Decizie CNA: Amenda record de 100.000 de lei rămâne pentru postul deţinut de Costi Ioniţă, Mynele TV
Connect with us

ALL MEDIA

Decizie CNA: Amenda record de 100.000 de lei rămâne pentru postul deţinut de Costi Ioniţă, Mynele TV

Published

on

Societatea Happy Music SRL, ai carei asociaţi sunt Costi Ionită şi Corina Mihaela Boabeş, a contestat la CNA amenda de 100.000 de lei  pe care Consiliul National al Audiovizualului a aplicat-o televiziunii Mynele TV pe 6 februarie.

Totusi, CNA a decis ca amenda să rămână pentru ca în februarie 2013, în timpul nopţii, reclame la convorbiri telefonice erotice.

Dan Boabeş, directorul tehnic al televiziunii, a spus că amenda de 100.000 de lei aplicată de CNA televiziunii Mynele TV este foarte mare, având în vedere că acest post nu a mai primit până în prezent nicio sancţiune pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale, informează Agenţia Mediafax.

Însă Laura Georgescu, preşedintele CNA, i-a spus lui Dan Boabeş că Mynele TV nu a mai fost sancţionată din cauză că, în trecut, CNA nu a efectuat controale la această televiziune.

Însă Dan Boabeş a precizat că, în anul 2013, atunci când au fost difuzate respectivele reclame la convorbiri telefonice erotice, Mynele TV nu a fost în lista “must carry”.

“În anul 2014 suntem într-adevăr în lista «must carry». Şi în 2012 am fost în această listă, dar principalii operatori de cablu nu au distribuit Mynele TV”, a spus Dan Boabeş.

De altfel, în şedinţa CNA de marţi, au fost redifuzate aceste melodii pe ecranele din sala de Consiliu, pentru a le viziona şi Dan Boabeş. Acesta a precizat că decizia CNA privind cele trei videoclipuri “nu a fost luată în mod expres pentru Mynele TV”.

Pe de altă parte, revenind la difuzarea reclamelor la convorbiri telefonice erotice, membrul CNA Monica Gubernat a spus că “publicitatea erotică este interzisă”( articolul 96, alineatul 1 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual), respectiv

“Comunicările comerciale pentru convorbiri telefonice erotice, precum şi pentru produse şi servicii cu destinaţie sexuală sunt interzise”.

“Eu cred că acest post ar trebui să plătească taxă de poluare, nu să fie în «must carry»”, a spus Lorand Turos,un alt membru al CNA.

Decizia de respingere a contestaţiei a fost adoptată de membrii CNA cu unanimitate de voturi (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu).

GALA PREMIILOR RADAR DE MEDIA, EDITIA PRIMAVARA 2014 va avea loc in data de 19 martie la Ambasad’Or Events & Leasure, eveniment inspired by PERONI. Detalii aici!

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending