Connect with us

Emisiuni

De Revelion, Iuliana Tudor s-a întrecut cu Dan Bittman şi Mircea Radu (galerie foto)

Avatar

Published

on

Milioane de telespectatori au urmărit show-ul de la TVR 1 în noaptea dintre ani. Televiziunea Română a conceput programul de Revelion drept o competiţie între responsabilii cu divertismentul de la postul public. Astfel, Iuliana Tudor, Dan Bittman şi Mircea Radu au aruncat în joc momente de aur la „Întrecerea Vedetelor”.

Show-ul Televiziunii Române a început la ora 21.20, atunci când actorii Maria Buză şi Marius Rizea, cei care-i întruchipează pe Floarea şi Gheorghe în emisiunea „O dată-n viaţă” le-au făcut românilor primele urări. A fost momentul în care cele trei vedete ale TVR, Iuliana Tudor, Dan Bittman şi Mircea Radu, au calculat primele pronosticuri în legătură cu cine va câştiga competiţia.

Prima rundă a însemnat un schimb de studiouri de televiziune între cei trei. Astfel, Iuliana Tudor a ajuns amfitrion la “ÎnTrecerea Anilor”, Dan Bittman i-a ţinut locul la „O dată-n viaţă”, iar Mircea Radu a vizitat SRL-ul lui Bittman. Pentru această probă, Iuliana Tudor a venit cu o surpriză de proporţii pentru telespectatori, interpretând piesa „I will survive” din repertoriul Gloriei Gaynor.

Dan Bittman şi Mircea Radu: „Iuliana, te iu…iu…bim!”

Declaraţia a fost făcută în timpul unui moment artistic, atunci când cei doi colegi de emisiune i-au dedicat Iulianei Tudor o melodie, parafrazând textul „Celor două cuvinte” din repertoriul trupei Taxi.

Odată cu cea de-a doua rundă a spectacolului, cei trei amfitrioni au revenit, fiecare, în platoul emisiunii sale. Iuliana Tudor şi echipa de la „O dată-n viaţă” au pregătit telespectatorilor momente de excepţie: alături de Orchestra “Lăutarii” condusă de Nicolae Botgros au urcat pe scenă artişti de seamă din fiecare zonă a ţării.

Moldovencele Mioara Velicu, Matilda Pascal Cojocăriţa, Margareta Clipa, Daniela Condureche şi Laura Lavric au făcut ca Iuliana Tudor să câştige detaşat proba. Nici Oltenia şi nici Ardealul nu s-au lăsat mai prejos, aducând în scenă vedete precum: Steliana Sima, Petrică Mâţu Stoian, Mariana Ionescu Căpitănescu, Constantin Enceanu şi Niculina Stoian, respectiv Viorica Flintaşu, Maria Butaciu, Sava Negrean Brudaşcu şi Elena Merişoreanu.

În acest fel, Iuliana Tudor a continuat demersul început acum mai bine de 10 ani de când face televiziune – acela de a aduce în casa românilor folclor de calitate. Şi chiar mai mult decât atât pentru că odată cu show-ul de Revelion, Iuliana Tudor le-a arătat telespectatorilor alte valenţe ale interpreţilor de folclor.

La invitaţia Iulianei Tudor, Mioara Velicu a cântat hip-hop alături de formaţia Moromeţii piesa „România, trezeşte-te”, iar Nicolae Botgros a urcat pe scenă alături de trupa Voltaj cântând piesa „Ca la 20 de ani”. Un alt moment apreciat de public a fost cel susţinut de Matilda Pascal-Cojocăriţa, Ştefan Cigu şi cei doi fii, pe ritmuri latino. Florin Mariş, Dinu Iancu Sălăjanu şi Ionuţ Fulea au lăsat pentru o seară partiturile de folclor şi le-au înlocuit cu cele de canto clasic.

În platoul unde amfitrion a fost gazda de la „O dată-n viaţă” a venit şi sosia lui Gigi Becali, în interpretarea actorului Dragoş Stoica, care a declarat că între „buticul” lui Bittman şi „întrecerea” lui Mircea Radu alege s-o susţină pe… Iuliana Tudor! Spectacolul a continuat până după miezul nopţii. La fel şi momentele artistice care i-au avut ca protagonişti pe cei trei realizatori tv. Astfel, Dan Bittman şi Mircea Radu au dansat şi au cântat pentru Iuliana Tudor „Jocul… băieţilor de la Căpâlna”, fiind revoltaţi că Iuliana Tudor „vine la populară, numa’-n rochie de seară”.

Gazda de la „O dată-n viaţă” le-a răspuns pe portativ că „în viaţa voastră să nu vă mai puneţi cu o femeie”. Chiar la trecerea dintre ani, cele trei vedete ale Televiziunii Române au apărut în faţa telespectatorilor în costum tradiţional, cu urări pentru anul 2012. Pentru Iuliana Tudor portul popular nu a fost o premieră, momentul reamintindu-i de anii în care a cântat folclor.

Strauss, de la Lăutari la Filarmonica din Viena

Seara a fost susţinută de Orchestra Lăutarii din Chişinău, sub bagheta dirijorului Nicolae Botgros, care a vrut să le demonstreze telespectatorilor că ansamblul său poate cânta orice, nu doar folclor. Astfel, muzicienii din orchestră au interpretat „Polka Pizzicato”, compoziţia lui Strauss, ca o avanpremieră pentru Concertul de Anul Nou al Filarmonicii de la Viena. În finalul serii, câştigător a fost desemnat… publicul care a urmărit programul Televiziunii Naţionale.

Iuliana Tudor: „Întrecerea… dintre mine, Dan Bittman şi Mircea Radu nu a fost o competiţie în adevăratul sens al cuvântului, decât în măsura în care fiecare dintre noi s-a mobilizat pentru ca telespectatorii Televiziunii Naţionale să aibă un Revelion de care să-şi amintească. În ceea ce mă priveşte, a fost un Revelion pe care o să-l ţin minte!

Momentele de la filmări au fost cu adevărat speciale şi ne-am distrat copios punându-i pe artiştii… ‘populari’ să facă cu totul altceva decât sunt obişnuiţi, în faţa camerelor de filmat. Mă bucur tare mult că TVR-ul a oferit telespectatorilor un program de calitate. Iar pentru toţi cei care au susţinut momentele pregătite de mine şi echipa mea… mai avem o surpriză!

Îi invităm să fie alături de noi, pe TVR 1, pe 2 ianuarie de la ora 23.00, când, timp de 50 de minute, le vom arăta ‘ce nu s-a văzut de Revelion’, 50 de minute de spectacol cu multe, multe, vedete!”.

Comentarii

comments

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending