Connect with us

ALL MEDIA

De Paşte… petrecem româneşte! Ediţie specialã Din arhiva TVR!

Published

on

Paştele reprezintã pentru fiecare român o ocazie unicã de a se întoarce la tradiţii şi la simbolurile care îl identificã de vreacuri ca aparţinãtor al acestui neam. Preparatele tradiţionale româneşti care nu lipsesc din nicio casã – ouãle rosii, cozonacul, mielul şi pasca – portul popular pregãtit special pentru ca fiecare sã se poatã înnoi de Paşte, cântecul din strãbuni – toate reprezintã ingrediente ale unei sãrbãtori autentic româneşti.

Tocmai de aceea, ne-am gândit ca duminicã, 24 aprilie, de la ora 18.00 sã vã lansãm o invitaţie irezistibilã: aceea de a petrece un Paşte de neuitat la Hanul de la TVR 3, unde hangii – Irninis Miricioiu şi Ovidiu Homorodean – s-au pregãtit îndelung pentru a primi oaspeţii aşa cum se cuvine: cu bucate alese, cu vinuri pe mãsurã, cu cântec şi voie bunã. Nici musafirii nu se vor lãsa prea mult aşteptaţi, poposind de pe meleaguri îndepãrtate: din Moldova pânã-n Ardeal, din Banat pânã-n Oltenia, din Bucovina pânã în Maramureş, aducând câte ceva din frumuseţea tradiţiilor de pe acele melaguri.

Irina Loghin, Daniela Condurache, Cristian Pomohaci, Constantin Enceanu, Petrica Mâţu Stoian, Saveta Bogdan, Ionuţ Sidãu, Ioan Chirilã se vor prinde în hora tradiţionalã româneascã pentru a primi apoi alţi şi alţi musafiri veniţi sã petreacã Paştele alãturi de noi: Paulina Irimia Morãriţa, Gheorghiţa Nicolae, Leontin Ciucur, Cornel Borza, Brânduşa Covalciuc, Marioara Man Gheorghe, Alina şi Romeo Negoiasa, Carmen Şerban, Cornelia Catanga şi Aurel Pãdureanu. Nici Maria Dragomiroiu nu s-a lãsat mai prejos arãtându-şi din plin talentele de gospodinã, alãturi de ajutoarele de hangiu, pregãtind o masã tradiţionalã plinã de bunãtãţi, la care au contribuit şi sponsorii noştri: Budureasca, Cricova, Hamba şi VelPitar.

Şi cum „românul s-a nãscut poet”, nu putem încheia decât aşa:

„Foaie verde de trifoi,

Vã poftim pe toţi la noi.

Sã cântãm, sã chefuim,

Şi de Paşti cu toţi sã fim!

Ani de-a rândul sã trãim

Şi-mpreunã sã ciocnim,

Advertisement

Ouã roşii şi ulcele,

Necazurile sã se spele!”

Paşte fericit!

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending