Connect with us

Digital

DOSARUL MEDIAPRO. 11 persoane au fost reținute pentru evaziune fiscală și spălare de bani

Published

on

Unsprezece persoane au fost reținute în Dosarul Mediapro. Suspecţii sunt acuzaţi de evaziune fiscală, spălare de bani şI înşelăciune. Între 2009-2014, aceștia au înfiinţat mai multe circuite financiare ilegale, potrivit procurorilor, notează Digi 24.

Printre cei reținuți figurează Silviu Jivu, care face parte din managementul studiourilor MediaPro, Corina Medeleanu, manager financiar din 2007 la studiourile MediaPro, Eugenia Bălan, director la studiourile MediaPro, și Cosmin Ion, fostul șef Media Pro Entertainment.

În același dosar, 32 de persoane care au deţinut funcţii de conducere şi actuali angajaţi ai MEDIAPRO sunt urmărite penal. Ele sunt suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Emilia Mihai, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, a declarat pentru Digi24 că perchezițiile au loc „pentru prevenirea și combaterea fenomenului de evaziune fiscală”.

„Administratorii societăților comerciale achiziționau pachete de servicii prin intermediul unor firme fantomă la un preț supraapreciat. Este o sesizare din oficiu”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, pentru sursa citată.

În cursul zilei de ieri, nu mai puțin de 200 de polițiști au participat la operațiune. Procurorii au întreprins 41 de percheziţii la firme care au avut contracte cu trustul media. Suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 15 milioane de lei.

Andrei Boncea, soțul Loredanei Groza, a fost adus și el ieri, la sediul Poliției Capitalei, acolo unde se desfășoară audierile, cu mandat de aducere. Boncea este producător, şi un apropiat al omului de afaceri Adrian Sîrbu. Acesta a părăsit însă sediul poliției aseară.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending