Connect with us

UTILE

Dinți mai albi? Iată soluția!

Published

on

Fiecare dintre noi ne dorim dinți mai albi, mai estetici, care să devină o carte de vizită și să atragă privirile celor cu care interacționăm. O bună modalitate de a obține un zâmbet alb este cu ajutorul albirii dentare, un tratament revoluționar, care oferă rezultate de lungă durată, fără disconfort.

Pe piață există o gamă variată de produse pentru albirea dinților acasă, însă este indicat să mergi la un cabinet de stomatologie București pentru o astfel de procedură. Colorarea dinților (discromie dentară) are loc odată cu consumul alimentelor cu pigmenți puternici sau a fumatului, iar culorile dinților pot merge de la galben la maroniu și chiar nuanțe de gri.

De ce se îngălbenesc dinții?

Dinții sunt acoperiți la exterior cu un start de smalț, un mineral dur, care are în componență doar 2% apă. Suprafața acestuia este acoperită cu mai mulți pori, în care pot pătrunde cu ușurință cafeaua, sucurile colorate, tutunul sau alți coloranți alimentari.

Pe lista factorilor care îngălbenesc dinții sunt:

  • Alimentele și băuturile închise la culoare – vinul roșu, ceaiul negru, cafeaua, băuturile carbogazoase, fructele de pădure etc.;
  • Înaintarea în vârstă – structura dinților se modifică, iar astfel dinții se îngălbenesc;
  • Fumatul – nicotina se depune pe smalțul dentar, dar poate cauza și inflamarea gingiilor;
  • Fluorul în exces – se regăsește în apă și pastă de dinți;
  • Medicamentele – antibioticele, în special;
  • Igiena dentară deficitară.

Albirea dentară, calea spre un zâmbet strălucitor

Tratamentele de albire dentară realizate în cabinet sunt mult mai eficiente și mai rapide, iar rezultatul este vizibil imediat după procedură și se menține vreme îndelungată. Înainte de a urma o procedură de albire dentară este necesar un consult de specialitate, în care medicul îți va spune dacă este sau nu indicat să îți albești dinții.

În plus, în urma consultației stomatologice, medicul va stabili dacă există probleme dentare și va căuta soluții, dat fiind că albirea dentară poate fi afectată. În cazul prezenței cariilor, soluția de albire profesională folosită poate pătrunde în zonele interne ale dintelui. Iar în cazul retracției gingivale, albirea dentară va face ca dinții să devină sensibili.

Albirea dentară laser, o premieră în stomatologia modernă

Procedura de albire dinți laser se realizează doar în cabinetul stomatologic, pentru care este necesară izolarea gingiilor cu un gel sau cu o bandă de cauciuc pentru a le proteja. Ulterior, se aplică gelul cu peroxid de hidrogen şi, cu ajutorul unei lămpi, va proiecta lumină polarizantă sau laser timp de o oră sau două, în funcţie de metoda aleasă.

Procedura nu este dureroasă, iar beneficiile sunt multiple: dinți mai albi imediat, culoarea se păstrează vreme îndelungată, nu este afectat smalțul dinților, dinții nu devin sensibili și nici nu există efecte secundare.

Doare albirea dentară?

Albirea dentară laser este o procedură 100% nedureroasă, putând fi efectuată în 2-3 ședințe, în funcție de nuanța dorită. De menționat este faptul că rezultatele tratamentului pot să difere în funcție de gradul de îngălbenire al dinților, iar efectele pot dura chiar și un an, în funcție de grija și igiena orală. 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending