cu piesa “Toy”.

Concursul Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

Netta Barzilai a ajuns la Tel Aviv. Câştigătoarea Eurovisionul a spart trofeul primit la Lisabona!

Published

on

Foto Credit: Getty Images
 

Câştigătoarea concursului Eurovision de anul acesta a ajuns acasă şi a fost întâmpinată de fani cu ovații, anunta Telejurnalul TVR. 

Imediat după ce a primit trofeul de sticlă, de emoţie, l-a scăpat pe jos şi l-a făcut ţăndări. Din fericire, însă, organizatorii aveau unul de rezervă, aşa că Netta Barzilai nu a plecat acasă cu mâna goală.

Încă de la aeroport, Netta a promis un mare concert, chiar diseară, la Tel Aviv, împreună cu mai mulţi artişti.

Mulţi israelieni sunt mândri de Netta şi spun că, în acest moment, e unul dintre cei mai importanţi ambasadori ai ţării.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

Eurovision 2018 a fost castigat de Israel cu melodia “Toy”

Published

on

Foto Credit: TVR
 

Israel a câștigat finala Eurovision 2018 de la Lisabona, Portugalia. Cântăreața în vârstă de 25 de ani, Netta Barzilai, a interpretat piesa Toy și a cumulat 529 de puncte. Pe locul al doilea şi al treilea s-au clasat Cipru, cu 436 de puncte, respectiv Austria, cu 342 de puncte.

Netta Barzilai, reprezentanta Israelului, a câștigat finala Eurovision 2018, cu piesa ‘Toy’, pe scena Altice Arena din Lisabona, Portugalia.

Israelianca a fost marea favorită încă din săptămânile care au precedat semifinalele. Piesa ‘Toy’ este un apel la emanciparea femeilor împotriva tuturor formelor de hărţuire.

Israel a primit 529 de puncte.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement

Trending