Connect with us

Premieră TV

Digi Sport: Sportul în România, gata să revină pe teren

Avatar

Published

on

Foto Credit: DIGI

Spectacolul sportului se pregătește să revină pe teren, la Digi Sport. Jurnaliștii ”se antrenează” pentru revenirea în echipă completă și abia așteaptă să meargă la competiții.

La Digi Sport, deși pandemia a afectat sportul mondial, emoția sportului a fost prezentă și în perioada izolării. Jurnaliștii au discutat cu sportivii români despre cum s-au adaptat, cum s-au antrenat și pregătit pentru revenirea pe teren. Campionii Digi Sport au adus în fața telespectatorilor numeroase nume mari care au reprezentat sau reprezintă azi România la cele mai importante competiții internaționale sau mondiale. Totodată, meciuri precum El Clasico în care Ronaldo, Zidane, David Beckham erau vedetele stadionului acum două decenii au reamintit pasionaților de fotbal de vremurile de aur ale sportului-rege.

Când eram copil nu aveam nevoie de calendar. Și asta pentru că reperele mele temporale erau fixate de evenimentele sportive. Aflam data foarte ușor. Nu aveam nevoie nici de agendă, nici de aplicațiile din vremurile noastre. De exemplu, într-o zi de luni dintr-un noiembrie cu vreme bună. «Păi, miercuri este 15, joacă România contra Danemarcei, pentru calificarea la Cupa Mondială. Deci, azi este 13 noiembrie 1989!» Atât de simplu! Maturizarea nu a adus schimbări semnificative la acest capitol. Ba mai mult decât atât, pot spune că bioritmul meu este fixat de evenimentele sportive. Și aici nu e vorba (doar) de interesul profesional. Sunt dependent, ca și voi, de sport și de tot ceea ce înseamnă universul acesta minunat. O lume extraordinară, populată cu meciuri de excepție, turnee formidabile, înfruntări de poveste și eroi de toate felurile! Niciodată nu am luat o pauză atât de mare de la sport. Îi simt acut lipsa și îmi alin dorul prin vizionarea unor evenimente pe care le-am ratat în ultimii ani! Și știu sigur că va reveni în viețile noastre! Și că vom savura fiecare meci în parte așa cum se cuvine! Pentru că, răsfățați ai vremurilor în care poți urmări orice eveniment sportiv îți dorești, ne-am dat seama cât de rău e fără, este de părere George Dobre, redactor șef Digi Sport.

„Erau momente în care mă întrebam ce aș putea vorbi după un meci în care nu se întâmplă absolut nimic. Uite că a trebuit să trecem printr-o perioadă în care chiar nu s-a întâmplat nimic pe gazon. Dar a fost o ocazie bună de a sta de vorbă și altfel cu sportivi, foști sportivi, antrenori, conducători. Fotbalul va reveni și trebuie să revină. Știu că nu pare cel mai important lucru din lume, dar uneori este printre cele mai importante. Ce pasionat de sport poate concepe că totul se suspendă fără să revină vreodată? Mai avem de așteptat până vom merge iar pe stadion, până vom retrăi freamătul tribunei. Dar e important că, deocamdată, îi vom putea revedea pe actorii principali la treabă, vom putea admira din nou un gol, o pasă frumoasă, o ratare spectaculoasă. O calificare la Euro, de ce nu? Când vor pleca la drum competițiile va fi un ritm alert, vor fi meciuri după meciuri, iar ritmul jurnalistului de sport este același cu al sportivului. Când echipele sunt în cantonament, și noi suntem în cantonament, când sunt meciuri, și noi avem meciuri, când sunt cupe europene, suntem și noi în cupe europene, când joacă naționala, jucăm și noi cu naționala. Așa că… o să avem multă treabă! Important e să fim cu toții sănătoși”, spune Vali Moraru, realizatorul Digi Sport Special.

„E clar că totul trebuie să se deruleze pe repede înainte. Vorbim de vremuri speciale și automat vor fi și măsuri speciale. Nu poți să ai un cantonament ca la carte. Eu cred că lucrurile trebuie să se deruleze pe repede înainte, să revină fotbalul în viața noastră, pentru că oamenii care au stat acasă și stau acasă au nevoie de competiție. Noi am încercat să desfacem așa-numitele conserve sentimentale, să tot discutăm despre meciuri frumoase care au fost, dar cred că ajunge. E nevoie de fotbal la timpul prezent și la viitor. Și de sport, în general, nu numai de fotbal”, a spus Dan Filoti, gazda Digi Sport Matinal.

”Se întâmplă lucruri și când nu se întâmplă nimic. Vezi exemplul lui Dinamo în perioada asta. Apoi, oamenii se deschid acum către hobby-uri, către visuri, lucruri pe care altfel nu le-ar spune, pentru că nu ar avea timp, pentru că erau atât de ocupați cu antrenamentele”, a adăugat Radu Naum, moderatorul Fotbal Club.

Mi-a fost mai ușor să dau de niște oameni pe care nu îi prindeai niciodată acasă sau nu îi vedeai niciodată disponibili. Acum nu ai fotbal și nu ai competiții, dar tot îl întrebi pe sportiv ce face acasă, cum exersează, cum se pregătește, cum vede reluarea campionatului”, spune Viorel Grigoroiu, matinalul de weekend de la Digi Sport Matinal.

Un lucru este cert: după 15 mai, restricțiile impuse de pandemie în România se vor mai relaxa, iar sportivii vor reîncepe antrenamentele pe teren. De aici și până la previziunile privind reluarea competițiilor este un pas mic, dar atât de important pentru fiecare iubitor de sport care abia așteaptă spectacolul de pe teren.

„Primul o să fiu pe stadion, cu 3-4 ore înainte, ca pe vremuri, când la Craiova veneau oamenii cu 7-8 ore înainte, își luau tablele și stăteau pe gradene. Așa o să fim noi când o să se dea voie, ” spune Dan Filoti, care crede că, în cel mai fericit caz, spre sfârșitul anului am putea să ne gândim că am putea merge pe stadioane.

„E fotbalul nostru și e tot ce contează. E deja o lună și jumătate de când îmi e dor de un meci de fotbal, fie el cu tribunele goale. Am comentat niște meciuri în ultima parte fără spectatori și nu e așa ușor, e straniu uneori, nu are același farmec. Dar acum îmi e dor și de meciurile alea. Fotbalul și sportul, în general, dar mai ales fotbalul, fac parte din viața noastră. Trebuie să se reia campionatele, e nevoie să se reia, ca să simțim că gata, o luăm de la capăt, că a trecut perioada asta grea și viețile noastre vor fi, dacă nu la fel ca înainte, măcar pe aproape. Trebuie să simțim din nou sentimentul acela de bucurie când echipa noastră preferată câștigă sau de amărăciune când mănâncă bătaie. Asta face parte din viața noastră. Altfel, fără toate astea, ar însemna că ne predăm în fața virusului”, a explicat Andrei Niculescu.

Și Simona Țăranu, frumoasa prezentatoare a știrilor din sport, abia așteaptă reluarea sporturilor în România. ”Nu ar trebui să ne mai cramponăm de faptul că trăim niște vremuri dificile, cu care nu ne-am mai confruntat. Chiar dacă fanii nu își vor putea susține favoriții din tribune, «Show Must Go On». A fost o pauză lungă, dar cu multă atenție și precauție ne vom bucura iar de sportul rege. Fostul Președinte FIFA, Sir Stanley Rous, spunea: «Terenul de fotbal este un loc în care sănătatea și speranța sunt încă întregi». Cât să mai dezbatem și să răzbatem în izolare? Spectacolul Campionilor continuă la Digi Sport, iar noi suntem mai pregătiți, nerăbdători și încântați ca niciodată”, a spus știrista.

Nici iubitorii tenisului nu au fost uitați, iar partidele importante din ultimii ani în care Simona Halep a jucat în diferite turnee au fost redifuzate de Digi Sport. De asemenea, româncele au povestit la Campionii Digi Sport despre cum au încercat să își ocupe timpul liber prin antrenament și redescoperirea hobby-urilor uitate. 13 iulie este data anunțată oficial în care tenisul va intra pe teren, dar sportivele românce abia așteaptă să revină la antrenamente. Chiar Irina Begu a precizat într-un interviu exclusiv Digi Sport că e nevoie de aproximativ 6-8 săptămâni de antrenamente pentru ca un sportiv de tenis să își revină din punct de vedere fizic, după o pauză îndelungată.

Iubitorii sportului vor putea afla din știrile Digi Sport cum se pregătesc jurnaliștii postului pentru reluarea competițiilor.

Comentarii

Premieră TV

Romanian Tradition, scurtmetrajul regizat de Pavel Bartoș, va fi în premieră pe PRO TV!

Avatar

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Una dintre cele mai importante premiere ale anului 2019, pentru Pavel Bartoș, a fost debutul lui ca regizor de film! Romanian tradition, o comedie românească, a fost lansat și a arătat o nouă latură a cunoscutului actor și prezentator TV!

Filmul prezintă experiența a doi studenți care nimeresc, din întâmplare, la o nuntă de la sat și, încercând să respecte toate tradițiile românești, deturnează nunta. În ce fel deviază aceștia evenimentul, putem afla vineri, imediat după marea finală Românii au talent.

Scurtmetrajul aduce la start o distribuție care nu poate fi ratată: Adrian Titieni, Elvira Deatcu, Alexandru Papadopol, Vladimir Purdel și Cătălin Neamțu. Echipa de producție a filmului a fost una de #un10perfect, unii dintre cei implicați fiind colegii lui Pavel din echipa Românii au talent!

”A fost foarte multă adrenalină, multă inconștiență, enorm de mult curaj și foarte multă responsabilitate. Este foarte grea această meserie, dar mi-a plăcut teribil de mult această nouă provocare”, spune Pavel Bartoș despre experiența lui ca regizor. În ceea ce privește Romanian Tradition, el a admis că “Scenariul îl aveam în minte de 20 de ani, dar l-am scris într-o noapte, preproducția în 2 săptămâni, am filmat în 3 zile şi 2 nopţi. Și tocmai de aceea, vrea să mulțumesc din suflet echipei de producție și actorilor care m-au înțeles și au sărit cu mine în această aventură pe care am dus-o la capăt atât de bine. Sunt fericit că primul meu film va fi difuzat chiar după finala show-ului, am emoții mari și sper că toată lumea va fi alături de mine și echipa mea. Va fi cea mai emoționantă zi de vineri din a mea viață profesională J.”

De sâmbătă, filmul va fi disponibil pe canalul de YouTube al lui Pavel Bartoș, unde toată lumea îl va putea viziona.

Ne vom bucura de un umor incredibil, situații care par fără de scăpare și personaje cu povești și reacții care asigură unicitatea, în premieră la PRO TV, vineri noaptea!

Comentarii

Continue Reading

Premieră TV

Cei 10 concurenți care au primit golden buzz sunt pregătiți pentru marea finală Românii au talent!

Avatar

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Sunt cei care au ridicat sala în picioare, care au lăsat jurații și prezentatorii fără cuvinte și care i-au convins să apese butonul auriu: cei 10 finaliști ai sezonului 10!

Mâine, de la 20:30, concurenții încep lupta pentru titlul de cel mai talentat concurent și premiul de 120.000 euro, într-o experiență de neuitat, trăind prima finală de acasă! Erno Varga, Theodor Marcu, Siena Vușcan, Mihai Țigaret, Sara Ardelean, Duo Maintenant, Aura Marcu, Radu Palaniță, Daria Călugăru, Gennady Tkachenko-Papizh sunt pregătiți pentru seara vieții lor și pentru șansa de a câștiga încrederea celor care îi urmăresc!

Votul va aparține celor de acasă care-și vor putea susține favoritul atât prin sms, la numărul de telefon 1264 (tarif 0.48 euro, TVA inclus, valabil în rețelele Telekom, Orange, Vodafone și Digi Mobil), după START VOT, folosind codurile de concurs ale fiecăruia dintre ei, cât și online pe site-ul romaniiautalent.protv.ro.

În premieră, locurile 2 și 3 vor fi recompensate pentru performanțele lor. Cei care le vor ocupa la finalul sesiunii de vot vor obține premii de 20.000 euro, respectiv 10.000 euro. De asemenea, în marea finală vom afla cine a câștigat premiul de originalitate în valoare de 10.000 euro pentru care s-a votat în această săptămână.

Momente noi, spectaculoase, concurenți și jurați care vor oferi o seară magică din casele lor și o decizie care va aparține în totalitate telespectatorilor. Toate acestea și multe alte surprize nu pot fi ratate mâine seară, de la 20:30, în marea finală a sezonului 10 Românii au talent!

Românii au talent – #finaladeacasa

Comentarii

Continue Reading

Premieră TV

Garantat 100%: „Curăţenia aerului pe care îl respirăm e şi o problemă de cultură”

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Începem noul sezon Garantat 100% cu o dezbatere despre importanţa protejării mediului înconjurător. Cătălin Ştefănescu ne dă întâlnire la TVR 1, duminică, 24 mai, de la ora 23.00.

 

Duminică, 24 mai, la ora 23.00, Cătălin Ştefănescu lansează la TVR 1 un nou sezon al emisiunii Garantat 100%. Ne întâlnim cu Cristian Lascu, cercetător ştiinţific, fost redactor-şef al ediţiei româneşti a revistei National Geographic, speolog legendar, descoperitorul faimoasei peşteri de la Movile, şi cu Dan Bărbulescu, directorul executiv al Asociaţiei Parcul Natural Văcăreşti.

 

În ediţia din 24 mai, Cătălin Ştefănescu stă de vorbă cu invitaţii lui despre calitatea aerului pe care îl respirăm în oraşele României, despre protejarea mediului înconjurător, dar şi despre frumuseţea şi valoarea Parcului Natural Văcăreşti, o adevărată minune a naturii, care se găseşte în capitala României.

 

Pe 14 mai, anul acesta, România a primit o nouă avertizare din partea Comisei Europene, în legătură cu nivelul de poluare a aerului în câteva oraşe mari din ţară, şi cu lipsa de măsuri în ceea ce priveşte depozitele de deşeuri ilegale. În documentul trimis, Comisia Europeană solicită României să îşi protejeze populaţia împotriva poluării aerului* şi îndeamnă insistent ţara noastră să pună în aplicare hotărârea privind neînchiderea depozitelor de deşeuri ilegale**.

 

„Discutăm cu invitaţii noştri despre o problemă ce poate fi rezumată în câteva cuvinte, care am dori să ajungă la toţi telespectatorii Televiziunii Publice, şi la fiecare concetăţean: curăţenia aerului pe care îl respirăm e şi o problemă de cultură”, susţine moderatorul şi realizatorul Cătălin Ştefănescu.

 

În contextul unei pandemii care a schimbat într-un anumit fel cursul istoriei, importanţa protejării mediului înconjurător devine, aşa cum ar fi fost firesc încă de multă vreme încoace, o preocupare primordială. „Pentru noi, echipa de la Garantat 100%, subiectele de acest fel au fost unele de prim interes, încă de acum 20 de ani, când am început această emisiune. Nu obosim să spunem că educaţia şi interesul pentru protejarea mediului, igiena personală, a locuinţei, a oraşelor noastre, educaţia civică, cercetarea ştiinţifică, respectul şi interesul constant pentru sănătatea şi vitalitatea spaţiului public, dezbaterea civilizată, înlăturarea diferitelor tipuri de discriminare, protejarea patrimoniului, preocuparea pentru integrarea profundă în circuitul valorilor democratice europene, toate acestea şi încă multe altele sunt probleme fundamentale de cultură” – Cătălin Ştefănescu.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0