HOTARARE | CNA a decis să retragă somaţia pe care o aplicase Digi Film - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

HOTARARE | CNA a decis să retragă somaţia pe care o aplicase Digi Film

Published

on

CNA a decis, joi, să retragă somaţia publică pe care o aplicase în 27 iunie Digi Film pentru încadrarea filmului „Kick Ass” într-un interval orar greşit, după ce reprezentanţii postului au contestat decizia, afirmând că televiziunea permite restricţionarea accesului minorilor la anumite programe, informeaza Mediafax

CNA - SEDINTA

 

CNA a analizat, în şedinţa de joi, o adresă primită de la compania RCS&RDS (care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii Digi Film), referitoare la sancţionarea Digi Film cu somaţie publică în data de 27 iunie. În această adresă, RCS&RDS a solicitat CNA reanalizarea sancţiunii aplicate televiziunii Digi Film.

Totodată, la şedinţa CNA de joi au fost prezenţi doi reprezentanţi ai RCS&RDS, Lucian Mihai şi Bogdan Chiriţoiu.

Aceştia au precizat că televiziunea Digi Film a fost sancţionată pentru difuzarea unui film într-un interval greşit orar, însă „Digi Film este un post pay-tv (cu plată, n.r.), care este doar în sistem digital şi poate fi blocat cu acord parental”, anunta Mediafax.

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au decis, în şedinţa din 27 iunie, să someze public Digi Film, pentru difuzarea filmului „Kick-Ass”, în 23 mai, într-un interval accesibil minorilor.

Atunci, preşedintele CNA, Laura Georgescu, a propus o somaţie publică pentru Digi Film, pentru difuzarea filmului „Kick Ass”. Propunerea a fost adoptată cu şapte voturi „pentru” (Laura Georgescu, Viorel-Vasile Buda, Florin Gabrea, Monica Gubernat, Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Lorand Turos) şi unul „împotrivă” (Radu Călin Cristea). Sancţiunea a fost dată în baza articolului 30 din Legea Audiovizualului, potrivit căruia „este interzisă difuzarea, în cadrul serviciilor de programe de televiziune şi de radiodifuziune, de programe care pot afecta grav dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor, în special programele care conţin pornografie sau violenţă nejustificată”.

În aceeaşi şedinţă din 27 iunie, CNA a decis să amendeze Antena 1 cu 10.000 de lei pentru difuzarea filmului „Crank – răzbunare şi adrenalină” la o oră accesibilă minorilor, incheie sursa citata.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending