vineri, martie 29, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
    AcasăUTILEDe știut despre mixerele analogice

    De știut despre mixerele analogice

    Din studiourile de înregistrare și din dotarea standard a unui DJ nu trebuie să lipsească o consolă de mixaj audio. Aceasta permite combinarea, procesarea și trimiterea unor semnale sonore diferite, astfel încât rezultatul să fie perfect, fără erori acustice.

    Alegerea unui mixer audio de calitate poate însă întâmpina probleme, datorită varietății de modele existente pe piață. Pentru a le depăși cu brio, este necesară o stabilire clară a scopului, așteptărilor și a bugetului alocat, precum și o analiză în detaliu a tipurilor de mixere existente, a caracteristicilor, materialelor din care sunt create și renumelui producătorului.

    Mixere analogice sau mixere digitale?

    Căutarea mixerului audio perfect se va lovi într-un punct anume de existența a două mari tipuri de aparate de acest gen: mixerele analogice și mixerele digitale. Desigur, nu există un tip recomandat, ambele având propriile atuuri, demne de a fi luate în calcul.

    • Mixerul analogic

    Un mixer analogic este caracterizat prin ușurință în utilizare. Facilitatea cu care poate fi folosit îl face să fie cel mai popular tip de mixer audio, fiind ideal atât pentru amatori, cât și pentru profesioniști.

    Mixerul analogic există încă de pe vremea când s-au realizat primele înregistrări audio. Se diferențiază de cel digital prin faptul că oricărei funcții îi corespunde un switch, ce acționează un circuit fizic.

    • Mixerul digital

    Un mixer digital se remarcă prin: posibilitatea de a salva lucrările, redarea mixajul oricând se dorește, posibilitatea de a fi pre-programat cu ajutorul unui PC și de a fi luat oriunde. Din păcate, dat fiind faptul că majoritatea butoanelor din dotare conțin submeniuri, necesită experiență pentru a fi utilizat în mod corect.

    Tehnic vorbind, un mixer analog se bazează pe unde sonore continue și netede, iar unul digital are o frecvență figurată serial, discret, aproximând numărul ce cuantifică semnalul acustic.

    Mixerul de sunet analogic – cea mai bună alegere pentru începători

    Dată fiind ușurința cu care poate fi utilizat, mixerul analogic se bucură de un număr mare de aprecieri și îi ajută pe cei aflați la început de drum să-și lase liberă pasiunea și să creeze muzică de calitate.

    În alegerea produsului ideal trebuie însă să se țină cont, în mod special, de:

    • Canalele de intrare – Dacă se va dori utilizarea mixerului într-un studio de înregistrări atunci acesta trebuie să dispună de un număr cât mai mare de intrări, atât mono, cât și stereo. Cu cât mai mare este acest număr, cu atât mai performant va fi mixerul, permițând conectarea unui număr mai mare de instrumente.
    • EQ – Se referă la numărul de benzi de egalizare pe care le are un anumit model, permițând reglarea nivelului frecvențelor (obținerea unui sunet cât mai clar). Pentru studiouri este recomandat un mixer multiband, deoarece este necesar un reglaj cât mai precis.
    • Porturi – Acestea redau conectivitatea unei console de mixaj audio. Este ideal ca mixerul să beneficieze de porturi USB, RCA (viteze mari de transfer), Jack 6.3, XLR (pentru boxe active) și S/PDIF.

    Desigur, un rol deosebit de important în alegere îl are și producătorul mixerului analogic. Este recomandat ca acesta să fie de încredere și să garanteze o durată de viață cât mai mare a produsului, justificându-i astfel și prețul.

    Recomandările Sound Stil: Mixer Analog Allen&Heath ZED-6FX și Mixer Analog Dynacord CMS 2200-3

    Sound Stil este magazinul online unde cei pasionați de muzică de calitate găsesc toate echipamentele necesare susținerii pasiunii lor. Născut dintr-un hobby, face tot posibilul să țină pasul cu tehnologia și pune la dispoziție produse de înaltă calitate, create de producători renumiți, de la boxe active și pasive, la amplificatoare audio, microfoane profesionale, mixere și instrumente muzicale.

    Pentru cei aflați la început de drum în carieră, dar care doresc să se bucure de un produs performant și ușor de utilizat, Sound Stil recomandă Mixer Analog Allen&Heath ZED-6FX. Acesta este compact și portabil, are un design GSPre de preamplificator și este primul mixer ce include un pachet special de efecte reverb, delay și multi-model la calitate de studio. De asemenea, ZED-6FX vine cu o pereche de intrări DI de mare impedanță, care permit conectarea directă în mixer a chitarelor, fără a fi nevoie să se achiziționeze separat un DI Box.

    Profesioniștilor, pe de altă parte, compania le recomandă Mixer Analog Dynacord CMS 2200-3. Creat de renumitul producător DYNACORD, acesta este lider pe acest segment de piață datorită calității excepționale ale sunetului, a componentelor și caracteristicilor sale. Dispune de efecte digitale pe 24/48 de biți, o interfață digitală profesională pentru PC și MAC, are un egalizator grafic pe 11 benzi, 18 intrări mic/line și 4 intrări mic/stereo.

    Pe soundstil.ro se găsește o gamă variată de mixere analogice, la prețuri competitive. Astfel, găsirea produsului potrivit devine mai ușoară, iar muzica poate continua să ne aducă bucurie în viață.

    Redactia Radar de Media

    Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

    Redactia Radar de Mediahttps://www.radardemedia.ro
    Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro
    ARTICOLE SIMILARE

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    - Advertisment -spot_img

    Articole recente