Decizie CNA: Amenda pentru B1 TV ramane!
Connect with us

ALL MEDIA

Decizie CNA: Amenda pentru B1 TV ramane!

Published

on

CNA a decis ca postul de televiziune B1 TV sa fie amendata cu suma de 70.000 de lei  din cauza lipsei de impartialitate in cadrul emisiunii “Sub semnul intrebarii” realizate de Robert Turcescu pe 12 decembrie 2013. 

In urma acestei decizii, Robert Turcescu a luat cuvantul si a declarat, printre altele, “E adevărat pe parcursul emisiunii am folosit expresii destul de dure pentru că situația era una specială(…) “Aceasta este o lovitură dată libertății de exprimare”.

RADAR DE MEDIA a scris despre declaratia data de Turcescu AICI.

Cei de la ActiveWatch au intervenit, considerand abuzivă sancționarea postului B1TV de CNA:

“Atragem atenția Consiliului Național al Audiovizualului că avem de-a face cu o emisiune de dezbateri, în care primează opiniile, nu informația. Opiniile/judecățile de valoare nu pot fi evaluate în cheia adevăr/fals, de aceea apreciem că introducerea noțiunii “corect” în decizie nu este justificată.

Opiniile sunt, prin natura lor, părtinitoare, echilibrul acestora fiind în sarcina radiodifuzorului și a moderatorului, care au obligația de a asigura, prin temele și invitații aleși, pluralitatea punctelor de vedere exprimate, astfel încât publicul să își poată forma un punct de vedere.”

Intregul articol despre declaratiile date de ActiveWatch poate fi urmarit AICI.

In urma tuturor acestor interventii, membrii CNA au decis sa mentina amenda de 70.000 de lei pentru B1 TV.

In sedinta s-a ajuns la discutii si despre Antena 3.

CNA a amendat televiziunea Antena 3 cu 50.000 de lei, în urma emisiunii “Sinteza zilei” din 14 ianuarie, în care Andreea Pora a fost denigrata.

Narcisa Iorga a considerat ca incalcarile de la Antena 3 au fost mai grave decat la B1 TV, insa amenda aplicata pentru Antena 3 a fost mai mica.

“O sa va rog sa luati in calcul ca cele doua puncte sunt distincte. Am sa va rog sa va opriti a reincerca sa le puneti in oglinda”, a mentionat Laura Georgescu.

Discutiile legate de acest subiect au durat mai bine de o ora si jumatate, in cele din urma sedinta fiind oprita. Presedintele CNA, Laura Georgescu, a anunțat o conferință de presă pentru ora 13.00.

Rasvan Popescu, unul dintre membrii CNA a precizat urmatoarele:

“Suntem in fata unei rediscutari. Cand e vorba de sanctiuni acordate, după parerea mea, din principiu, daca nu se descopera chestiuni semnificative care ne-au scapat(…) Rediscutam doar daca ne-a scapat ceva esential, ceea ce nu cred.”

Votaţi AICI în FINALA premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending