Connect with us

A-Z NEWS

Deutsche Welle anunţă planuri de a deveni un furnizor mondial de informaţii. Ce surprize pregateste postul german

Published

on

Reclame

Deutsche Welle continua procesul de restructurare, strategia aleasă vizând o paletă mai largă de oferte lingvistice şi de reviste, anunta postul de televiziune. Planurile pe termen lung se vor concentra pe crearea unei televiziuni globale de ştiri. Schimbările afectează şi site-ul Deutche Welle în limba romana care va deveni o platformă de tip blog, “bazată pe dialog şi comentarii”.

“Pentru a ne atinge obiectivele în următorii patru ani, trebuie să creăm acum condiţiile corecte în departamentele noastre”, a declarat directorul general DW, Peter Limbourg.

Conducerea radiodifuzorului a anunţat o serie de reforme care “vor crea cadrul în care să ne realizăm conceptul de jurnalism modern şi creativ, şi să ne poziţionăm ca un furnizor global de informaţii localizat în Germania.”, a adăugat Limbourg, in presa germana.

Propunerile se vor concentra pe conţinutul în limba engleză precum şi pe cel în limbile care s-au dovedit a fi de succes pentru DW. Se doreşte ca “engleză” să devină limba “stindard”, ceea ce înseamnă că ofertele departamentului în engleza vor fi extinse pentru a fi competitive international.

Schimbările afectează şi site-ul Deutche Welle în limba romana care va deveni o platformă de tip blog, “bazată pe dialog şi comentarii”.

Alte astfel de platforme afectate de schimbări sunt site-urile din Albania, Bosnian, Bulgaria, Croaţia, Macedonia şi Serbia. Revistele europene în aceste limbi vor fi menţinute.

Mai multe site-uri in diferite limbi ale DW vor fi transformate într-un format de blog personalizat cu opţiuni de dialog şi comentarii, şi vor fi optimizate pentru dispozitive mobile.

Jurnaliştii din diferite departamente care acoperă chestiuni europene vor fi grupaţi într-un singur departament editorial european care va crea conţinut regionalizat pentru regiunea de criza din Europa. Totodată, la sediul din Bonn al DW va fi produsa o revistă care va avea drept subiect politica europeană şi care va servi ca model pentru adaptarea în toate limbile europene al DW.

Votaţi AICI în semifinala premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending