Documentare marca TVR, exclusiv online, pe canalul YouTube al Arhivei TVR - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

  Trei producţii semnate de Cornel Mihalache disponibile 24 de ore

·       Moment aniversar pentru cunoscutul regizor TVR: 25 de ani de activitate în Televiziunea Română
Unul dintre profesioniştii Televiziunii Române, Cornel Mihalache, regizor de teatru şi film,  împlineşte anul acesta 25 de ani de activitate în TVR. Pentru a marca această aniversare, canalul de YouTube al Arhivei TVR va difuza duminică, 24 aprilie, începând cu ora 10.00, exclusiv online, trei dintre producţiile sale: „Piepturi goale şi buzunare pline”, „Întristări”; „Manifest. Scrisoare către un prieten şi înapoi către ţară”.

Acest demers este parte a unui amplu proiect media al televiziunii publice, care, în ultima duminică a fiecărei luni, programează, exclusiv online, producţii de televiziune pe canalul YouTube al Arhivei TVR. Acestea sunt disponibile şi pot fi vizionate pe parcursul a 24 de ore.

„25 de ani. Au trecut ca un fum. Cu muncă, cu succese şi eşecuri. Am încercat, încerc să-mi fac meseria onest. Şi să nu trec prin viaţă ca umbră. Poate vor rămâne undeva, într-o arhivă, nişte filme“, a declarat Cornel Mihalache.

Pe parcursul carierei, regizorul TVR a abordat mai multe formate: film documentar; ficţiune; scurtmetraj şi lungmetraj, subiectele aduse în prim-plan putând fi împărţite în trei tematici: Constantin Brâncuşi, Revoluţia din Decembrie 1989, etno-sociale. Cu un portofoliu de peste 75 de ore de teatru, film şi televiziune, Cornel Mihalache are în palmares peste 25 de premii.

Producţiile care pot fi urmărite în intervalul 24 aprilie ora 10.00 – 25 aprilie ora 10.00 sunt:

PIEPTURI GOALE ŞI BUZUNARE PLINE

regia şi scenariul Cornel Mihalache

imagine: Mihai Covrig, Silviu Andrei

montaj: Laurenţiu Cârtog

Filmul poate fi urmărit accesând linkul: 

Cornel Mihalache: „Când revoluţia română din decembrie 1989 a fost transmisă în direct în întreaga lume – remarca istoricul Lucian Boia – nimeni nu s-a gândit, în îmbulzeala evenimentelor proiectate minut cu minut pe ecranele televizoarelor, că s-ar afla prins în plasa unei extraordinare manipulări. Cum să-ţi închipui aşa ceva când ceea ce vezi este adevărat, cu actori autentici, cu scene filmate pe viu? 

Eu vreau să ştiu şi să spun mai departe ce s-a întâmplat în cadrul acestui fenomen care se cheamă Decembrie 1989 în România.

Eu cred că el cuprinde conspiraţie şi diversiune, revoltă şi crimă, revoluţie şi contrarevoluţie, represiune şi manipulare, lovitură militară şi euforie populară. Toate pe rând, şi toate amestecate. Dar cînd vorbim de 1989, nu putem extrage din fenomen numai ce ne convine.

Eu cred că a fost, în primul rând, o crimă de stat. Şi că adevărul despre revoluţie, mult căutat de 22 de ani, ascunde de fapt, această crimă de stat. Despre asta e vorba în acest documentar”.

ÎNTRISTĂRI

regia:  Cornel Mihalache

imaginea:  Ovidiu Miculescu

 montaj:  Nina Badea

Filmul poate fi urmărit accesând linkul: 

Advertisement

Satul Valea Stejarului, Maramureş. Invăţătoarea Maria Pop, din Băseşti, a stat în acest sat 16 ani şi a crescut şi a învăţat 4 serii de copii. A venit revoluţia şi Maria a fost dată afară din sat, pentru că era „venetică” şi femeie singură, nemăritată la 40 de ani. Sat cu legi nescrise, dure, aspre…

MANIFEST. SCRISOARE CĂTRE UN PRIETEN ŞI ÎNAPOI CĂTRE ŢARĂ 

după Ruxandra Cesereanu cu Mara Opriş

regia Cornel Mihalache

director de imagine Dan Constantinescu Jr.

 montaj Roxana Elekes

Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol de Teatru TV – 2019.

Textul reuneşte, poetic şi demistificator, istoria celor 30 de ani din urmă, cu cele mai importante sloganuri-graffiti rămase în mentalul colectiv.

Criticii contemporani spun că „Ruxandra Cesereanu intonează în acest remarcabil poem «rapsodia română de-acum», în care se rotesc, însă, imagini emblematice ale Țării dintotdeauna, «rapsodia extremă și fatală». O face cu forța tulburătoare a disperării și cu puterea biciuitoare a speranței sale evanghelice, menită să-i trezească «pe cei adormiți»” (Sanda Cordoș)

Filmul poate fi urmărit accesând linkul:

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement
Vedete2 săptămâni ago

Ce bani au câștigat Faimoșii, în reality show-ul fenomen SURVIVIOR ROMÂNIA

Vedete2 săptămâni ago

Scandal monstru la Survivor România! Doi concurenți s-au luat la bătaie pe insulă: „Ai venit să arunci cu noroi în toată lumea!”

Premieră TVo săptămână ago

Zece concurente vor intra în cea mai frumoasă competiţie a stilului, la Kanal D2

Reality Show2 săptămâni ago

SURVIVIOR ROMÂNIA. Faimoșii, în pragul disperări nu mai găsesc drumul spre victorie!

Premieră TV4 săptămâni ago

Serialul “Infidelul” se apropie de final! Apoi Kanal D va difuza primul serial dublat în limba română „Destăinuiri”

Vedete4 zile ago

Mihai Zmărăndescu și Remus Boroiu de la Survivor România s-au luat la bătaie înainte de a participa la concurs

Reality Show3 săptămâni ago

VIDEO Ce concurent din tribul Războinicilor a părăsit competiția Survivor România!

Emisiuni3 săptămâni ago

Au început filmările pentru cel de-al 19-lea sezon Te cunosc de undeva!

Premieră TV2 săptămâni ago

Marea premieră a sezonului 11 Chefi la cuțite le aduce lui Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu adversari surpriză la lupta pentru amuletă

Reality Showo săptămână ago

Cel mai scandalos concurent din tribul Faimoșilor a părăsit competiția. Dan Pavel: ”Suntem la jumătatea cursei pentru câștigarea marelui premiu

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

Dragoș Bucur a apăsat butonul auriu: ”Acolo, pe cerc, strălucea”. Show-ul Românii au talent a fost lider absolut de audiență!

Facebook

Advertisement

IN Trending