Connect with us

A-Z NEWS

Decizie CNA: România TV amendată cu 20.000 de lei şi B1 TV, cu 10.000 de lei

Published

on

Posturile de televiziune România TV si B1 TV au fost amendate de CNA pentru ca realizatorii a două emisiuni au folosit un limbaj neadecvat. Astfel, România TV a fost amendată cu 20.000 de lei pentru emisiunea „Starea Naţiei”, realizată de Dragoş Pătraru, iar B1 TV a primit amenda de 10.000 de lei pentru emisiunea „Lumea lui Banciu”, realizată de Radu Banciu.

Sancţiunile au fost propuse de Monica Gubernat pentru încălcarea articolului 40, alineatul 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia „Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”, informeaza Agentia Mediafax.

Amenda de 20.000 de lei a fost aplicată România TV cu şase voturi „pentru” (Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu şi Cristina Trepcea), în timp ce „împotrivă” au votat Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

În ceea ce priveşte B1 TV, amenda de 10.000 de lei a fost aplicată cu şapte voturi „pentru” (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Lorand Turos, Monica Gubernat, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu), în timp ce „împotrivă” au votat Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu şi Radu Călin Cristea.

În cazul România TV, amenda a fost aplicată pentru ediţiile din 27 ianuarie, 28 ianuarie, 31 ianuarie, 3 februarie, 7 februarie, 20 februarie, 24 februarie, 26 februarie, 27 februarie şi 28 februarie ale emisiunii „Starea Naţiei”, în care Dragoş Pătraru a folosit un limbaj injurios (cuvinte precum „proastă”, „rahat pe varză”, „tâmpiţei” etc.).

B1 TV a fost amendată pentru ediţiile din 27 ianuarie, 3 februarie, 12 februarie, 14 februarie, 19 februarie şi 27 februarie ale emisiunii „Lumea lui Banciu”, în care Radu Banciu a folosit un limbaj injurios („nenorocit”, „rahat”, „cretin”, „tâmpiţel” etc.).

În cazul celor două televiziuni, membrul CNA Narcisa Iorga a făcut propria sa propunere – România TV, amendă de 20.000 de lei (cu includerea emisiunilor în care Dragoş Pătraru s-a referit la realizatoarea de televiziune Sorina Matei) şi B1 TV, amendă de 10.000 de lei -, însă propunerea sa nu a întrunit numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a fi aplicată.

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, a afirmat că emisiunile difuzate de televiziunile de ştiri, în intervalul orar 23.00 – 24.00, vor fi monitorizate de Consiliu pe toată durata anului.

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending