Connect with us

BAZAR

În a doua zi din săptămâna Patimilor, pentru 12 copii un vis s-a împlinit

Published

on

 

HHC România şi Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a Sectorului 6 Bucureşti au inaugurat marți prima casă de tip familial dintre cele două necesare pentru a închide Centrul pentru Copii cu Dizabilităţi  „Sf. Andrei”, ultimul centru de plasament de tip vechi din Sectorul 6, Bucureşti.

Corina, Nini, Ana, Nicoleta și alți opt copii au ajuns acasă. Pentru cei 12 copii cu nevoi speciale a început astfel drumul care duce la reabilitare și integrare socială. La evenimentul ce a avut loc săptămâna aceasta în Aleea Istru, nr. 4, au participat reprezentanți ai adminstrației publice locale a Sectorului 6, ai Fundației HHC România, personalități care activează în domeniul social și jurnaliști. Copiii au trăit împreună cu educatoarele lor și cu oaspeții emoția momentului inaugurării.

„Copii, simt că veți fi iubiți aici! Trăiesc cu mare emoție bucuria de a vedea cu ochii mei împlinirea promisiunilor și a visurilor pe care le-am anunțat în concertele din Turneul Stradivarius de anul trecut. Voi strânge în continuare fonduri pentru a sprijini activitatea HHC România și în turneul din acest an”, a spus Ambasadorului Special HHC România, violonistul Alexandru Tomescu.

„Acum 15 ani inauguram prima casă de tip familial din România. Astăzi o inaugurăm pe prima din București. Dorim ca în următorii ani, cei 9000 de copii instituţionalizaţi din România să poată avea o familie. Obiectivul nostru este ca până în anul 2020 să nu mai existe copii instituţionalizaţi în România”, a declarat Ştefan Dărăbuş, Directorul naţional al HHC România.

Proiectul de închidere a Centrului de plasament „Sf. Andrei” a început la finalul anului 2011, în urma unei întâlniri ce promitea să se transforme într-un parteneriat pe termen lung între HHC România şi Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Sectorul 6 Bucureşti. La momentul acela „Sf. Andrei” găzduia 48 de de copii cu nevoi speciale.

„Suntem bucuroși să încheiem astăzi ultima etapă a închiderii instituțiilor de tip vechi din sectorul 6”, a spus Nicolae Gorunescu, Director General adjunct, Direcția Protecția Copilului.

Cu ocazia evenimentului, primarul Sectorului 6, Rareș Șerban Mănescu, a declarat: ”Situația persoanelor cu handicap constituie o prioritate pentru administrația Sectorului 6. O categorie aparte o reprezintă copiii cu dizabilități, care au șanse mari de a se recupera și de a se descurca singuri în viață, în limita posibilităților fiecăruia. Avem nevoie de efortul întregii comunități pentru atingerea acestui deziderat, iar parteneriatul cu HHC România este un model de bună practică în acest domeniu”.

Procesul de închidere a Centrului pentru Copii cu Dizabilități „Sf. Andrei” a presupus implementarea unui program de prevenire a separării copilului de familie, care să preîntâmpine  intrarea unor noi copii în instituție, dar și reintegrarea familială a 75 de copii şi tineri aflaţi în servicii de protecţie alternative, ceea ce a permis crearea unor locuri libere pentru copiii care urmau să părăsească Centrul „Sf. Andrei”. În urma acestor măsuri, din cei 48 de beneficiari ai centrului, doi copii au fost reuniți deja cu familiile lor, doi tineri au fost sprijiniți să înceapă o viață independentă, zece tineri au fost mutați într-un serviciu pentru adulți, iar opt copii au fost transferați în rețeaua de apartamente de tip familial care funcționează în București.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente

Chef Scărlătescu organizează ediția de toamnă a Festivalului Scoicilor

Published

on

 

Toamna aceasta, chef Cătălin Scărlătescu își va relua locul la masa jurizării pentru cel mai nou sezon Chefi la cuțite, însă, până atunci, juratul are în plan să transforme ultimele zile de vară într-un adevărat ospăț culinar. Festivalul Scoicilor își redeschide porțile pentru a doua oară anul acesta, cu o ediție specială, de toamnă, iar gurmanzii sunt așteptați între 29 august și 1 septembrie în Piața Ovidiu din Constanța, la un nou festin gastronomic, sub marca consacrată a iubitului jurat.
”Festivalul Scoicilor rămâne cel mai drag eveniment pe care l-am făcut! Tocmai de aceea vreau să aduc din nou oamenii împreună, la final de vară, și sper ca toți constănțenii, dar și cei care au venit din cele mai îndepărtate colțuri ale țării la malul mării, să ne treacă pragul pentru un spectacol în bucate cu și despre scoici. Va fi o ediție extraordinară!”, a mărturisit chef Cătălin Scărlătescu.
Toți cei care nu pot rezista în fața midiilor pane, a tocănițelor din fructe de mare, a scoicilor sotate cu vin sau cu sos de roșii și pătrunjel, sunt așteptați în Piața Ovidiu, din centrul vechi al Constanței, acolo unde îl pot întâlni și pe chef Cătălin Scărlătescu, prezent în toate cele patru zile de festival.
Tot în această toamnă, juratul revine și la Chefi la cuțite, alături de bunii său colegi- Sorin Bontea și Florin Dumitrescu. Cel mai nou sezon al show-ului culinar de la Antena 1 va înteți competiția gustului atât între jurați, cât și între bucătarii aspiranți la cel de-al șaptelea titlu al show-ului culinar.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vertical Entertainment prezintă „Cod Roșu în Serviciile Secrete”, din 30 august la cinema

Published

on

 

În urma unui atentat asupra președintelui Statelor Unite (Morgan Freeman), acuzat de incident este garda lui de corp, agentul serviciilor secrete Mike Banning (Gerard Butler). După ce reușește să scape de autorități, agentul este dat în urmărire generală, astfel că trebuie să evite propria lui agenție și să fie cu un pas înaintea FBI-ului pentru a demasca adevărații autori ai atacului.

Disperat să își dovedească nevinovăția, Banning se bazează pe ajutorul unor aliați neașteptați pentru a-și proteja familia și a salva țara de pericolul iminent.

Gerard Butler revine pentru a treia oară în rolul celui mai eficient agent de Securitate în acțiunea Cod Roșu în Serviciile Secrete”, din 30 august, pe marile ecrane.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vertical Entertainment prezinta din 23 august pe marile ecrane ,,Bucataria Iadului”

Published

on

 

Povestea a trei femei curajoase, „Bucătăria Iadului” le prezintă pe Melissa McCarthy, Tiffany Haddish și Elisabeth Moss în rolurile a trei soții de mafioți arestați de FBI care, în anul 1978, luptă să își mențină poziția privilegiată in faimosul cartier american Hell’s Kitchen.

Rămase fără protecție și venituri stabile, doamnele decid să preia chestiunile mafiei irlandeze în propriile mâini – reușind să găsească aliați atât în gestionarea problemelor din cartier, cât și în eliminarea concurenței.

New Line Cinema, în asociere cu BRON Creative, prezintă o producție Michael De Luca filmul „Bucătăria Iadului” din 23 august pe marile ecrane.

Mai multe informații se găsesc pe pagina de oficială Facebook/VerticalEntertainment.

Galeria foto a filmului poate fi descărcată de AICI

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: