Connect with us

Documentar

DOCUMENTAR: Simona Țăranu, prezentatoarea înrudită cu Ion Creangă

Published

on

Reclame

Originară din Piatra Neamț, din părinți ingineri și bunic preot, Simona Țăranu a absolvit Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț, secția filologie, apoi a urmat, timp de 4 ani, cursurile Facultății de Regie, Film și Televiziune din București, însă nu a profesat niciodată în domeniul ales. Din anul al treilea de facultate (2011) a intrat în tumultoasa lume a televiziunii și s-a alăturat echipei Digi24. A prezentat știri generaliste timp de 2 ani și, pentru că nu se regăsea în formatul pe care îl impune prezentarea acestei categorii de știri, și-a dorit să facă parte din echipa departamentului de sport. Sportul a atras-o dintotdeauna, ea practicând în adolescență tenis, însă a renunțat la a mai aloca timp acestui hobby pentru a se pregăti de examenul maturității, pe care l-a trecut cu media 9,73.    

Nu lipsea niciodată de la orele de sport, se implica cu seriozitate în jocul de echipă, handbal sau baschet, deși înălțimea nu o avantaja (acum are 1,65 m). În 2014 s-a alăturat și echipei DigiSport, devenind un pion important al redacției sportive. Deși nu a urmat cursurile facultății de jurnalism, s-a pregătit cu minuțiozitate pentru funcția de prezentator. Alături de prof. Ileana Cârstea Simion, a învățat cum se transmite informația, cum se frazează, care este postura în fața camerei, dar și cititul de pe prompter. De asemenea, actorul Mihai Baranga a contribuit la șlefuirea talentului ei, a învățat-o frazarea și coborârea nivelului vocii.  

Foto: Cristian Andrei
Foto: Cristian Andrei

Din prima zi în care s-a alăturat echipei Digi24, a avut modele demne de urmat, profesioniști cu ștate vechi în domeniu și pregătiți la cele mai importante școli de jurnalism din Europa. Munca de redacție și de pe teren, îndelunga practică, au contribuit la perfecționarea sa profesională. De-a lungul timpului, Simona a adus în atenția telespectatorilor Digi24 și DigiSport personalități marcante ale sportului românesc, dar și alte celebrități (fotbaliști, tenismeni, boxeri, cantăreți, oameni de radio și televiziune).    

Foto: Cristian Andrei
Foto: Cristian Andrei

În prezent are o comunitate numeroasă pe rețelele de socializare, cu care este în permanentă legatură și răspunde curiozităților urmăritorilor ei. Prezintă diverse evenimente private (conferințe de HR, evenimente mondene, lansări de produse, evenimente sportive etc.) și, pe lângă prezentarea știrilor DigiSport, unde o vedem constant, realizează interviuri la emisiunea de tip podcast „Scenă Deschisă”, pe Digi24.    

Simona surprinde printr-un detaliu legat de familie. Este stră stră nepoata vărului lui Ion Creangă. Tatăl Eleonorei Creangă (străbunica Simonei), era văr cu Ion Creangă. Eleonora Creangă mai avea o soră, Maria Creangă. Ele au rămas orfane și au fost crescute de sora tatălui lor. Aceasta era contabilă la Mănăstirea Agapia și, astfel, cele două surori au crescut la mănăstire. Eleonora Creangă, străbunica Simonei, a urmat o școala monahală, apoi s-a căsătorit cu străbunicul Simonei, preot. Simona consideră că din această ramură a familiei a moștenit umorul și, poate, talentul actoricesc, deși nu are vreo pregătire în domeniu.       

Simona s-a căsătorit cu Florin Pintilie la Verona, având o ceremonie privată, în anul 2015. Cununia religioasă a avut loc în anul 2016, la Constanța.

Foto: Cristian Andrei
Foto: Cristian Andrei | Simona & Florin Pintilie

Simona Țăranu a prezentat, alături de Claudiu Dumitrache, Gala Premiilor Radar de Media din 2022. Anul acesta, și RDM Summer Gala va fi prezentată de același cuplu de prezentatori, Simona devenind și membru al Comisiei de Atestare a Calității, Performanței și Excelenței (categoria tv și  sport).

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending