Connect with us
Redactia Radar de Media

Published

on

Rusoaica Olga Zakimova este administratorul firmei Sky Broadcast Limited, care a cumpărat pe cinci ani drepturile de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I românească. Acţionar la firma Sky Broadcast este o altă firmă, care a făcut afaceri cu patronul CFR Cluj, Arpad Paszkany.

Liga Profesionistă de Fotbal, condusă de Gino Iorgulescu, a vândut drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I pe următorii cinci ani, pentru care urmează să încaseze cinci milioane de euro. Într-un anunţ pe site-ul său, LPF a anunţat un „parteneriat media” cu o firmă din Uniunea Europeană, fără a-i dezvălui numele.

Anunţul a luat prin surprindere pe toată lumea, întrucât a fost făcut cu doar o zi înainte de alegerile pentru şefia Federaţiei Române de Fotbal, în condiţiile în care mai mulţi dintre candidaţii la această funcţie au anunţat că intenţioinează să retragă dreptul Ligii Profesioniste de a tranzacţiona drepturile TV ale meciurilor, dupa cum dezvaluie Adevarul.

Pe final, sursa citata mai noteaza ca firma „Librum Investment Inc”, acţionarul majoritar al firmei care a cumpărat de la Liga Profesionistă de Fotbal drepturile de televizare a meciurilor din Liga I, nu pare străină de oamenii din fotbal din România.  Patronul clubului de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, a făcut afaceri în 2011 cu firma „Librum Investment Inc”, de la care a cumpărat firma „Someş Media Trust” SRL, firma care operează postul de televiziune Transilvania Chanel.

Tranzacţia a avut loc în septembrie 2011, adică la doar două luni după ce „Librum Investment Inc”, din Republica Seychelles, cumpărase firma „Someş Media Trust” SRL de la alte trei firme din România (SC Clip Vision SRL, SC Opticrom Comunicatii SRL, SC Amprenta Advertising SRL).

De precizat că experienţa firmei „Sky Broadcast Ltd” este de şase luni, aceasta fiind înfiinţată în Malta pe data de 1 octombrie 2013.

Votaţi AICI în FINALA premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014. Gala Premiilor Radar de Media va avea loc în data de 19 martie 2014, la Ambasad’Or Events & Leisure.

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Comentarii

comments

Facebook

IN Trending