joi, februarie 22, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
  AcasăTeleviziuneDhafer Youssef a fost prezent la „Interviurile Festivalului Enescu”

  Dhafer Youssef a fost prezent la „Interviurile Festivalului Enescu”

  Ieri, de la ora 17.15, TVR Cultural v-a invitat să urmăriţi un interviu special cu Dhafer Youssef, realizat de Valentina Băinţan. Artistul care a urcat pe scena Festivalului George Enescu şi care a impresionat publicul cu vocea sa şi cu abilităţile sale de instrumentist al OUD-ului (lăută tradiţională arabă) a vorbit despre fascinaţia muzicii tunisiene şi despre concertul susţinut în cadrul festivalului.

  Dhafer Youssef a urcat pe scena Festivalului George Enescu anul trecut, în ediţia cu numărul XX, în cadrul noii serii „World Music”. Concertul de la Sala Radio a inclus 14 piese pe care le-a interpretat alături de cei 15 membri ai orchestrei Divine Shadows, cu toţii instrumentişti de marcă veniţi din zona muzicii clasice, şi de alţi trei muzicieni senzaţionali: pianistul estonian Kristjan Randalu, basistul canadian Chris Jennings şi unul dintre cei mai valoroşi baterişti ai momentului, americanul Mark Guiliana.

  „Este dificil să aduci pe aceeaşi scenă muzicieni care provin din zone stilistice diferite: eu şi cvartetul meu suntem „clienţi fideli” ai zonei improvizatorice, în timp ce colegii din orchestra Divine Shadows sunt muzicieni interpreţi de muzică clasică. Pe de o parte suntem noi, cei „liberi”, iar de cealaltă parte sunt organizarea şi disciplina impuse de repertoriul clasic. A fost o provocare să unim cele două lumi, însă pot să spun că scopul a fost atins, iar reacţia publicului ne-a confirmat reuşita.”, a spus Dhafer Youssef.

  În seara de ieri, telespectatorii TVR Cultural s-au putut bucura de noi momente ale Festivalului George Enescu. De la ora 19.00, s-a putut urmări din seria “Concertele TVR Cultural” concertul susţinut de Orchestra Filarmonicii din Israel în cadrul Festivalului George Enescu (dirijor Zubin Mehta, solist Vadim Repin).

  Redactia Radar de Media

  Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

  Redactia Radar de Media
  Redactia Radar de Mediahttps://www.radardemedia.ro
  Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente