Denumiri noi la statiile de Metrou din Bucuresti - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Life Style

Denumiri noi la statiile de Metrou din Bucuresti

Published

on

Metrorex a schimbat de astăzi denumirile a opt din cele 49 de staţii aflate în exploatare, noile denumiri ale acestora fiind stabilite în urma unor dezbateri publice la care au participat locuitorii Capitalei, precum şi Agenţia de Strategii Guvernamentale.

Astfel, staţia Semănătoarea devine Petrache Poenaru, staţia Armata Poporului – Lujerului, staţia Industriilor – Preciziei, staţia Depoul IMGB – Berceni. De asemenea, staţia IMGB se va numi Dimitrie Leonida, staţia Laromet – Laminorului, staţia Policolor – Nicolae Teclu şi staţia Linia de Centură devine Anghel Saligny.

Denumirile staţiilor Lujerului, Precizei, Berceni, Laminorului vin de la denumirile principalelor străzi cu care se intersectează liniile de metrou în zonă.

Ca urmare a finalizării lucrărilor de construcţii montaj pe racordul Nicolae Grigorescu – Anghel Saligny (Linia de Centură) şi a lucrărilor de modernizare a instalaţiilor de control pe secţiunea Gara de Nord – Dristor 2, începând de sâmbătă se reorganizează circulaţia trenurilor, fără transbordare în staţiile Eroilor şi Nicolae Grigorescu, direct pe linia 1, Pantelimon – Nicolae Grigorescu, Eroilor – Gara de Nord – Piaţa Victoriei – Dristor şi linia 3 Anghel Saligny (Linia de Centură) – Nicolae Grigorescu – Eroilor – Preciziei (Industriilor).

Potrivit reprezentanţilor Metrorex, acest nou mers al trenurilor permite micşorarea intervalului de succesiune între trenuri în limita de 50%, cât se va realiza pe tronsonul Nicolae Grigorescu – Eroilor, şi o creştere a capacităţii de transport a actualei reţele de metrou cu 9%.

Metrorex deţine circa 2% din lungimea reţelei de transport public a Municipiului Bucureşti, zilnic pe reţeaua de metrou circulând aproximativ 500.000 persoane, 25% din numărul total al călătorilor care utilizează transportul public în capitală.

Sursa: NewsIn

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending