De la plăcere vinovată, la consum obligatoriu! Iată cum ciocolata ne poate ajuta în menţinerea sănătăţii! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Life Style

De la plăcere vinovată, la consum obligatoriu! Iată cum ciocolata ne poate ajuta în menţinerea sănătăţii!

Published

on

Puțini pot rezista ciocolatei, dar și mai puțini știu că ciocolata este cu mult mai bună decât vinul roșu, nu îngrașă și poate îmbunătăți sănătatea într-o mare măsură. Iată cum!

 

Ultimele cercetări științifice au demonstrat că ciocolata conține un număr mare de oxidanți care ajută la protejarea celulelor împotriva degradării și îmbătrânirii. Abordând o atitudine mai degajată în privința efectelor benefice ale ciocolatei, aceasta ar trebui să iasă din categoria „plăcerilor interzise” și să devină un aliment recomandat pentru consumul zilnic, în limitele rezonabile.

 

Am învățat cu toții că fructele și legumele sunt benefice sănătății și constituie o sursă valoroasă de fibre, vitamine și minerale, dar și de antioxidanți. În ultima perioadă, savanții au început să calculeze nivelul antioxidanților în tot mai multe alimente, iar unul dintre cele mai bogate în aceste elemente s-a dovedit a fi chiar… ciocolata. De fapt, o ciocolată mică are mai mulți antioxidanți decât un pahar cu vin, însă înainte de a da buzna în rafturile magazinelor, pentru a vă face propriul stoc de ciocolată, sunt câteva lucruri foarte importante pe care ar trebui să le cunoaștem despre acest aliment!

 

Primul ar fi că nu toată ciocolata este la fel… Unele tipuri de ciocolată ne fac bine, altele sunt neutre iar altele…sunt nocive pentru sănătatea noastră. Astăzi, ciocolata nu mai este un aliment destinat doar anumitor categorii sociale, ci poate fi procurată de oriunde, fiind accesibilă datorită prețurilor variate. Totuși, societatea de consum a obligat unii producători să scadă calitatea ciocolatei pe care o produc, prin folositrea unor ingrediente mai puțin benefice sănătății – uleiuri, arome artificiale și să micșoreze cantitătatea untului sau pudrei de cacao, mărind totodată cantitatea de zahăr. Tocmai de aceea, o ciocolată bună va fi întotdeauna identificată după procentajul de cacao și conținutul scăzut de zahăr pe care îl conține și mai puțin după ambalaj sau reclamă.

 

Al doilea ar fi că nu orice lucru bun trebuie luat în cantități mari. Prin urmare, ciocolata ar trebui consumată cu măsură. Ciocolata conține aceeași cantitate de calorii pe gram, ca majoritatea deserturilor, fursecurilor, fulgilor de cartofi sau a produselor de patiserie, dar cei mai mulți dintre noi nu s-ar simți la fel de vinovați după ce ar mânca 50 de grame de cartofi prăjiți, ca atunci când ar consuma aceeași cantitate de ciocolată. Dacă vă gândiți bine, este foarte ușor să consumi 100 grame de arahide sau 100 grame biscuiți, ceea ce ne-ar aduce de două ori mai multe calorii decât 50 grame de ciocolată de calitate, însă puțini știu că, în timp ce această cantitate de ciocolată, odată consumată, induce o stare de sațietate, restul deserturilor stimulează organismul să „ceară” mai mult dulce.

Așadar, cantitatea maximă de ciocolată recomandată consumului zilnic este de 50 grame.

 

Al treilea lucru pe care trebuie să-l luăm în seamă este acela că ciocolata poate face parte dintr-un stil de viață care conferă frumusețe, energie, longevitate și sănătate, dar și o siluetă de invidiat. După cum spuneam, ciocolata este un aliment sănătos, care conține un veritabil depozit de minerale, poate chiar mai multe minerale decât orice alt aliment. Pudra de cacao conține mai mult fier decât orice altă legumă și este o sursă excelentă de potasiu și fosfor, zinc, cupru și mangan, care sunt elemente importante de care corpul nostru are nevoie. Un alt aspect benefic în legătură cu ciocolata este acela că ea conține o dată și jumătate mai mult potasiu decât pâinea din făină integrală.

 

Parctic, consumul ciocolatei este un minunat mod de a beneficia de mineralele naturale(poate mai bun decât administrarea zilnică a unui supliment de minerale). De asemenea, ciocolata conține alte două elemente importante pentru sănătatea oaselor și a dinților noștri: calciu și magneziu,  iar băuturile pe bază de ciocolată sunt surse excelente  de fier, fosfor, zinc și cupru – adică exact aceleași minerale pe care le asociem cu alimentele tradiționale sănătoase din cereale integrale și legume cu frunze verzi.

 

În concluzie, specialiștii în nutriție ne dau liber la ciocolată! La 50 grame de ciocolată, pe zi, cu amendamentul că această trebuie să fie aleasă cu grijă, în funcție de calitatea ingredientelor. Intr-o societate acaparatăde produsele de sinteză, în care zahărul – ascuns sau la vedere – este prezent în permanență în alimentație și afectează sănătatea tuturor celor care îl consumă, Sweeteria vine cu alternativa sănătoasă la cel mai consumat și dorit desert din lume: ciocolata. Studiile – tot mai multe în domeniul sănătății – sunt publicate cu regularitate, tocmai pentru a atrage acest semnal de alarmă asupra pericolului consumului de zahăr, motiv pentru care statele dezvoltate au început, din anul 2016, accizarea zaharului întocmai ca și tutunul sau alcoolul. Dacă în anii 1940, consumul de zahăr la nivel mondial pe cap de locuitor era de aproximativ 3 kg/an, astăzi s-a ajuns la un consum de 35-40 kg/an și, de aici, rata mare a obezității infantile, a diabetului precum și a altor probleme de sănătatecu care populația se confruntă.

 

Având în vedere aceste concluzii, Sweeteria vine cu o alternativă nu doar sănătoasă la ciocolata de pe piață, ci și irezistibilă prin gust și calitate, și oferă consumatorului o ciocolată belgiană adevărată, din masă cacao premium siunt de cacao de calitate superioară, preluată de la cei mai renumiți producători și exportatori de ciocolată belgiană, de pe piața mondială. Ceea ce difierențiază produsele Sweeteria, pe piață din România și le oferă unicitate este că, printr-o alchimie bazată pe dragoste de sănătate și pasiune pentru gustul desăvârșit, zahărul a fost înlocuit cu Green Sugar, obținându-se astfel același gust fin, perfect, irezistibil, al ciocolatei, dar eliberat de caloriile și efectele nedorite ale zahărului.

 

Produsele pot fi găsite pe www.greensugar.ro

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending