DNA. Dan Adamescu, trimis în judecată în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

DNA. Dan Adamescu, trimis în judecată în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă

Published

on

Oamenii de afaceri Dan Adamescu şi Iosif Armaş, dar şi judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucureşti, au fost trimişi în judecată, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă, notează Mediafax.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată, în stare de arest, pe Mircea Moldovan pentru abuz în serviciu după ce funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi şapte fapte de luare de mită, dintre care trei în formă continuată,.

Ion Stanciu a fost trimis în judecată pentru două fapte de luare de mită, dintre care una formă continuată (şapte acte materiale). Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru sunt trimişi în judecată pentru luare de mită.

Cei patru sunt judecători la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a civilă, iat în prezent sunt suspendaţi.

Alături de aceştia vor fi judecaţi oamenii de afaceri Dan Grigore Adamescu, în arest preventiv, pentru două fapte de dare de mită şi Iosif Armaş, pentru trei fapte de dare de mită.

În rechizitoriul transmis instanţei, notează anchetatorii, în schimbul unor sume de bani, bunuri ori servicii, judecătorul Mircea Moldovan se angaja să atribuie preferenţial, unor societăţi, practicieni în insolvenţă, anumite „dosare bune”.

Prin sintagma „dosare bune” în materie de insolvenţă se înţelege, din punctul de vedere al lichidatorului sau administratorului judiciar, cauze cu active valoroase de valorificat, ceea ce generează obţinerea unor venituri substanţiale de către societatea de insolvenţă, au menţionat procurorii.

În alte cazuri, oferta s-a materializat în prezentarea importanţei dosarelor pe care le-a avut sau le avea repartizate spre judecată, demersurile fiind exercitate în scopul de a-l determina pe beneficiar să ofere sume de bani, în perspectiva desemnării ca administrator judiciar.

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending