Connect with us

Business

Distribuitorii și producătorii de materiale de construcții se confruntă cu o scădere de 15% a vânzărilor

Published

on

Reclame

Pierderile pot fi compensate cu ajutorul depozitelor virtuale.

Comerțul cu materialele de construcții înregistrează o creștere constantă a costurilor logistice. După o majorare de 22% în 2023, în primele șase luni din acest an s-a ajuns la 25%. Creșterea influențează evoluția vânzărilor, care au scăzut cu 15% în primul trimestru din 2024, și îi afectează direct pe distribuitorii și producătorii de materiale de construcții, care sunt nevoiți să reducă marja de profit pentru a nu pierde clienți.

Platforma vindem-ieftin.ro vine în sprijinul acestora prin lansarea conceptului Depozitul Virtual, care permite reducerea costurilor logistice cu până la 15%.

„Prin lansarea conceptului inovator Depozitul Virtual – singura franciză de materiale de construcții din România – se elimină necesitatea stocurilor și logisticii proprii. Acest model reduce semnificativ costurile operaționale și oferă o soluție sustenabilă și eficientă pentru toți actorii din lanțul de aprovizionare. Depozitul Virtual funcționează prin integrarea directă cu producătorii de materiale de construcții și permite ca produsele să fie expediate direct de la fabrică la clientul final. Astfel, se elimină costurile logistice asociate cu depozitarea și manipularea materialelor, care pot reprezenta până la 15% din costul total al produselor”, a declarat Cosmin Răileanu, fondatorul platformei vindem-ieftin.ro.

Prin eliminarea intermediarilor și a costurilor asociate cu stocarea și manipularea produselor, Depozitul Virtual poate oferi prețuri mai competitive clienților finali. În același timp, modelul permite alocarea unei părți semnificative din adaosul comercial direct vânzătorilor, care poate ajunge până la aproximativ 50%. Astfel, se obține nu doar o creștere a veniturilor vânzătorilor, ci și un factor care îi motivează să ofere servicii de calitate superioară, ceea ce conduce la o experiență îmbunătățită pentru clienți.

La rândul lor, producătorii beneficiază prin intermediul modelului Depozitul Virtual de o forță de vânzări profesionistă și de eliminarea costurilor suplimentare asociate cu distribuția tradițională. Producătorii obțin astfel accelerarea procesului de vânzare, rotația mai rapidă a stocurilor și adaptabilitate crescută la cerințele pieței.

„Modelul inovator al Depozitului Virtual permite francizaților să beneficieze de o platformă digitală completă. Aceasta integrează furnizorii și clienții într-un ecosistem coerent și oferă suport pentru branding, campanii de marketing și gestionarea relațiilor cu clienții. Cu o experiență de 10 ani în spate, platforma a fost optimizată pentru a asigura o eficiență maximă și un grad ridicat de transparență în tranzacțiile comerciale”, a mai precizat Cosmin Răileanu.

În prima parte a lui 2024, platforma vindem-ieftin.ro a înregistrat o creștere de 30% a numărului de utilizatori, iar previziunile pentru anul următor indică menținerea acestei evoluții ascendente. Pentru 2025, platforma are planuri ambițioase care includ extinderea rețelei Depozitul Virtual și perfecționarea acestui model inovator de business.

———————————-

Platforma vindem-ieftin.ro este primul market network din domeniul materialelor de construcții din România, înființată în 2014. În decurs de 10 ani, platforma a acumulat un portofoliu de peste 300 de producători și importatori de materiale de construcții și mai mult de 100.000 de clienți. vindem-ieftin.ro a lansat în 2022 conceptul inovator Depozitul Virtual, singura franciză de materiale de construcții din România. Până în prezent, au fost create 48 de depozite virtuale și extinderea continuă.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending