Connect with us

Revista Presei

Decernarea Premiului Marian Papahagi la Universitatea “Babes-Bolyai” din Cluj

Published

on

Oana Iuliana Boșca-Mălin este căştigătoarea Premiului Mrian Papahagi, decernat luni, 15 octombrie 2012, la Universitatea Babeș-Bolyai.

Câştigătoarea celei de-a V-a ediţii a Premiului Marian Papahagi are 35 de ani şi este, din anul 2010, doctor în Filologie la Universitatea din Bucureşti, tema tezei de doctorat fiind Spectacularizarea prozei italiene în ultimele două decenii.

Oana Iuliana Boşca-Mălin este asistent universitar la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti, interpret oficial al Preşedinţiei României, a publicat numeroase lucrări referitoare la cultura italiană şi a participat la organizarea a numeroase evenimente culturale internaţionale.

Premiul Marian Papahagi a fost instituit în anul 2008 în memoria renumitului italienist,
critic literar şi traducător  prof. dr. Marian Papahagi (1948-1999). Comisia de evaluare a candidaturilor depuse la fiecare ediţie a premiului ia în considerare volume publicate în ultimii cinci ani, opere referitoare la orice aspect al culturii şi civilizaţiei italiene, precum şi opere legate de întreaga activitate. Candidaţii trebuie să fie cetăţeni români şi nu există limită de vârstă pentru participare.

Prof. dr. Marian Papahagi a studiat la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (1966-1968) şi la Facultatea de Litere şi Filosofie a Universităţii La Sapienza din Roma (1968-1972), primind, în anul 1985, titlul de Doctor în Litere din partea Universităţii din Bucureşti. A fost profesor titular de Literatură Italiană şi de Filologie Romanică la Facultatea de Litere a Universității Babeș-Bolyai şi profesor invitat la mai multe universităţi din Europa.

După anul 1990, a fost prorector al Universităţii Babeş-Bolyai, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, respectiv director al Accademia di Romania din Roma.

 

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

MENIU

pentru sufletul tau

IN Trending