Connect with us

K-News & Culture

Dong Yi, concubina regelui – un serial coreean istoric de excepţie la TVR 1

Published

on

Reclame

Din regatul Prinţesei Ja-Myung, TVR 1 ne poartă în măreaţa dinastie Joseon cu serialul „Dong Yi, concubina regelui”. Drama istorică de excepţie revine la Televiziunea Română de vineri, 18 februarie, ora 18:20, urmând ca de luni, ora de coreeană să continue de la 18:10, aşa cum ne-a obişnuit, cu poveşti şi destine extraordinare.

Serialul este inspirat de viaţa lui Sukbin, una dintre consoartele regelui Sukjong care a domnit între anii 1674 şi 1720, în timpul dinastiei Joseon (astăzi Coreea). Dong Yi s-a  născut într-o familie modestă şi se angajează ca şi slujnică la Biroul de Muzică al palatului regal. Deşi este o fată simplă, tânăra se remarcă în scurt timp datorită calităţilor sale. După ce ajută la rezolvarea unei probleme de la curte, ea câştigă inclusiv încrederea familiei regale.

Devenită concubină oficială a regelui Sukjong, implicată în luptele pentru putere de la palat, în conflictele şi concurenţa dintre femeile din viaţa suveranului, Dong Yi este apreciată pentru inteligenţa cu care rezolvă situaţiile delicate. Fiul ei, Geum, căruia îi oferă o educaţie aleasă şi foarte strictă, va deveni regele Yeongjo, unul dintre cei mai longevivi conducători ai dinastiei Joseon. Din punct de vedere istoric, regele Yeongjo a fost bunicul prinţului Yi San (devenit regele Jeongjo), a cărui poveste publicul au urmărit-o în serialul „Furtună la Palat”, difuzat de asemenea la TVR 1.

Ambele seriale de succes, dar şi impresionanta producţie „Giuvaierul Palatului”, au fost regizate de către Lee Byung-hoon care i-a reunit, împreună cu Kim Sang-hyub de această dată, pe unii dintre cei mai talentaţi actori sud-coreeni: Han Hyo-joo, Ji Jin-hee, Lee So-yeon, Park Ha-sun, etc. Dong Yi, concubina regelui (DONG YI – Coreea de Sud, 2010) are 60 de episoade şi multe premii în palmares. Printre acestea se numără: „Daesang” (Grand Prize) la Gala MBC Drama Awards, premiul pentru Cea mai Bună Actriţă (Han Hyo-joo), Top Excellence Award (Ji Jin-hee), Serialul Preferat al Publicului (Viewer’s Favorite Drama of the Year), Premiul de Popularitate şi multe alte distincţii.

Articol realizat de Bianca Bujor pentru RADAR DE MEDIA.

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending