Doina Levintza, Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Life Style

Doina Levintza, Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor

Published

on

Foto Credit: jurnalul.ro

Miercuri, 25 ianuarie, Doina Levintza a primit titlul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, pentru intreaga activitate de creatie. Realizatoarea emisiunii “Levintza prezinta” de la Prima TV, a fost decorata de ambasatorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul, in cadrul unei ceremonii, desfasurata la resedinta acestuia din Capitala.

„Pentru mine a fost un eveniment important si o onoare ca excelenta sa, Ambasadorul Frantei in Romania, domnul Henri Paul si Frederic Mitterrand, Ministrul Culturii din Franta mi-au acordat Ordinul Cavalerului al Artelor si Litererlor, fiind ca o recunoastere a intregii mele activitati de creatie”, a spus Doina Levintza.

De-a lungul timpului, realizatoarea emisiunii «Levintza prezinta», de la Prima TV, a promovat nume noi in moda romaneasca si a sprijinit tinerii designeri. In 1994 a pus bazele unui club, numit Fashion Club, unde se adunau creatorii de moda, fotografii si toti cei care faceau parte din lumea modei. La solicitarea domnului ambasador Henri Paul, consilierului Phillippe Guilet si Institutului Cultural Francez, Doina Levintza a luat parte la realizarea Festivalului Pasarela, fiind o actiune importanta in lumea modei.

„A fost o ocazie de a descoperi si incuraja noile talente, de a contribui la raspandirea culturii si creatiei franceze si de a intari legaturile intre tarile noastre. Datorita acestui festival, am cunoscut persoane importante precum Presedintele Camerei Sindicale de Haute Couture, Didier Grumbach, care a tinut si o conferinta despre istoria modei, l-am cunoscut pe directorul artistic al studioului Edelkoort, unul dintre cele mai renumite birouri de tendinte, pe domnul Gert van de KueKen si altii. Am participat la un eveniment important precum expozitia Yves Saint Laurent organizata de Pierre Berge si la expozitii romanesti de fotografie”, a mai spus Levintza.

Creatoarea de moda a tinut sa-i multumeasca ambasadorului Henri Paul si si-a exprimat regretul privind incheierea mandatului acestuia. „Multumesc pentru aportul dat culturii romanesti si promovarea ei in Franta si pentru toate evenimentele extraordinare facute in decursul mandatului. Personal, consider ca terminarea mandatului este o mare pierdere. Va multumesc pentru daruirea si afectiunea de care ati dat dovada pe tot parcursul mandatului excelentei voastre”, a incheiat Doina Levintza.

Creatoarea de moda va arata lumea fascinanta a modei, in fiecare duminica, de la ora 11:00, in emisiunea „Levintza prezinta”, de la Prima TV.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending