Connect with us

Emisiuni

„Dirijor de Grammy” – un dialog cu Cristian Măcelaru, la TVR 1

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Mihaela Crăciun, faţă în faţă cu laureatul premiului Grammy pentru „Cea mai bună interpretare instrumentală solo” şi viitor director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei. Interviul exclusiv pentru TVR se vede sâmbătă, 1 februarie, la 23.50 şi duminică, 2 februarie, la 15.30, la TVR 1.

De câteva zile deţinător al premiului Grammy pentru „Cea mai bună interpretare instrumentală solo”, dirijorul român Cristian Măcelaru a acordat de curând, la Palatul Artelor din Bruxelles, un interviu în exclusivitate pentru TVR jurnalistei Mihaela Crăciun. Materialul poate fi urmărit de telespectatorii TVR 1 sâmbătă, 1 februarie, la 23.50 şi în reluare duminică, 2 februarie, la 15.30.

România a fost omagiată de 1 Decembrie la Palatul Artelor din Bruxelles, de dirijorul Cristian Măcelaru şi violoncelistul Andrei Ioniţă, în cadrul festivalului Europalia. Cel mai în vogă dirijor român al momentului a condus Orchestra Naţională a Belgiei la Bozar, acolo unde Enescu s-a întâlnit cu Brâncuşi. „Expoziţia Brâncuşi. Sublimarea formei permite vizitatorului să vadă cum a ajuns Brâncuşi la esenţa artei la sfârşit”, spune Cristian Măcelaru.

Născut în Timişoara în 1980 şi plecat la 16 ani în Statele Unite cu o bursă, Cristian Măcelaru a devenit, trei ani mai târziu, cel mai tânăr concertmaestru din istoria Orchestrei Simfonice din Miami. Avea să înceapă o carieră internaţională de excepţie, culminând cu alegerea sa ca director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei, una dintre cele mai importante din Europa şi din lume.

„Ţin la ideea întoarcerii acasă, nu poţi să te regăseşti decât dacă te-ai pierdut. Regăsirea simplităţii, din perspectiva unui copil, poate fi esenţa lumii. Părinţii mei, la Timişoara, cu o gândire deschisă, plină de inovaţie, au avut ideea, acum aproape 60 de ani, de a forma un ansamblu instrumental într-o  biserică.  Astfel, de mic, împreună cu cei 9 fraţi, am cântat la instrumente”, povesteşte dirijorul pentru care „concertul perfect e cel în care nu mai e nevoie de mine pe scenă”.

Pentru premiul Grammy primit anul acesta pentru albumul „Wynton Marsalis: Violin Concerto”, ce cuprinde lucrări ale compozitorului Wynton Marsalis, Cristian Măcelaru a colaborat cu violonista scoţiană Nicola Benedetti şi cu Orchestra Simfonică din Philadelphia. Dirijorul român şi violonista scoţiană au mai fost nominalizaţi pentru premiul Grammy, tot la această ediţie, la categoria „Cea mai bună compoziţie contemporană clasică”.

Interviul Dirijor de Grammy se difuzează la TVR 1 sâmbătă, 1 februarie, la 23.50 şi în reluare duminică, 2 februarie, la 15.30, la TVR Moldova – pe 1 februarie, de la 14.30, iar la TVR Internaţional – pe 1 februarie, la 15.30, pe 2 februarie, la ora 0.40, respectiv pe 2 februarie, la 5.40.

Comentarii

Emisiuni

“Măicuța” Magdalena Chihaia a câștigat a șasea ediție iUmor și merge în finală

Avatar

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

”Am o curiozitate. Sunt ortodocși în sală?” A fost prima întrebare a Magdalenei Chihaia, o măicuță care a urcat pe scena iUmor și care a reușit să-i șocheze și pe jurați, dar și pe spectatori.

Dacă la început a uimit prin inocența ei, ulterior, sora Magdalena s-a dezbrăcat de tot. Și de smerenie, și de haine.

”Unii oameni spun că Dumnezeu îi iubește pe cei care merg la biserică. Dumnezeu îi iubește pe cei care stau la coadă la Sfânta Parascheva. Am fost și eu o femeie civilă cândva. Când m-a atins prima dată un bărbat mi-am dat seama că se pot face multe. Prima dată m-am rugat să termine mai repede. Apoi mi-am dat seama că bărbații n-au nevoie de rugăciuni pentru asta.”, a spus ea.

Iar șirul declarațiilor a continuat, spre deliciul juraților, care au fost șocați să o vadă…aproape dezvbrăcată.
https://www.youtube.com/watch?v=K3M5yUTENNE

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

Vineri seara, tinerii continuă să impresioneze la Românii au Talent! Andra: ”Ați ridicat ștacheta!”

Avatar

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Astăzi, de la ora 20:30, etapa preselecțiilor continuă la Românii au Talent, iar concurenții vor să demonstreze că munca și dăruirea lor merită să fie văzută și aplaudată. Și în cea de-a opta ediție, seara va fi de #un10perfect: de la voci neașteptate, la melodii cu un puternic impact emoțional, de la copii de 9 ani pasionați de haltere la mașini revoluționare, fiecare moment va fi de neuitat! 

Copiii vor fi, din nou, în centrul atenției! O puștoaică de 9 ani va transmite un mesaj către colegul ei de școală: ”Vezi că apar la TV! Toată lumea o să mă vadă și o să facă selfie cu mine” și apoi va îi va impresiona pe jurați cu pasiunea ei neașteptată, halterele: ”am 25 kilograme și fac genoflexiuni cu 45kg”.

La doar 12 ani, o tânără balerină va atrage atenția încă de la urcarea pe scenă: ”Ai o postură impecabilă”, va spune Mihai Petre. Ce va urma și ce o va face pe Andra să exclame: ”Ați ridicat ștacheta. Vă bucurați de copilărie prin atâta muncă”, aflăm în această seară!

Emoția va atinge cele mai înalte cote la momentul pregătit în amintirea celei care acum ”dansează printre îngeri”, Ema Neagu, concurentă în cel de-al nouălea sezon al emisiunii. Concurenta care va veni tocmai din Canada pentru a cânta o piesă special creată cu gândul la Ema îi va face pe jurați să-și amintească de performanța pe care au văzut-o în urmă cu un an: ”Ne-am amintit cu drag și durere de prezența ei. Ești o apariție care a răspândit multă emoție”, va spune Florin Călinescu.

”Un nou tip de entertainment”, așa cum îl va defini Andi Moisescu, își va face loc pe scenă: un moment de wrestling, la capătul căruia concurenții îi vor face o propunere inedită Andrei: ”Ai putea deveni prima femeie luptătoare de wrestling din România”. Cum va reacționa ea și cum va fi jurizat momentul, descoperim astăzi.

De la 20:30, nu ratați pe PRO TV, o nouă ediție Românii au talent, care va stârni reacții puternice și diverse, va aduce tehnici impecabile de magie și se va apropia de perfecțiune cu un nou golden buzz!

Românii au talent – #un10perfect

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

Mihai Petre a apăsat aseară butonul auriu! Show-ul a fost din nou, lider de audienta!

Avatar

Published

on

Foto Credit: PRO TV

O nouă seară de vineri s-a încheiat, la finalul căreia concurenții au demonstrat că talentul, emoția și bucuria de a fi scenă sunt elementele care pot menține pozitivismul în jurul nostru. Laudele juraților au fost și de această dată la cote înalte: ”Mulțumesc pentru bucuria pe care mi-ați creat-o”, ”Nu am nicio îndoială că ești talentat”, ”Pentru mine este un dar rar și neprețuit ce ai făcut tu”, fiind doar câteva dintre reacțiile acestora.

 

Sara Ardeleanu, fetița de 10 ani, născută pe 10 martie care și-a început momentul cu o poveste emoționantă: ”Mă uitam la Românii au talent și am văzut o balerină, am zis că vreau și eu”, a reușit să-l facă pe Mihai Petre să apese butonul auriu. Cu lacrimi în ochi și cu mândria că a putut să o vadă dansând, acesta a afirmat: ”Sezonul acestea tu ești minunea mea. Mi s-a părut unul dintre cele mai frumoase momente de dans pe care le-am văzut vreodată”

 

Românii au talent a condus detașat topul audiențelor pe toate segmentele de public! La nivelul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, show-ul a înregistrat 16.3 puncte de rating și 43.9% share, cifre de peste 5 ori mai mari decât televiziunea de pe locul secund care a obţinut numai 3.2 puncte de rating și 8.8% share. 

Peste 3.3 milioane de telespectatori din întreaga țară au urmărit spectacolul Românii au talent, iar în minutul de maximă audiență de la 22:10, aproximativ 4 milioane de români au fost cu ochii pe noua ediție a show-ului.

 

Ansamblul folcloric ”Codrulețul”, Krzystof Maciej Kaczka, C.S. Shinobi, Nicolai Elistratov, Sabin Afilipoaei, Claudiu Macarie, Cveti & Jasi, Laura Muruzuc, Revolution Family, Radu Mateucă, Duo No Gravity, Natalia Tatarintseva, Tomer Dudai și Valentin Alexiu sunt cei care au obținut 3 sau 4 de DA și merg în următoarea etapă!

Vinerea viitoare, de la ora 20:30, noi concurenți vor demonstra că talentul lor merită o șansă pe scena Românii au talent!

 

Românii au talent – #un10perfect

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0