Connect with us

Emisiuni

DOCUMENTAR | BBC Knowledge: “Ești bun sau rău?” – În căutarea moralității

Published

on

BBC Knowledge va difuza miercuri, 25 septembrie, de la ora 22.50, documentarul “Ești bun sau rău?” care se întreabă dacă oamenii se nasc cu un simț al moralității și, în același timp, aruncă o privire în mințile criminalilor pentru a afla dacă anumite persoane chiar sunt ucigași înnăscuți.

Analiza creierului psihopaților indică faptul că aceștia suferă de „conectare morală deficitară”. Secțiunea din creierul lor responsabilă cu emoțiile și impulsurile nu este normală și îi împiedică, în acest fel, să simtă empatie, crescând astfel șansele pentru un comportament violent. Dar poate fi utilizată această apărare cu adevărat în fața unui complet de judecată?

Mai mult, dacă porțiuni ale creierului unui psihopat sunt anormale, ar trebui să putem prevedea dacă un copil se va implica în activități criminale atunci când va crește. Vom întâlni un om de știință care, înarmat cu un scanner pentru creiere și detalii cu privire la procesul de creștere a copilului, pretinde că poate prezice, în mod rezonabil, probabilitatea ca un copil să comită o crimă la maturitate.

În final, documentarul se întreabă ce s-ar putea întâmpla pentru ca lucrurile să se dezechilibreze în creierele noastre „normale”. Avem cu toții un potențial de a ne transforma în oameni răi?

BBC Knowledge poate fi recepționat în rețelele Romtelecom, Digi și Orange TV.

Foto: © BBC 2011

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending