Connect with us

ALL MEDIA

Decizie CNA: Realitatea TV va acorda dreptul la replică lui Ilie Carabulea

Avatar

Published

on

În urma difuzării emisiunii  “Jocuri de putere” din 6 martie, Ilie Carabulea a trimis prin intermediul unei case de avocatură o reclamaţie la CNA, în care a precizat că a cerut Realitatea TV dreptul la replică, însă nu i-a fost acordat.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis ca Realitatea TV să îi acorde acest drept lui Ilie Carabulea.

În emisiunea “Jocuri de putere” a fost analizat un subiect cu privire la persoanele care ar fi făcut afaceri ilegale în domeniul asigurărilor, sub protecţia Autorităţii de Supraveghere Financiară. Printre aceste persoane a fost menţionat de invitaţi şi Ilie Carabulea.

Moderatorul emisiunii, Rareş Bogdan, a precizat că deţine 1.400 de pagini de stenograme în acest caz şi a prezentat în emisiune câteva fragmente. Însă, potrivit CNA, în fragmentele de stenograme prezentate în emisiunea din 6 martie nu figura şi numele lui Ilie Carabulea, informeaza Agentia Mediafax.

În aceeaşi emisiune, unul dintre invitaţi, jurnalistul Cornel Ivanciuc, a spus că

“Ilie Carabulea este creaţia PSD din perioada veche, din perioada lui Iliescu”, “este client redutabil al PSD, este sponsor al acestui partid”, şi “este căsuţa poştală a lui Adrian Năstase, în care dispar nişte bani, în împrejurări bizare, neclarificate nici până în ziua de astăzi, legate de acţiunile de la Dracula Unu, parcul Dracula Unu de la Sibiu”.

“Iar acest domn Ilie Carabulea apare, iată, într-un context în care este târât practic întreg Guvernul USL, da, creându-i această favoare uriaşă, prin care este exceptat de la majorarea de capital a societăţii lui de asigurări. Mă tot întreb ce a riscat de fapt Ruşanu de-adevăratelea, dacă şi-a pus pielea la bătaie pentru acest Ilie Carabulea, care vreau să vă spun că el ca profil intelectual este zero.

El provine dintr-o autobază de fapt, a fost impiegat la origine. A fost după aceea un fel de şefuleţ la autobaza Sibiu. Un tip extrem de cinic, de obraznic, un om care a spoliat jumătate din Sibiu pentru a-şi mări proprietăţile imobiliare…”, a mai spus Cornel Ivanciuc despre Ilie Carabulea în emisiune.

De asemenea, întrebat de Rareş Bogdan “ce l-a făcut pe Dan-Radu Ruşanu şi pe cei de la ASF să discute cu Ilie Carabulea”, Cornel Ivanciuc a răspuns:

“Milioanele de euroi pe care, probabil, i-a primit din partea lui Ilie Carabulea, pentru că Ilie Carabulea plăteşte în natură. (…)”.

Potrivit CNA, în cadrul emisiunii nu a fost prezentat punctul de vedere al lui Ilie Carabulea.

De asemenea, moderatorul Rareş Bogdan a precizat în emisiune că în prezent Ilie Carabulea este arestat.

Pe de altă parte, în urma difuzării emisiunii, Ilie Carabulea a trimis prin intermediul unei case de avocatură o reclamaţie la CNA, în care a precizat că a cerut Realitatea TV dreptul la replică, însă nu i-a fost acordat.

“La emisiunea menţionată, în partea a doua, intitulată «Caracatiţa ASF-Stenogramele vinovăţiei», jurnalistul Cornel Ivanciuc a făcut o serie de afirmaţii jignitoare şi insultătoare la adresa subsemnatului, afirmaţii de natură să-mi afecteze reputaţia şi imaginea publică, prin încălcarea drepturilor mele fundamentale la propria imagine şi reputaţie, prevăzute şi ocrotite de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Aceste insulte şi jigniri cu privire la inteligenţa, comportamentul ori caracterul meu îmi produc grave prejudicii morale şi le cataloghez drept neadevăruri gratuite la adresa mea, care exced orice limită a bunului simţ şi care nu au fost cenzurate în niciun fel de moderatorul emisiunii Realitatea TV, deşi acesta avea această obligaţie, potrivit prevederilor Codului Audiovizualului (…)

Apreciez că toate jignirile şi acuzaţiile apărute în emisiunea din 6.03.2014 reprezintă un atac nejustificat declanşat asupra mea, fiind menit să-mi ştirbească imaginea şi demnitatea (…)”, spune Ilie Carabulea în reclamaţia transmisă CNA.

Reclamaţia lui Ilie Carabulea este însoţită şi de un drept la replică şi rectificare (pe care l-ar fi trimis Realitatea TV pe 19 martie), dar şi de un CV al său.

Prezentă la şedinţa CNA de marţi, Mura Frînculescu, directorul executiv al Realitatea Media, a spus că la sediul Realitatea TV nu a fost primit niciun drept la replică de la Ilie Carabulea.

Cei mai mulţi membri ai CNA au considerat în şedinţa de marţi că Realitatea TV trebuie să îi acorde lui Ilie Carabulea.

“Pentru” acordarea dreptului la replică au votat membrii CNA Lorand Turos, Monica Gubernt, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu, în timp ce “împotrivă” au votat Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Radu Călin Cristea.

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

 

Comentarii

ALL MEDIA

Top 5 sfaturi pentru a te mentine in forma fara sa mergi la sala de sport

Avatar

Published

on

Din ce in ce mai multi oameni pun accent pe felul in care arata si se ingrijesc de aspectul lor fizic mergand la sala de fitness, practicand un anumit sport, mancand sanatos. Din pacate, perioada pandemiei cu Coronavirus a schimbat radical modul de viata al oamenilor, obligandu-i pe acestia sa stea mai mult in casele lor. Statul in casa inseamna si mancat excesiv, inseamna si miscare mai putina si un aspect fizic schimbat.

Cu toate acestea, sunt actiuni pe care oamenii le pot face pentru a se mentine in forma, sunt exercitii pe care le pot practica si acasa, fara a merge la sala de sport. In cazul in care doamnele si domnisoarele nu au imbracamintea adecvata pentru a face aceste exercitii, pot comanda online in conditii de deplina siguranta treninguri dama, precum si compleuri dama de cea mai buna calitate, compleuri formate din bustiere si pantaloni sport scurti, trei sferturi sau lungi pentru a se simti lejer atunci cand fac exercitiile.

 

Ce trebuie sa faci pentru a te mentine in forma stand acasa pe perioada pandemiei cu Coronavirus?

Persoanele care doresc sa se mentina in forma stand acasa trebuie sa urmeze aceste cinci reguli de aur si nu vor avea probleme cu greutatea si cu aspectul fizic

  • In primul rand, mersul pe jos este esential. Plimbarile sunt interzise in perioada pandemiei, insa sunt permise in curte si in jurul blocului, ceea ce inseamna ca nimic nu ii poate impiedica pe oameni sa se mentina in forma mergand pe jos. Exista chiar si aplicatii pe telefon care numara pasii pe care oamenii ii fac zilnic, iar acestea se vor dovedi foarte utile pentru cei ce doresc sa se mentina in forma.
  • Un alt sfat important este legat de alimentatia. Chiar si in perioada in care stau acasa, oamenii tot au posibilitatea de a comanda mancare sau sunt tentati sa aiba gustari consistente si dese, sa gateasca foarte multe feluri de mancare si sa isi puna ambitia se le si termine, pentru a face economie financiara. Alimentatia trebuie sa fie compusa din produse de buna calitate, preponderent fructe si legume, lactate si branzeturi usoare, supe si ciorbe, fara mancaruri grase si prajite pentru a se mentine in forma.
  • O alta masura pe care o pot lua persoanele care stau acasa pentru a arata bine este sa faca exercitii fizice in interiorul apartamentului sau in curte. Online sunt o multime de programe de exercitii fizice mai mult sau mai putin solicitante, gratuite, pe Youtube sau pe site-uri specializate, precum si grupuri pe site-urile de socializare in care mai multe persoane se pot intalni la o anumita ora din zi pentru a face exercitii in grup. Pe Maroko.ro gasesti o gama variata de compleuri dama.
  • Persoanele care doresc sa se mentina in forma fizica de invidiat si au copii sau animale de companie pot sa opteze pentru joaca in interior sau in aer liber cu acestea. Plimbarile cu copiii sau cu animalele de companie, minim 30 de minute zilnic, precum si reprizele de joaca intensa pot face minuni!
  • Nu in ultimul rand, cei care vor sa se mentina in forma acasa trebuie sa bea suficient de multe lichide, apa plata si ceaiuri neindulcite.

Comentarii

Continue Reading

Radio

Recorduri de audienţă la Radio România Actualităţi

Avatar

Published

on

Radio România Actualităţi este lider de piaţă atât la nivel naţional, cât şi în mediul urban, potrivit celui mai recent sondaj publicat, luni, de Asociaţia pentru Radio Audienţă (ARA). La nivel naţional, RRA are o cotă de piaţă de 13,1%, în timp ce în mediul urban a ajuns la o cotă de 14,5 %, înregistrând o creştere cu 2,2 procente.

În Bucureşti, Radio România Actualităţi este lider absolut având cea mai mare cotă de piaţă (14.3%) şi depăşind staţiile concurente şi în ceea ce priveşte numărul de ascultători (217.000). Este pentru prima dată după mulţi ani când RRA redevine lider de audienţă în Bucureşti (Daily Reach şi Market Share).

Datele sondajului ARA indică, de asemenea, că în perioada ianuarie – aprilie, în plină perioadă de pandemie, peste 1,7 milioane de ascultători au ales Radio România Actualităţi pentru a se informa.

Pe fondul unei perioade complicate, când nevoia de informaţie promptă şi corectă a fost mai acută ca niciodată, Radio România Actualităţi a înţeles că misiunea publică înseamnă responsabilităţi sporite şi a adaptat programele în dorinţa de a fi cât mai utili ascultătorilor. Aşa a apărut, la începutul lunii aprilie, emisiunea România – stare de urgenţă, o producţie care a adus în prim plan ultimele ştiri şi analize despre situaţia generată de pandemie atât în ţară, cât şi în străinătate, mai ales acolo unde trăiesc mari comunităţi de români.

Radio România Actualităţi mulţumeşte ascultătorilor săi pentru încrederea acordată!

Valul de primăvară al Studiului de Audienţă Radio a fost realizat în perioada 6 ianuarie – 26 aprilie, de către IMAS – Marketing şi Sondaje şi Mercury Research. În cadrul cercetării s-a măsurat audienţa posturilor de radio la nivel naţional, respectiv în urban, rural şi în municipiul Bucureşti.

Eşantionul are un volum de 11.010 de persoane, cu o eroare maximă de eşantionare de ±0,9%. În mediul urban s-au realizat 7.708 interviuri, în mediul rural s-au realizat 3.302 interviuri, iar în Bucureşti s-au realizat 1.809 interviuri. În eşantion au fost incluse 1.875 localităţi, dintre care 67 localităţi urbane de peste 30.000 de locuitori, 239 de localităţi urbane cu mai puţin de 30.000 de locuitori, 340 de localităţi rurale cu peste 5.000 de locuitori şi 1.229 de localităţi rurale cu mai puţin de 5.000 de locuitori.

Măsurarea audienţei posturilor de radio în cadrul SAR s-a realizat pe baza metodei rememorării audienţei din ziua precedentă (Day After Recall), la care apelează cele mai multe dintre sistemele de măsurare existente pe plan internaţional, metodologie recomandată de EBU (European Broadcasting Union) şi ESOMAR (European Society for Opinion and Marketing Research).

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

IMAGINE Magazine – o nouă apariție editorială în media românească

Avatar

Published

on

Traversăm o perioadă dominată de restricțiile impuse de o urâtă pandemie, dar și de prăbușiri sinistre ale mediului de afaceri și de scăderi catastrofale ale vânzărilor. Sutem afectați social și uman. 2020 pare un film cu un scenariu scris de Stephen King, regizat de Quentin Tarantino și produs de Mel Gibson. Bine că măcar nu s-a implicat Lars von Tryer!

Din fericire, această perioadă nu va rămâne zugrăvită în istorie doar în tonuri plumburii! Perioada lungă de izolare a oferit timpul necesar ca vechile sau cele mai ascunse visuri să fie scoase de la sertar, să fie puse în practică și să fie transformate în ceva palpabil. Acesta este și cazul celei mai noi apariții editoriale din România: IMAGINE Magazine – o revistă lunară de artă vizuală.

Este un proiect editorial pe care mi l-am dorit foarte mult, ani întregi, un proiect pe care lipsa de timp m-a obligat să-l arhivez într-un colțișor al minții „pentru mai târziu”! În bagajul personal, pe baza căruia a fost construită această revistă, sunt împăturiți 17 ani de experiență în presă și peste 12 ani de alergat cu aparatul foto de gât. Dar acestea sunt doar aspectele tehnice, pentru că adevărata resursă exploatată în realizarea acestui proiect este pasiunea pentru artele vizuale, în special pentru fotografie.” – Gabi Gogiu, realizatorul revistei.

Prima ediție IMAGINE Magazine a fost lansată în mediul online pe 14 mai. Este publicată integral, cu acces gratuit, în versiune bilingvă: română și engleză, dorindu-se atât un compendiu de interviuri și pictoriale dar și un instrument de reunire a artiștilor de pretutindeni! Cele 228 de pagini ale primei ediții (Mai-Iunie 2020) vor fi printate într-o ediție limitată la doar 30 de exemplare, 29 dintre acestea fiind disponibile spre achiziție prin comandă online.

Poate vă întrebați de ce IMAGINE?

De ce apăsăm declanşatorul camerei foto? De ce admirăm fotografii, tablouri, sculpturi sau desene artistice? De ce ne atrage estetica? De ce ne place arta vizuală? De ce pierdem minute sau ore în şir răsfoind paginile unei reviste sau postările dintr-un grup sau un site de fotografie?

Răspunsuri sunt multe şi din cele mai variate… Însă toate au ca bază aceeaşi motivaţie: suntem atraşi invariabil de frumos, de tot ceea ce arată bine!

Pentru că ne place să admirăm, ne dorim să imortalizăm, să capturăm – în celuloid sau şiruri de biţi – imaginile pe care mintea noastră le creionează în cele mai mici detalii. Ne place să fotografiem! Ne place să ne rememorăm amintirile pe care ni le „povestesc” fotografiile noastre.

„Fotografia este povestea pe care nu reuşesc să o transpun în cuvinte”, spunea Destin Sparks.

„Eu, ca fotograf, îi dau dreptate, iar ca iubitor de artă pierd noţiunea timpului atunci când îmi pică în mână o colecţie de poveşti vizuale.” – Gabi Gogiu

Asta se doreşte să fie IMAGINE! Lectură plăcută!

Următoarea ediție va fi publicată pe 1 iulie 2020, pe www.qltstudio2.com/imagine-magazine/

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0