Connect with us

Emisiuni

Documentarul Operatiunea Tigrul Siberian, în premieră, astă seară la BBC Knowledge

Published

on

Joi, 19 februarie, de la ora 23:50, BBC Knowledge prezintă documentarul Operatiunea Tigrul Siberian în care o echipă de oameni de știință se aventurează în căutarea celei mai mari, mai rare și mai greu de depistat feline din lume: tigrul siberian.

Documentarul este filmat in Extremul Orient al Rusiei, teritoriu neprimitor și înghețat unde temperaturile ajung noaptea pană la -40C. Liz Bonnin, Dr Dale Miquelle și cameramanul Max Hug- Williams încearcă să înteleagă cum reușesc să supraviețuiască aceste animale de pradă maiestuoase în aceste condiții vitrege, dar mai ales, încearcă să găsească o soluție pentru a opri dispariția celor 350 de exemplare aflate în libertate. Provocarea este cu atât mai mare cu cât, pe lângă condițiile vitrege ale vremii, echipa se deplasează pe jos pentru a găsi urmele lăsate în zăpadă de tigrii care merg pe distanțe foarte întinse.

[sam id=”12″ codes=”true”]

Echipa ajunge la locație odată cu începutul iernii siberiene, pentru a studia urmele în zăpadă. Pe măsură ce descoperă secretele și povestea anumitor tigrii siberieni, cum ar fi Vavara, cu cei doi pui nou-născuți, încep să înțeleagă amenințările cărora trebuie să le facă față. Dacă reușesc să filmeze și să colecteze probe ADN ale acestor animale atât de greu de surprins, ar putea să le protejeze de braconieri.

Dar în momentul în care o femelă tigru dispare, echipa trebuie să înceapă o căutare dramatică, în încercarea de a salva cei trei pui rămași orfani înainte ca aceștia să moară de frig pe acest tărâm al nimănui.

Foto Credit: BBC Knowledge

CITESTE SI:

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending