Connect with us
Reclame

Realizatorul emisiunii STAREA NAŢIEI, Dragoş Pătraru, care revine din toamnă cu un nou sezon la TVR 1 a vorbit la Adevărul Live despre culisele show-ului său. 

Patraru spune că îl avantajează intervalul orar (22.00-23.00) în care va fi difuzat show-ul Starea Naţiei la principalul canal al Televiziunii Romane.

Redam în continuare fragmente din declaraţiile lui Dragoş Pătraru la Adevărul Live:

Dragoş Pătraru: Nu a fost până acum un late-night show adevărat, costurile de producţie ar fi fost mult prea mari. Dar la televiziunea publică sărăcia este mare. Greu de crezut la câţi bani plătesc telespectatorii, chiar dacă taxa e una dintre cele mai mici din Europa. Doar Polonia mai e după noi în Europa. 

Captura TVR 1  Starea Natiei cu Dragos Patraru

Captura TVR 1
Starea Natiei cu Dragos Patraru

„la televiziunea publică sărăcia este mare”

Până să merg în TVR judecam şi eu ca toată lumea, credeam că e o struţo-cămilă acolo. După ce am aflat nişte lucruri din interior am zis să-mi reconsider poziţia. Din banii care intră în TVR, din taxă, doar 5% merg în producţii. Restul sunt pe datorii. Planul ăsta e aproape de final, dar reţeta este foarte păguboasă.

„eu la TVR am avut o libertate totală, ne-am asumat misiunea TVR”

Nu poţi să îţi îndeplineşti misiunea publică în condiţiile acestea. Noi am constatat pe pielea noastră ce înseamnă aceste tăieri de buget. Emisiunea „Starea naţiei“ trebuie „să se vândă“ singură Aş vrea să public aceste cifre, dar am o clauză care nu îmi permite să fac acest lucru.

Eu la TVR am avut o libertate totală, ne-am asumat misiunea TVR şi am considerat că e cel mai bun mediu să face această emisiune. Am vrut să rămânem.

„Eu lucrez 14 ore pe zi la emisiune, când să mai lucrez şi pentru banii ăştia?”

Ni s-a spus că se vrea emisiunea asta, mai ales că se fac cifre de audienţă de zece ori mai mare ca înainte. Dar ni s-a mai zis „O vindeţi voi“.

În loc să primesc bani din ce se încasează din această emisiune, eu trebuie mă plătesc pe mine şi echipa. Nu trebuie să fac eu asta. Eu lucrez 14 ore pe zi la emisiune, când să mai lucrez şi pentru banii ăştia? În România există frica de ce pot face oamenii politici şi autorităţile care sunt deranjate de presă. Eu nu ştiu dacă o să reuşim să facem treaba asta.

E un experiement, primim scrisori. Oamenii văd că noi taxăm derapajele şi cred că noi putem să facem anchete. Unii ne trimit documente originale.

Dar mă bucură că oamenii vor să interacţioneze, iar în a doua parte a sezonului îi întrebam ce vor să vadă în emisiune.

Pagini: 1 2

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

IN Trending