Connect with us

Seriale

Documentar de la BBC Knowledge: “Civilizație: Este Occidentul de domeniul trecutului?”

Published

on

BBC Knowledge va difuza, miercuri, 27 noiembrie de la ora 22:00, seria documentară “Civilizație: Este Occidentul de domeniul trecutului?” care investighează motivele pentru care stilul occidental a fost atât de popular timp de aproape cinci secole.

Printr-o suprapunere a Occidentului cu „Restul lumii”, istoricul Niall Ferguson de la Harvard încearcă să descopere cum Occidentul și-a menținut supremația asupra resurselor Terrei pentru o perioadă atât de îndelungată.

În același timp, Niall cercetează și ascensiunea fenomenală a economiei Chinei, pe fondul unui scepticism în creștere față de democrația și comerțul occidentale, dar și îngrijorarea generală referitoare la apocalipsa ecologică care ar putea conduce la decăderea regatului Vestului.

Așadar, civilizația occidentală a condus odinioară peste jumătate din lume, iar cultul său continuă să fie urmat de mai bine de o treime din populația planetei. Modul în care trăiesc oamenii – sau aspiră să trăiască – este fără îndoială o invenție a Vestului. Tendințele occidentale în materie de regim alimentar, modă și construcții au fost adoptate de diverse țări și culturi din întreaga lume. Dar este posibil ca toate acestea să se apropie de sfârșit?

BBC Knowledge poate fi recepționat în rețelele Romtelecom, Digi și Orange TV.

Comentarii

comments

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending