Connect with us

Eurovision

De la Anna la Caiafa – România la Eurovision

Redactia Radar de Media

Published

on

De la prima participare la Eurovision, din 1994, Romania si-a mai facut simtita prezenta de 11 ori la nivelul competitiei. Din pacate in nici o situatie nu am reusit sa dobandim laurii primei pozitii.

Ne-am cramponat in reprezentatii scenice demne de limita joasa a penibilului, de vestimentatii agasante, de linii melodice care ori erau prea lente, demne de funeraliile unei virgine, ori prea vocale, galagioase chiar, fara a transmite un mesaj substantial. Exista insa si un aspect care in ultima vreme a capatat amploare: votul geopolitic, bazat pe valentele si conexiunile teritoriale, culturale, istorice intre tari.

Sa nu uitam ca acum 2 ani, Dima Bilan, reprezentantul Rusiei a castigat pentru ca in buna masura a primit punctaj maxim de la state foste sovietice. Aceste aspecte au generat de-a lungul timpului si scandaluri ceea ce a determinat o modificare la nivelul sistemului de vot facand posibil ca si statele neparticipante sa isi exercite dreptul de a alege. Astfel s-a mai diminuat efectul sau proportia votului pe raport de vecinatate.

Cea mai buna clasare a noastra a fost in 2005 cand Luminita Anghel si Sistem au ocupat pozitia a treia cu un total de 158 puncte prin melodia “Let me try”.

M-am gandit ca o rememorare a primelor 5 melodi iin ordinea clasarii ar fi de bun augur:

Luminita Anghel&Sistem

Mihai Traistariu

Monica Anghel&Marcel Pavel

Nicola

Todomondo

V-am atasat mai jos un tabel in care puteti regasi participarile Romaniei la Eurovision, punctajele obtinute in ordinea locului ocupat.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați pe email sau la telefon.

Advertisement
1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending