Connect with us

Premieră TV

Digi Sport: Sportul în România, gata să revină pe teren

Avatar

Published

on

Foto Credit: DIGI

Spectacolul sportului se pregătește să revină pe teren, la Digi Sport. Jurnaliștii ”se antrenează” pentru revenirea în echipă completă și abia așteaptă să meargă la competiții.

La Digi Sport, deși pandemia a afectat sportul mondial, emoția sportului a fost prezentă și în perioada izolării. Jurnaliștii au discutat cu sportivii români despre cum s-au adaptat, cum s-au antrenat și pregătit pentru revenirea pe teren. Campionii Digi Sport au adus în fața telespectatorilor numeroase nume mari care au reprezentat sau reprezintă azi România la cele mai importante competiții internaționale sau mondiale. Totodată, meciuri precum El Clasico în care Ronaldo, Zidane, David Beckham erau vedetele stadionului acum două decenii au reamintit pasionaților de fotbal de vremurile de aur ale sportului-rege.

Când eram copil nu aveam nevoie de calendar. Și asta pentru că reperele mele temporale erau fixate de evenimentele sportive. Aflam data foarte ușor. Nu aveam nevoie nici de agendă, nici de aplicațiile din vremurile noastre. De exemplu, într-o zi de luni dintr-un noiembrie cu vreme bună. «Păi, miercuri este 15, joacă România contra Danemarcei, pentru calificarea la Cupa Mondială. Deci, azi este 13 noiembrie 1989!» Atât de simplu! Maturizarea nu a adus schimbări semnificative la acest capitol. Ba mai mult decât atât, pot spune că bioritmul meu este fixat de evenimentele sportive. Și aici nu e vorba (doar) de interesul profesional. Sunt dependent, ca și voi, de sport și de tot ceea ce înseamnă universul acesta minunat. O lume extraordinară, populată cu meciuri de excepție, turnee formidabile, înfruntări de poveste și eroi de toate felurile! Niciodată nu am luat o pauză atât de mare de la sport. Îi simt acut lipsa și îmi alin dorul prin vizionarea unor evenimente pe care le-am ratat în ultimii ani! Și știu sigur că va reveni în viețile noastre! Și că vom savura fiecare meci în parte așa cum se cuvine! Pentru că, răsfățați ai vremurilor în care poți urmări orice eveniment sportiv îți dorești, ne-am dat seama cât de rău e fără, este de părere George Dobre, redactor șef Digi Sport.

„Erau momente în care mă întrebam ce aș putea vorbi după un meci în care nu se întâmplă absolut nimic. Uite că a trebuit să trecem printr-o perioadă în care chiar nu s-a întâmplat nimic pe gazon. Dar a fost o ocazie bună de a sta de vorbă și altfel cu sportivi, foști sportivi, antrenori, conducători. Fotbalul va reveni și trebuie să revină. Știu că nu pare cel mai important lucru din lume, dar uneori este printre cele mai importante. Ce pasionat de sport poate concepe că totul se suspendă fără să revină vreodată? Mai avem de așteptat până vom merge iar pe stadion, până vom retrăi freamătul tribunei. Dar e important că, deocamdată, îi vom putea revedea pe actorii principali la treabă, vom putea admira din nou un gol, o pasă frumoasă, o ratare spectaculoasă. O calificare la Euro, de ce nu? Când vor pleca la drum competițiile va fi un ritm alert, vor fi meciuri după meciuri, iar ritmul jurnalistului de sport este același cu al sportivului. Când echipele sunt în cantonament, și noi suntem în cantonament, când sunt meciuri, și noi avem meciuri, când sunt cupe europene, suntem și noi în cupe europene, când joacă naționala, jucăm și noi cu naționala. Așa că… o să avem multă treabă! Important e să fim cu toții sănătoși”, spune Vali Moraru, realizatorul Digi Sport Special.

„E clar că totul trebuie să se deruleze pe repede înainte. Vorbim de vremuri speciale și automat vor fi și măsuri speciale. Nu poți să ai un cantonament ca la carte. Eu cred că lucrurile trebuie să se deruleze pe repede înainte, să revină fotbalul în viața noastră, pentru că oamenii care au stat acasă și stau acasă au nevoie de competiție. Noi am încercat să desfacem așa-numitele conserve sentimentale, să tot discutăm despre meciuri frumoase care au fost, dar cred că ajunge. E nevoie de fotbal la timpul prezent și la viitor. Și de sport, în general, nu numai de fotbal”, a spus Dan Filoti, gazda Digi Sport Matinal.

”Se întâmplă lucruri și când nu se întâmplă nimic. Vezi exemplul lui Dinamo în perioada asta. Apoi, oamenii se deschid acum către hobby-uri, către visuri, lucruri pe care altfel nu le-ar spune, pentru că nu ar avea timp, pentru că erau atât de ocupați cu antrenamentele”, a adăugat Radu Naum, moderatorul Fotbal Club.

Mi-a fost mai ușor să dau de niște oameni pe care nu îi prindeai niciodată acasă sau nu îi vedeai niciodată disponibili. Acum nu ai fotbal și nu ai competiții, dar tot îl întrebi pe sportiv ce face acasă, cum exersează, cum se pregătește, cum vede reluarea campionatului”, spune Viorel Grigoroiu, matinalul de weekend de la Digi Sport Matinal.

Un lucru este cert: după 15 mai, restricțiile impuse de pandemie în România se vor mai relaxa, iar sportivii vor reîncepe antrenamentele pe teren. De aici și până la previziunile privind reluarea competițiilor este un pas mic, dar atât de important pentru fiecare iubitor de sport care abia așteaptă spectacolul de pe teren.

„Primul o să fiu pe stadion, cu 3-4 ore înainte, ca pe vremuri, când la Craiova veneau oamenii cu 7-8 ore înainte, își luau tablele și stăteau pe gradene. Așa o să fim noi când o să se dea voie, ” spune Dan Filoti, care crede că, în cel mai fericit caz, spre sfârșitul anului am putea să ne gândim că am putea merge pe stadioane.

„E fotbalul nostru și e tot ce contează. E deja o lună și jumătate de când îmi e dor de un meci de fotbal, fie el cu tribunele goale. Am comentat niște meciuri în ultima parte fără spectatori și nu e așa ușor, e straniu uneori, nu are același farmec. Dar acum îmi e dor și de meciurile alea. Fotbalul și sportul, în general, dar mai ales fotbalul, fac parte din viața noastră. Trebuie să se reia campionatele, e nevoie să se reia, ca să simțim că gata, o luăm de la capăt, că a trecut perioada asta grea și viețile noastre vor fi, dacă nu la fel ca înainte, măcar pe aproape. Trebuie să simțim din nou sentimentul acela de bucurie când echipa noastră preferată câștigă sau de amărăciune când mănâncă bătaie. Asta face parte din viața noastră. Altfel, fără toate astea, ar însemna că ne predăm în fața virusului”, a explicat Andrei Niculescu.

Și Simona Țăranu, frumoasa prezentatoare a știrilor din sport, abia așteaptă reluarea sporturilor în România. ”Nu ar trebui să ne mai cramponăm de faptul că trăim niște vremuri dificile, cu care nu ne-am mai confruntat. Chiar dacă fanii nu își vor putea susține favoriții din tribune, «Show Must Go On». A fost o pauză lungă, dar cu multă atenție și precauție ne vom bucura iar de sportul rege. Fostul Președinte FIFA, Sir Stanley Rous, spunea: «Terenul de fotbal este un loc în care sănătatea și speranța sunt încă întregi». Cât să mai dezbatem și să răzbatem în izolare? Spectacolul Campionilor continuă la Digi Sport, iar noi suntem mai pregătiți, nerăbdători și încântați ca niciodată”, a spus știrista.

Nici iubitorii tenisului nu au fost uitați, iar partidele importante din ultimii ani în care Simona Halep a jucat în diferite turnee au fost redifuzate de Digi Sport. De asemenea, româncele au povestit la Campionii Digi Sport despre cum au încercat să își ocupe timpul liber prin antrenament și redescoperirea hobby-urilor uitate. 13 iulie este data anunțată oficial în care tenisul va intra pe teren, dar sportivele românce abia așteaptă să revină la antrenamente. Chiar Irina Begu a precizat într-un interviu exclusiv Digi Sport că e nevoie de aproximativ 6-8 săptămâni de antrenamente pentru ca un sportiv de tenis să își revină din punct de vedere fizic, după o pauză îndelungată.

Iubitorii sportului vor putea afla din știrile Digi Sport cum se pregătesc jurnaliștii postului pentru reluarea competițiilor.

Comentarii

Premieră TV

Tenisul revine pe zgură! Palermo Ladies Open se vede doar la Digi Sport

Avatar

Published

on

Foto Credit: DIGI

Palermo Ladies Open se vede în direct și în exclusivitate pe Digi Sport 2 și 4, începând cu 3 august. După o lungă perioadă fără tenis, fanii sportului alb au motive de bucurie: începe primul turneu unde România le va avea reprezentante pe tabloul principal pe Sorana Cîrstea și Irina Begu. În situația în care cateva jucătoare s-au retras, este posibil și ca Patricia Țig să avanseze și să nu mai joace în calificări, acolo unde o întâlnim și pe Gabriela Ruse, care trebuie să câștige două meciuri pentru a avansa pe  tabloul principal.

Turneul de la Palermo este de categorie WTA International, fiind primul turneu oficial organizat după 9 martie, întrerupere cauzată de pandemie, și se va juca pe zgură. Calificările încep pe 1 august, iar partidele de pe tabloul principal se joacă începând de luni, 3 august. Sportivele din România și Bulgaria au fost scutite de autoritățile italiene de carantină pentru 14 zile, cu condiția prezentării unui test negativ nu mai vechi de 72 de ore. Organizatorii au declarat că au asigurat toate condițiile sanitare pentru a preveni răspândirea virusului și au un regulament foarte strict pentru a putea demonstra că tenisul poate reveni pe teren.

Simona Halep a anunțat inițial că va participa la acest turneu, însă, în contextul creșterii cazurilor de infectări din România, sportiva româncă a ales să se retragă. Numărul 2 WTA a confirmat, însă, participarea la turneul de la Praga, din a doua săptămână a lunii august.

Comentarii

Continue Reading

Premieră TV

Adela Diaconu a lansat singurul travel reality-show din România!

Avatar

Published

on

Pandemia de Covid

19 a adus schimbări și în lumea televiziunii. Prezentatorii TV au fost nevoiți să se reinventeze și să vină cu soluții practice la emisiunile pe care le moderează, pe placul publicului și a situației actuale cu care ne confruntăm.

 

După #stayhome și #staysafe, materiale făcute prin Skype sau Zoom de acasă, majoritatea realizatorilor au revenit în platourile TV, iar alții au avut parte de un nou început. Ce ne lipsește încă cel mai mult, după ce am reușit să ne revedem cu cei dragi? După ce tânjim? Probabil un răspuns ar fi libertatea călătoriilor. După vacanțe. Se pare că anul 2020 ne va lipsi de acest privilegiu, din teama de a nu îi îmolnăvi pe cei dragi și mai predispuși pericolului virusului. Rămânem responsabili, însă cu siguranță avem nevoie de frumos, de lumină, de bine și de a (re)vedea locuri frumoase. Astfel, una dinre cele mai îndrăgite și apreciate emsiuni TV din România, „BV 01 ADE” by Adela Diaconu și-a schimbat formatul în această perioadă.

 

Noul format al emisiunii „BV 01 ADE” by Adela Diaconu prezintă un reality-show de călătorii și turism cultural, într-un format fresh, dinamic, fashion, prezentatoarea și producătorul TV fiind protagonista show-ului. Fosta tenismenă vă invită să îi fiți alături într-o incursiune în locuri fascinante și uimitoare, de unde telespectatorii vor vedea imagini inedite. Până acum au fost prezentate destinații deosebite, precum Cinque Terre, Zell am See, Capri, Amalfi Coast, Florence, Toscana, mari capitale europene, locuri de agrement din cele mai importante orașe ale lumii, natura salbatică, turism extrem, fashion, design interior, arhitectură, cultură și religie, obiceiuri și credințe, cooking show, etc.

Travel reality show-ul aduce în atenţia telespectatorilor și locuri mai puţin cunoscute din destinaţii celebre.

Singurul travel reality-show din România poate fi urmarit in fiecare weekend la Nova TV!

 

✅ Sâmbătă ~ 18:00 , 22:30; Duminică ~ 12:00, 22:30 la #Bv01Ade by #AdelaDiaconu pe #NovaTv

➡️📽📺🎥 Live si pe internet http://live.novapress.ro/ ✅ Reluări: Luni ~ 16:00; Miercuri ~ 10:00; Vineri ~ 22:30.

Emisiunile difuzate se pot urmari aici: https://www.novapress.ro/video/bv-01-ade.html

Pagina oficiala de Facebook: Adela Diaconu – https://www.facebook.com/www.adeladiaconu.ro/

 

Adela Diaconu a reușit în ultimii 18 ani să îmbine cu succes iubirea pentru sportul alb, cu profesia de jurnalist și cu pasiunea pentru modă. Adela şi-a câştigat celebritatea şi s-a impus în mass-media naţională şi locală ca producătoare şi realizatoare a emisiunilor „BV 01 ADE”, „FASHION KIDS”, „COOKING SHOW”, „ AMBASAD’OR PLAY” by Ana & Nicole Stan, „Ioana Lee Show” by Ioana Lee, „My CliniQ” by Diana Bianca, dar și prin organizarea pro bono de evenimente culturale, sportive si de modă.

 

Dea lungul anilor, aprecierile din partea publicului și a colegilor de breaslă nu au întârziat să apară. „BV 01 ADE” a primit distincția de „Cea mai bună şi longevivă emisiune tv de lifestyle din România”, „Cea mai bună emisiune de fashion şi lifestyle”, „Premiul pentru eleganţă şi stil în televiziune”, „Premiul pentru implicare în promovarea sănătății și sportului românesc în mass-media”, iar gazda are în palmares diploma de „Excelență pentru producție TV”, precum și titlul de ”Femeia de succes”, acesta din urmă obținut în anii 2015, 2016, 2017, 2018 și 2019.

 

Originară din Brașov, după ce a practicat tenisul de performanță, Adela a ales calea jurnalismului de televiziune, în care activează de peste un deceniu și în care a adus un alt concept și o altă viziune asupra ideii de emisiune de lifestyle. A încercat mereu, ca journalist, să vadă dincolo de viața publică și perfectă a vedetelor și a oamenilor momentului, a adus în prim-plan viețile și reușitele extraordinare ale unor oameni care au dat un plus de valoare meseriei lor și acestei țări.

Comentarii

Continue Reading

Premieră TV

Discovery Channel documentează lansarea istorică a rachetei SpaceX, cu echipaj uman la bord

Avatar

Published

on

Lansare spațială: America, o nouă misiune va fi transmis și în România duminică, 14 iunie, ora 21:00, după evenimentul de lansare live de pe 30 mai.

 

  • Emisiunea este urmată de NASA și SpaceX: Călătoria în viitor, un documentar de două ore despre eforturile SpaceX de a deveni prima companie privată care să trimită astronauți în spațiu

 

Echipa Discovery Channel a documentat istoria în timp real, odată cu lansarea de pe 30 mai a navei Crew Dragon a SpaceX, de la centrul spațial Kennedy. Evenimentul a marcat prima misiune spațială din ultimii nouă ani a unei nave care părăsește teritoriul Statelor Unite ale Americii cu obiectivul de a ajunge pe orbita Terrei. Evenimentul va fi difuzat în premieră în România, duminică, 14 iunie, ora 21:00, la Discovery Channel. 

 

Echipele Discovery și Science Channel au petrecut peste un an documentând eforturile SpaceX de a deveni prima companie privată care să trimită astronauți în spațiu. Evenimentul special live a oferit atât acces la imaginile din cadrul lansării, cât și informații de specialitate de la fondatorul și inginerul șef al SpaceX, Elon Musk, sau de la ceilalți profesioniști ai sectorului aerospațial, în cadrul unui documentar special.

Pe parcursul celor două ore ale documentarului, vor fi prezentate proiecte științifice și inginerești incredibile, realizate de SpaceX, ce au stat la baza acestui moment istoric, telespectatorii având șansa de a trăi o experiență inedită chiar din confortul casei lor.

Documentarea evenimentului va purta fanii de-a lungul misiunii de trimitere a astronauților Bob Behnken și Doug Hurley către Stația Spațială Internațională pe o navă Dragon Space Crew. Misiunea, cunoscută sub numele de Demo-2, a folosit o rachetă Falcon 9, construită tot de SpaceX, pentru a o propulsa. Emisiunea va cuprinde comentarii ale astronauților, inginerilor și ai altor invitați speciali, precum și momentele captivante din timpul lansării de la Kennedy Space Center, NASA.

 

După această emisiune, va urma și un documentar de două ore, realizat în parteneriat cu The Washington Post și scriitorul Christian Davenport, a cărui experiență i-a permis să obțină acces în interiorul SpaceX, precum și un interviu special cu fondatorul și inginerul șef al companiei, Elon Musk, surprinzând poveștile incredibile despre această realizare istorică.

 

Lansare spațială: America, o nouă misiune este produs de Storied Media Group pentru Discovery Channel de către producătorii executivi: Aaron Fishman, Todd Hoffman și Michael Miller. Echipa de producători Discovery include nume precum: Wyatt Channell, Gretchen Eisele, Scott Lewers și Caroline Perez.

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0