Connect with us

Revista Presei

Directiva Tutunului: scopul și aplicarea, în confuzie

Avatar

Published

on

 

Obiecțiunile producătorilor de țigarete împotriva Directivei tutunului au fost respinse de Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), pe 4 mai 2016, cu doar două săptămâni înainte de data la care Directiva ar trebui să intre în vigoare în cele 28 de state membre. În acțiunea formulată de companiile de tutun, s-a arătat că Directiva nu este de natură să îmbunătățească funcționarea pieței interne, contravenind astfel principiilor Tratatului UE.

„Este regretabilă decizia Curții de a sprijini reglementări diferite, în cadrul Uniunii Europene, cu privire la același produs. Hotărârea contravine unuia dintre obiectivele fundamentale ale tratatului UE, care presupune îmbunătățirea funcționării pieței interne prin intermediul unei legislații armonizate. Această decizie inexplicabilă ar putea determina statele membre să încalce principiul liberei circulații a bunurilor pe teritoriul UE”, a declarat Vassilis Vovos, Președinte Regional JTI pentru Europa de vest. „Mai sunt doar două săptămâni până la intrarea în vigoare a Directivei. Cu toate acestea, în majoritatea statelor membre, transpunerea acesteia în legislația națională nu a fost finalizată. Pentru industrie, multe aspecte sunt încă neclare, atât la nivelul Comisiei, cât și la nivelul statelor  membre. Iar Decizia CJUE provoacă și mai multă confuzie”, a adăugat Vassilis Vovos.

În 20 dintre cele 28 de state membre, transpunerea Directivei tutunului nu a fost finalizată, în ciuda avertismentelor lansate din timp de industrie și solicitărilor referitoare la urgentarea procesului, pentru ca producția să poată fi adaptată corespunzător noilor reglementări. În România, proiectul de transpunere a Directivei tutunului se află în prezent în dezbaterea comisiilor de specialitate din Senat, prima cameră sesizată. Este, practic, imposibil ca Legea de transpunere a Directivei tutunului să fie votată de Senat și, ulterior, de Camera Deputaților, care este decizională, înainte de data limită de 20 mai.

„Executivul a exclus companiile de tutun din procesul normal de consultare, dialog și transparență decizională, bazându-se doar pe părerile așa-zișilor experți. Mai mult, textul proiectului de lege a fost schimbat după adoptarea în ședința de Guvern, Ministerul Sănătății erijându-se în reglementator unic și discreționar al pieței țigaretelor, inclusiv prin posibilitatea de a introduce prin Ordin de ministru pachetele generice. Chiar și în țările în care această măsură extremă a fost adoptată, proiectele au trecut prin Parlament, nefiind eludat procesul legislativ firesc. Potrivit proiectului de transpunere, legea ar urma să intre în vigoare pe 20 mai 2016 și, începând cu aceeași dată, fabricile de țigarete ar trebui să producă conform prevederilor acestuia, fără nici o garanție asupra reglementărilor finale ale legii și ale normelor ei de aplicare, norme ce urmează să apară ulterior, într-un număr record de 33 de Ordine ale Ministrului Sănătății. Cei care au mers pe mâna Guvernului, demarând deja conformarea producției pe baza informațiilor incomplete furnizate, în februarie, de Ministerul Sănătății, nu vor putea pune pe piață noile produse, în absența legii”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, Moldova și Bulgaria.

 

Comentarii

Revista Presei

Doresti sa vinzi cartile pe care le-ai citit?

AllProWeb.ro

Published

on

Anticariat-Carti.com

Cumpar carti din Bucuresti este anuntul care atrage atentia celor care isi doresc sa obtina bani in plus in aceasta perioada, in care fiecare isi propune sa ii surprinda pe cei dragi cu daruri mai mult sau mai putin costisitoare. Intuind si aceste nevoi, Anticariat-Carti.com nu-si inceteaza campania de achizitii de carti nici in perioada sarbatorilor de iarna, continuand sa cumpere mii de titluri de carte din diferite domenii.

Anunturile de tipul „cumpar carti Bucurestisunt cat se poate de reale si, materializate fiind, au ca rezultat marirea stocului propriu pe de o parte si obtinerea de sume frumoase de bani, de cealalta parte. Raportul este unul echitabil, avand in vedere ca anticariatul plateste preturi corecte pentru carti pe care ulterior le va repune pe circuit.

De ce „cumpar carti” este un anunt de luat in seama?

In primul rand, pentru onestitatea echipei care face achizitii pentru anticariat. Preturile sunt stabilite in raport cu mai multe criterii care fac diferenta. De exemplu, pentru o carte rara si veche, persoana care vinde carti va primi o suma de bani mai mare. Daca pe carte exista si autograful autorului, cu atat mai bine pentru vanzator, pentru ca va primi mai multi bani. La modul general, insa, toate cartile sunt platite foarte corect, la un pret bun.

In al doilea rand, pentru ca anticariatul cumpara carti din orice domeniu – cu mentiunea ca toate volumele achizitionate trebuie sa aiba coperti in stare buna si numarul de pagini complet. Se pot vinde carti de beletristica, stiinte, dezvoltare personala, teologie, albume de arta, carti pentru copii si din orice alt domeniu – chiar si cartile care au aparut anii anteriori in colectii, la unele ziare.

In al treilea rand, pentru ca procesul de vanzare este in avantajul clientului, fiind suficient ca acesta sa contacteze anticariatul si sa stabileasca ziua, ora si locul de intalnire. In cazul in care persoanele care vand cartile au un program incarcat, merg la serviciu si nu pot fi toata ziua acasa, reprezentantii anticariatului se deplaseaza acolo unde sunt solicitati inclusiv vinerea, sambata si duminica sau, in timpul saptamanii, la ore mai tarzii, dupa program.

In al patrulea rand, pentru ca se achizitioneaza chiar si sute de carti in acelasi timp. Practic, pentru vanzarea intregii biblioteci nu exista varianta mai buna. Evaluatorii cumpara toate cartile pe care clientul le vinde, cu plata pe loc. In alte conditii de vanzare, cel care vinde asteapta sa incaseze banii pentru fiecare carte in parte.

Nu in ultimul rand, pentru ca intreg procesul este gratuit, ceea ce inseamna ca vanzatorul doar incaseaza bani, fara sa plateasca nimic – deplasarea expertilor si evaluarea cartilor in sine sunt servicii gratuite.

In concluzie, sarbatorile nu trebuie sa fie un motiv de stres, ci de bucurie. Vanzand cartile citite din biblioteca, se pot obtine sume de bani importante care pot fi investite in cadouri, bradul si masa de Craciun. Anticariat-Carti.com este si in luna decembrie alaturi de cei care vor sa desfiinzeze biblioteca din diverse motive si expertii sai vor fi prezenti acolo unde vor fi solicitati!

Continue Reading

ALL MEDIA

Un jurnalist de la ziarul Adevarul reclama cenzura dupa un interviu cu un consultant politic

Avatar

Published

on

Ziaristul Mircea Barbu reclama intr-o postare pe Facebook o presupusa cenzurare a interviului pe care i l-a luat consultantului politic american Roger Stone, noteaza Hotnews.ro

Mircea Barbu scrie ca redactorul-sef Dan Marinescu, i-a cerut sa elimine din interviu doua intrebari – una legata de episodul in care Donald Trump facea o referire ireverentioasa la adresa unei femei, si alta despre un episod din trecutul lui Stone, cand acesta postase un anunt pe un site de swingeri. Marinescu spune a declarat pentru HotNews.ro ca “i-am zis sa scoata doua intrebari care nu cred ca aveau profilul ziarului Adevarul”.

Mircea Barbu scrie ca, pe langa cererea lui Dan Marinescu, a mai fost sunat si de actionarul ziarului, Cristi Burci, in legatura cu interviul luat lui Stone.

“Conducerea Adevărul a pus presiuni considerabile asupra mea, jurnalist angajat full-time, să scot anumite intrebări incomode dintr-un interviu cu Roger Stone, un controversat consultant politic american”, scrie Barbu pe contul sau de Facebook.

 

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

Cea mai mare televiziune din Orientul Mijlociu, Al-Jazeera ar urma sa fie inchisa!

Redactia Radar de Media

Published

on

Al-Jazeera, telviziunea din Orientul Mijlociu care emite din anul 1996 si a revolutionat mass-media din lumea araba, risca sa fie inchis.

 

Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Egiptul si Bahrainul si-au suspendat luna trecuta relatiile cu Qatarul, pe care l-au acuzat ca finanteaza terorismul si au acordat conducerii de la Doha 10 zile sa se conformeze solicitarilor lor, pentru a ridica sanctiunile diplomatice si economice fara precedent. Printre aceste solicitari se numara si inchiderea televiziunii Al-Jazeera, scrie The Guardian, citat de Hotnews.ro .

Termenul impus de cele patru tari arabe pentru indeplinirea solicitarilor de catre Qatar, in schimbul ridicarii sanctiunilor diplomatice si economice fara precedent si a blocadei agresive, expira la inceputul saptamanii viitoare.

Pe lista de 13 solicitari se afla de asemenea si aceea ca Doha sa isi intrerupa legaturile cu miscarile Fratii Musulmani, Hezbollah, precum si cu gruparile Al-Qaida si Statul Islamic.

 

Foto Credit: Al-Jazeera

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0