Connect with us

A-Z NEWS

DECIZIE | CNA interzice de la difuzare spotul la crema Ivyss

Published

on

Consiliul Naţional al Audiovizualului interzice de la difuzare spotul publicitar pentru crema Ivyss cu extract de melc care le promitea telespectatoarelor că le oferă cel mai bun produs antirid. Reclama va putea fi urmărită pe posturile TV doar după ce va fi modificată astfel încât să respecte prevederile legislaţiei audiovizualului.

Membrii Consiliului au ţinut cont de faptul că nu au fost respectate mai multe prevederi din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, se arată într-un comunicat remis joi Radar de Media.

Prima prevedere încălcată este articolul 93 care sună astfel: “Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale. Un alt articol este 101: “Este interzisă orice formă de promovare a unor produse sau a unor servicii care sugerează publicului ori îl instigă să renunţe la alte produse sau servicii similare ori asemănătoare identificabile”. Spotul mai încalcă şi articolull 104 care se referă la faptul că sunt interzise publicitatea şi teleshoppingul în care se utilizează practici comerciale înşelătoare sau practici comerciale agresive. Ultimul articol încălcat este cell 105 (1): “Publicitatea sau teleshoppingul care se referă la o ofertă specială trebuie să indice, în mod clar şi neechivoc, perioada de valabilitate a ofertei în care se aplică preţul special sau alte condiţii specifice ori, dacă este cazul, faptul că oferta specială se referă la stocul de bunuri sau pachetul de servicii disponibil.”

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending