Connect with us

A-Z NEWS

Dramele românilor, prezentate în weekend la "România, te iubesc!"

Published

on

Reclame

Cancerul pulmonar, o dramă trăită de zeci de mii de români fumători

Anual, nu mai puţin de 33.000 de români mor de cancer pulmonar şi sunt descoperite alte 7000 de noi persoane bolnave. De cele mai multe ori, în 80 % din cazuri, în spatele acestor numere înfiorătoare se ascunde o cauză comună: fumatul.

Duminică, 6 martie, de la 18:00, la România, te iubesc!, cei care aprind ţigara fără să se gândească la posibilele consecinţe tragice, dar şi cei care au în preajmă o persoană dragă care are acest viciu, pot afla cutremurătoarea poveste a unui bărbat care a fost diagnosticat în 2007 cu această boală. Paula Herlo, corespondentul Ştirilor Pro Tv laureat cu premiul Emmy, şi Amalia Enache sunt autoarele unui reportaj impresionant despre cel mai mare neajuns pe care îl are fumatul, un viciu de care cei mai mulţi se apucă în joacă.

Ca şi mulţi alţii, bărbatul filmat de reporterii Pro Tv timp de trei ani, a plătit mult prea scump pentru plăcerea de a fuma. Plecat de pe scena vieţii la numai 39 de ani, Marius Ardelean a acceptat demersul jurnalistic al celor de la România, te iubesc! cu speranţa sinceră ca măcar o persoană să se lase de fumat după ce îi va cunoaşte trista poveste. În urma lui nu au rămas doar o soţie sfâşiată de durere şi o fiică aflată la vârsta la care are nevoie de sprijinul ambilor părinţi, ci şi multe visuri transformate în scrum.

Amalia Enache, cea care l-a convins pe Marius să se destăinuie telespectatorilor Pro Tv încă din primele luni în care şi-a descoperit boala, mărturiseşte că „am vorbit mult înainte să începem filmările, cu el şi cu toată familia. Aveam să-i arătăm povestea, aveam să-l facem purtătorul de mesaj al celor pentru care avertismentele de pe pachetele de ţigări nu mai sunt o etichetă de ignorat, ci chiar eticheta de pe destinul lor.

Adesea i-am ştiut buletinele medicale mai bine decât el însuşi. În astfel de cazuri, familia păstrează uneori unele informaţii departe de ochii bolnavului. Când starea lui s-a agravat, am mai vorbit doar la telefon şi doar când el dorea să vorbim”, a mai povestit emoţionată Amalia.

Ceea ce ar trebui să ştie nu doar fumătorii, ci şi cei care stau în preajma acestora, este faptul că cercetătorii au făcut o descoperire ce ar trebui să-i pună serios pe gânduri: multe dintre cele 4000 de chimicale descoperite în ţigări sunt cancerigene. Mai mult decât atât, un compus care se regăseşte în fiecare ţigară are capacitatea de a distruge ADN-ul din celulele plămânului, adică exact acea componentă a organismului care „spune” fiecărei celule  când să se dividă şi când să moară. Atunci când codul genetic este alterat, urmările pot fi dezastruoase: celulele se pot înmulţi în mod incontrolabil, iar ceea ce rezultă este o tumoră.

Romania, te iubesc!, duminica de la ora 18:00, numai la PRO TV

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
AUDIENȚE TV6 ore ago

Spania a câștigat EURO 2024, în direct la PRO TV! Peste 2.9 milioane de telespectatori au urmărit finala care a fost lider absolut de audiență

AUDIENȚE TV3 zile ago

Anglia a învins Olanda și va juca finala EURO 2024 contra Spaniei, duminică, în direct la PRO TV și pe VOYO!

Reality Show3 zile ago

Premieră la Insula Iubirii în cel de-al optulea sezon al reality show-ului de la Antena 1: partenerii au fost despărţiţi fără să apuce să îşi ia rămas bun

Premieră TV3 zile ago

PREMIERĂ Noul sezon Atletico Textila revine la PRO TV ”Liga 2, pregătește-te de noi”

Reality Show3 zile ago

Delia şi Liviu câştigătorii celui de-al nouălea sezon Mireasa şi ai premiului în valoare de 40.000 de Euro

Emisiuni4 zile ago

Cristina Bâtlan, o femeie de afaceri de succes, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminica aceasta

Seriale5 zile ago

Valentin Teodosiu, rol important în noul serial TĂTUȚU`! „Personajul meu este cel mai de temut al vremii”

Reality Showo săptămână ago

Declaraţie şocantă la Insula Iubirii: „Ne-am despărţit de 37 de ori!”

Cinemao săptămână ago

Festivalul „Saptamana Comediei”, la final. Teatrul de Comedie pleaca acasa cu 3 premii.

Emisiunio săptămână ago

Serghei Mizil vine duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Analize Audiente TV2 săptămâni ago

4.9 milioane de inimi au bătut la unison în fața televizoarelor pentru Generația de suflet a Naționalei! PRO TV lider absolut de audiență cu cifre record

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending