Connect with us

ȘTIRI

De la pupitrul știrilor, direct pe scena Tetrului Nașional București

Published

on

Sursa foto: Euronews România
Reclame

Emoții și trăiri intense pentru Claudiu Popa, jurnalist Euronews România care, împreună cu Elena Cosma, operator imagine, va debuta vineri seară, la ora 19.30, pe scena Teatrului Național din București, în piesa No Man’s Land, în regia lui Alexander Morfov. Piesa scrisă de Denis Tanovic a avut un succes răsunător pe marele ecran, fiind multiplu premiată cu premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, Globul de Aur pentru cel mai bun film străin, premiul Cesar pentru debut și premiul pentru cel mai bun scenariu la Cannes.

Claudiu și Elena continuă, astfel, colaborarea dintre Euronews România și Teatrul Național din București și le urmează celor doi colegi, Vitalie Cojocari și Alex Crețulescu, care și-au jucat propriile roluri la începutul anului.

Pentru jurnalistul Euronews România momentul este cu atât mai plin de emoție cu cât, prin această prezență, transformă în realitate un vis din copilărie. “Abia aștept să fiu fericit! E primul gând legat de șansa asta și sunt recunoscător. E un vis împlinit. Fiindcă de când mă știu mă întreb cum e să trăiești în această lume minunată: teatrul. Pentru câteva ore (repetiții și spectacol), voi trăi atât de intens, încât știu dinainte că voi avea senzația că sunt dincolo de rolul jurnalistului. Cine știe, mă voi simți Prospero și Malvolio, simultan. Iar asta-mi va fi dovada magiei. Mulțumesc, TNB”, spune Claudiu.

Obișnuită să stea în spatele camerei, această experiență este o provocare și pentru Elena Cosma: “Mi-am început cariera în preajma scenelor de teatru alături de catedra Unesco, de actori și de artiști consacrați, dar profesia m-a purtat ulterior, ca operator imagine, și în zonele de conflict de pe glob. Faptul că acest spectacol îmi oferă șansa de a juca pe scenă rolul pe care mi-l asum zilnic în viața reală este extraordinar și reprezintă o nouă provocare pentru mine, dar și o sursă specială de emoție și de inspirație.”

No Man’s Land se înscrie în valul anti-război și se joacă la Teatrul Național din 2016. Deși, la o primă lectură, pare o piesă despre conflictul din fosta Iugoslavie, No Man’s Land este, de fapt, o satiră împotriva războaielor de pretutindeni, dar și împotriva comunității internaționale și a presei aflată în goana după senzațional și rating. Din distribuție fac parte, printre alții, actorii Mihai Călin, Ciprian Nicula și Vitalie Bichir.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
AUDIENȚE TV6 ore ago

Spania a câștigat EURO 2024, în direct la PRO TV! Peste 2.9 milioane de telespectatori au urmărit finala care a fost lider absolut de audiență

AUDIENȚE TV3 zile ago

Anglia a învins Olanda și va juca finala EURO 2024 contra Spaniei, duminică, în direct la PRO TV și pe VOYO!

Reality Show3 zile ago

Premieră la Insula Iubirii în cel de-al optulea sezon al reality show-ului de la Antena 1: partenerii au fost despărţiţi fără să apuce să îşi ia rămas bun

Premieră TV3 zile ago

PREMIERĂ Noul sezon Atletico Textila revine la PRO TV ”Liga 2, pregătește-te de noi”

Reality Show3 zile ago

Delia şi Liviu câştigătorii celui de-al nouălea sezon Mireasa şi ai premiului în valoare de 40.000 de Euro

Emisiuni4 zile ago

Cristina Bâtlan, o femeie de afaceri de succes, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminica aceasta

Seriale5 zile ago

Valentin Teodosiu, rol important în noul serial TĂTUȚU`! „Personajul meu este cel mai de temut al vremii”

Reality Showo săptămână ago

Declaraţie şocantă la Insula Iubirii: „Ne-am despărţit de 37 de ori!”

Cinemao săptămână ago

Festivalul „Saptamana Comediei”, la final. Teatrul de Comedie pleaca acasa cu 3 premii.

Emisiunio săptămână ago

Serghei Mizil vine duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Analize Audiente TV2 săptămâni ago

4.9 milioane de inimi au bătut la unison în fața televizoarelor pentru Generația de suflet a Naționalei! PRO TV lider absolut de audiență cu cifre record

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending