Dosar 631 premiera simultana in 40 de cinematografe din intreaga tara - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

O poveste antrenantă și complicată ce are la bază întâmplări reale. Dosar 631 este un film românesc inspirat dintr-un fapt real.

Producția, filmată în plină pandemie, în toamna lui 2020,  prezintă investigația jurnalistică a unui reporter de televiziune, Dinu (Iosif Paștină) pe marginea existenței în țara noastră a  presupuselor ”închisori zburătoare” americane.

Printr-un concurs de împrejurări, urmărind un misterios Dosar 631, Dinu descoperă o scurgere de informații dintr-o baza NATO din România. Evenimentul de presă agită, provocă, tentează diferite medii de presă, politicieni de vârf, servicii, atât interne, cât și externe, provocând drame atât hilare, cât și absurde, într-o comedie neagră. Demersul jurnalistic al reporterului ”recent” devenit  de investigații, este o probă dură, deloc facilă, pentru a-și păstra demnitatea profesională, dar și caracterul, Pentru Iosif Paștină, interpretul lui Dinu, rolul este o reală provocare.

“M-am simțit norocos să pot participa la aceste filmări, având în vedere situația pandemică de la finalul anului 2020, când virusul circula foarte mult. În plus, a fost o bucurie să pot juca alături de numeroși actori, atât consacrați, cât și din generațiile mai tinere. Trebuie să recunosc ca Dinu a fost un personaj greu de interpretat. Fiind obișnuit de la “Moromeții 2” cu rolul lui Niculae, unde aveam o partitură foarte clară și un punct de sprijin de unde să pornesc, aici a fost exact opusul. A trebuit să construiesc personajul pornind de la mine, lucru care a solicitat repetiții înainte de filmări.”

Diana Sar face un rol de debut pe marele ecran fulminant în personajul Valentina. “M-am simțit foarte bine la filmări și a fost o plăcere să lucrez cu domnul Marius Th Barna, mi-a plăcut că am discutat mult pe text și am putut aprofunda personajul. Iosif a fost un partener extraordinar care m-a ajutat mult în secvențele dificile, cum ar fi cea din dormitor sau cea în care a trebuit să conduc. Chiar dacă știam că sunt un șofer bun, fiind prima oară când conduceam la o filmare, am avut emoții destul de mari, aproape la fel de mari că la secvența de amor.

Bogdan Ficeac, scenaristul filmului Dosar 631, a declarant la avanpremiera de aseară de la Cineplex Băneasa că s-a bucurat să scrie un scenariu inspirat de realitate.

“Ideea filmului a apărut acum mai bine de un deceniu, într-o discuție cu regizorul și prietenul meu Marius Barna. Trecând în revistă mai multe posibile genuri și subiecte de film, el mi-a zis că i-ar plăcea să facă un thriller cu spioni, operațiuni secrete internaționale, servicii de informații. Un film pornind, spre exemplu, de la controversa cu “închisorile zburătoare” ale CIA, caz vechi, dar care apare la lumină periodic și încinge spiritele în societatea românească, sau, mă rog, în acele straturi ale societății care au tangență cu subiectul.

Pentru mine, ca fost ziarist, era clar că personajul principal ar trebuie să fie un ziarist, sau un grup de ziariști. Am scris mai multe versiuni ale scenariului, dar nu erau ce trebuie, așa că l-am lăsat la dospit, sau, mai degrabă, l-am abandonat.

În 2018, mă sună un fost coleg de la România liberă și-mi spune că a câștigat la CEDO procesul privind arestarea lui abuzivă din 2006, în cazul ”CD-ului Afganistan”, caz care a produs un adevărat cutremur la vremea respectivă în MApN și în serviciile secrete. Am înțeles atunci că putea fi punctul de pornire pe care l-am tot căutat fără succes pentru scenariul meu.”

Pentru regizorul filmului, Marius TH Barna, filmările au fost o adevărată provocare, de la secvențele trase în plină pandemie până la scenele de sex dintre Valentina (Diana Sar) și Dinu (Iosif Paștină), dar și dintre Sorin Popa (Marius Vizante) și Gina (Diana Cavalliotti). „Filmul este inspirat dintr-un fapt real, dar este ficțiune.

Este, însă, extrem de actual.  Distribuția a fost o miza incitantă. Sorin Popa, patronul televiziuni, care îi da ‘job’-ul cu închisorile americane lui Dinu, pare a fi un Danny de Vitto autohton. Marius Vizante, a fost extrem de vivace și  creativ. Am filmat în plină pandemie de COVID 19 și asta a făcut ca totul să fie muult mai dificil, însă experiența Paradox Film din producțiile anterioare, dar și disponibilitatea tuturor membrilor echipei de filmare au fost de un imens ajutor.

Au fost momente tensionate: am umblat mult să găsim un subsol, pe care l-am găsit la Ana Aslan, am filmat în redacția România TV noaptea.”

Dosar 631 are o distribuție de zile mari: Mircea Rusu, Dorel Vișan, Doru Ana, Maria Obretin, Diana Cavaliotti. Ovidiu Nicolescu, Radu Botar, Andras Demeter, Tache Florescu, Gheorghe Visu, Iosif Paștina, Marius Vizante, Diana Sar.

În prezența a sute de invitați, Dosar 631 a avut premiera de gală la Cineplex Băneasa. La final, actorii au primit ropote de aplauze și aprecierea unanimă a publicului.

Din 13 mai filmul este distribuit în 40 de cinematografe din întreaga țară, în  25 de orașe și în 29 de mall-uri

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement
Vedete2 săptămâni ago

Ce bani au câștigat Faimoșii, în reality show-ul fenomen SURVIVIOR ROMÂNIA

Vedeteo săptămână ago

Scandal monstru la Survivor România! Doi concurenți s-au luat la bătaie pe insulă: „Ai venit să arunci cu noroi în toată lumea!”

Premieră TV6 zile ago

Zece concurente vor intra în cea mai frumoasă competiţie a stilului, la Kanal D2

Seriale4 săptămâni ago

Anca Sigartău, schimbare radicală de look pentru rolul jucat în Lia – Soţia soţului meu

Reality Showo săptămână ago

SURVIVIOR ROMÂNIA. Faimoșii, în pragul disperări nu mai găsesc drumul spre victorie!

Premieră TV4 săptămâni ago

Serialul “Infidelul” se apropie de final! Apoi Kanal D va difuza primul serial dublat în limba română „Destăinuiri”

Reality Show3 săptămâni ago

VIDEO Ce concurent din tribul Războinicilor a părăsit competiția Survivor România!

Emisiuni2 săptămâni ago

Au început filmările pentru cel de-al 19-lea sezon Te cunosc de undeva!

Reality Showo săptămână ago

Cel mai scandalos concurent din tribul Faimoșilor a părăsit competiția. Dan Pavel: ”Suntem la jumătatea cursei pentru câștigarea marelui premiu

Premieră TVo săptămână ago

Marea premieră a sezonului 11 Chefi la cuțite le aduce lui Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu adversari surpriză la lupta pentru amuletă

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

Dragoș Bucur a apăsat butonul auriu: ”Acolo, pe cerc, strălucea”. Show-ul Românii au talent a fost lider absolut de audiență!

Facebook

Advertisement

IN Trending