Connect with us

Emisiuni

Documentarul „Ultimele voci ale Primului Război Mondial”, în premiera la BBC Knowledge

Published

on

BBC Knowledge va difuza, începând cu 30 iulie, de la ora 23:00, seria documentară Ultimele voci ale Primului Război Mondial. Având la bază o vastă colecție de interviuri filmate cu veterani britanici, acest documentar oferă o perspectivă fascinantă asupra unuia dintre cele mai tragice și sângeroase conflicte din istoria umanității: Primul Război Mondial. 

Peste 750.000 de britanici și-au pierdut viața în acest război: soldați, marinari, aviatori, asistente, muncitori în fabricile de armament și chiar copii. Cei care au supraviețuit ne împărtășesc povestea vieții lor din acea perioadă traumatizantă. Documentarul include primul interviu cu Harry Patch, ultimul supraviețuitor al războiului de tranșee, decedat la vârsta de 111 ani.

Aceste experiențe conturează o perspectivă uluitoare a unui război care a început euforic și s-a încheiat prin lupta crâncenă pentru supraviețuire. Realizatorul documentarului, Steve Humphries, oferă cea mai detaliată și amplă cronică istorică orală a participării britanice la „Marele Război” de până în prezent.

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending