Connect with us

Emisiuni

Despre tabăra MagiCamp, un loc în care copii bolnavi de cancer au șansa să își aline rănile sufletului, duminică, la „România, te iubesc!”

Published

on

În această duminică, de la ora 18:00, Alex Dima arată că se poate și altfel în România într-un nou reportaj marca România, te iubesc! care ne demonstrează că este posibil să aducem zâmbetul pe fața unor suflete cu o soartă prea grea de dus în spate.

Alex Dima, corespondent special Știrile PRO TV, va prezenta un material realizat în tabăra MagiCamp, un loc magic, al speranței și al încrederii în care copii bolnavi de cancer au șansa să își aline rănile sufletului.

Povestea MagiCamp a început acum câțiva ani când Vlad, un tânăr cu inițiativă a văzut un film cu o tabără ridicată de actorul Paul Newman pentru copiii bolnavi de cancer și a fost impresionat de lucurile minunate pe care le poți face pentru ei. Anul acesta Vlad a reușit să își îndeplinească visul și a transformat casa și curtea părinților săi într-o tabără pentru 31 de copii cu afecțiuni oncologice.

I-au fost alături mai bine de 60 de voluntari care l-au ajutat să demareze acest proiect.
Alex Dima spune despre experiența prin care a trecut la fimarea acestui material:

“Toți cei care am fost acolo ne-am legat de acel loc și mai ales de copii, am format o mare familie. La realizarea acestui material am plâns, am râs și am primit lecții de viață incredibile. O să le vedeți duminică. După ce calci măcar pentru câteva minute în MagiCamp realizezi că tot ce facem în fiecare zi este lipsit de importanță, că toate nimicurile de care ne lovim nu au sens, că nu prea știm să ne bucurăm de viață, de fiecare clipă lăsată de la Dumnezeu. MagiCamp a fost o gură de aer pentru copiii bolnavi și o lecție uriașă pentru cei care am fost acolo.”

Situația din spitale este una îngrozitoare. Există un sistem care oferă tratamente cu tot felul de chimicale, însă nu sunt specialiști care să îi scoată din stările în care cad, care să discute cu ei și să îi ajute să iasă din depresie, să lupte cu boala, să le dea încrederea de a face față unei noi zile de tratament.

Existența unor psihologi în spitale ar putea oferi acestor copii mai multe zile de viață.
În ediția de duminică România, te iubesc! telespectatorii vor vedea puterea bunăvoinței și a determinării. Vor vedea cum această tabără le dă copilăria pe care mulți dintre ei n-au avut-o până acum.

În doar o săptămână de vacanță, starea copiilor bolnavi de cancer se schimbă prin comunicare și activități care îi scot din limitele bolii cu care se confruntă – este o lecție dată întregului sistem medical.

Tu când ai spus ultima dată România, te iubesc?

Romania, te iubesc 3

Romania, te iubesc 1

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending