Connect with us

Emisiuni

Digimatinalii Anca Dumitrescu şi Marius Pancu s-au apucat de olărit

Published

on

Ziua lor de muncă începe la cinci dimineaţa, însă Anca Dumitrescu şi Marius Pancu, prezentatorii Digimatinalului, emisiune difuzată la Digi24 de luni până vineri, de la 07:00 la 10:00, si-au facut timp si pentru noua lor pasiune. Cei doi s-au apucat de olărit.

În săptămâna dedicată Zilei Naţionale, săptămâna în care Digi24 spune istoria „Triumfului unei naţiuni”, Anca şi Marius şi-au petrecut o după-amiază într-un atelier de olărit. Şi pentru că amândoi simt româneşte prezentatorii Digimatinalului s-au îmbrăcat în ii tradiţionale. Marius Pancu şi-a achiziţionat de la Muzeul Ţăranului Român şi o ie veche de câteva zeci de ani. “Cred că nu există nimic mai frumos decât să respecţi tradiţiile şi obiceiurile străvechi. Şi când puteam face asta mai bine decât acum, în prag de 1 Decembrie. Pentru noi a fost o experienţă incredibilă, să simţi ca din mâinile tale poate ieşi ceva atât de fascinant. Prima mea capodoperă a fost că am modelat propria mea ulcică de lut”, mărturiseşte vedeta Digi24.

Colega lui, Anca Dumitrescu nu s-a lasat mai prejos şi a reuşit ca, la finalul cursului de olărit, să plece acasă nu doar cu o figurină abstractă din lut, ci şi cu o vază tocmai bună pentru florile primite de la colegul său, Marius. “E drept nu e o capodopera, însă e hand made… A fost o experienţă inedită, ne-am distrat, mi-a plăcut să modelez lutul şi mi-am dat seama cât este de dificil de fapt să faci asta. Când vezi ce poate ieşi din mâinile tale, nici nu mai contează că te-ai murdărit de lut până la cot. Meşterii ceramişti merită toată aprecierea din lume pentru ceea ce reuşesc să facă şi pentru felul în care păstrează tradiţiile româneşti”, spune Anca.

Anca Dumitrescu  şi Marius Pancu s-au pregătit de Ziua Naţională, iar azi Digi24 difuzează jurnale speciale de ştiri dedicate Marii Uniri, parada militară din Bucureşti şi cea de la Alba Iulia, sute de transmisiuni în direct din întreaga ţară, ediţii speciale ale emisiunilor „Bonton”, „Ca-n filme” şi „Din interior”, dar si transmisiuni în direct de la Hanul lui Manuc, unde Sanda Nicola şi Marius Tudosiei fac…unirea în bucate.

Ziua se încheie cu un maraton jurnalistic realizat de Cosmin Prelipceanu şi Adriana Nedelea. De la ora 20.00, la „Jurnalul de seară”, Digi24 uneşte întreaga ţară prin corespondenţele în direct ale reporterilor Digi24.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending